DOLAR 32,6078 0.39%
EURO 34,7426 0%
ALTIN 2.500,990,69
BITCOIN 20346281.72019%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lazer ile Leke Tedavisi Fiyatları 2021, Leke Tedavisi Yöntemleri

Lazer ile Leke Tedavisi Fiyatları 2021, Leke Tedavisi Yöntemleri

ABONE OL
Mayıs 26, 2021 16:59
Lazer ile Leke Tedavisi Fiyatları 2021, Leke Tedavisi Yöntemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Leke Tedavisi Nedir?
Leke tedavisi, ciltlerinde lekeler bulunan kişilerin başvurduğu tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Günümüzde pek çok kişi cildinde bulunan lekeler yüzünden sıkıntı yaşamaktadır. Çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen cilt lekeleri, özellikle yaz güneşinin etkisi ile çok daha belirgin hale gelebilmektedir.

Bu doğrultuda cildinde leke bulunan ve bu lekelerden kurtulmak isteyen kişiler leke tedavisi yöntemlerini araştırmakta ve leke tedavilerine başvurmaktadır. Ciltte meydana gelen lekeleri ise güneş hasarı, çil, yaş lekesi, sivilce lekesi, kılcal damarlardan kaynaklı kızarıklar şeklinde açıklamak mümkündür.

Günümüzde leke tedavisi için uygulanan pek çok yöntem bulunmaktadır. Kişiler bu yöntemlerden kendileri için en uygun olanı tercih ederek ciltlerindeki lekelerden kurtulabilmektedir. Bunlardan en etkili yöntem ise lazer tedavidir. Peki, lazer ile leke tedavisi nasıl yapılır?

Lazer ile Leke Tedavisi nasıl yapılır ?

 

Lazer en kısa tanımı ile yoğunlaştırılmış ışık demeti anlamına gelmektedir. Renkli ve renksiz şekilde yapılan lazerlerin hangi renkte olduğu ışığın dalga boyutu ile ilgilidir. Söz konusu dalga boyu ışığın hedefini belirlerken de etkilidir.

Örneğin bir lazer ışığının hem kırmızı rengi hem de siyah rengi kullanılabilmektedir. Bir doku ya da madde tarafından tutulmuş olan ışık enerjisi, ısı enerjisine dönüşerek etki gösterir. Bu doğrultuda lazer tedavisinde kullanılmış olan lazerlerin en temel hedefi melanin pigmentidir.

Melanin pigmentini hedef alan lazer normal hücreler tarafından tutulmaz ve normal hücrelere herhangi bir zarar vermez. Peki, lazer ile leke tedavisinde dikkat edilecek unsurlar nelerdir?

Lazer ile Leke Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Her tedavi yönteminde olduğu gibi lazer ile tedavi yönteminde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Burada en önemli nokta lazer tedavi uygulaması yapılacak olan bölgenin bronzlaştırıcı ya da güneş nedeni ile bronzlaşmamış olmasıdır.

Aksi takdirde herhangi bir leke tedavisi uygulamasından söz edebilmek mümkün değildir. Ayrıca böyle bir noktada lazer tedavi uygulaması yapılırsa ciltte çeşitli deformasyonlar meydana gelebilmektedir. Bunun dışında lazer leke tedavisi sonrasında hastaların kendilerini güneşten koruması gerekmektedir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli