DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072167-1.37779%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

PRP Saç Nedir? Nasıl Uygulanır? Faydaları Nelerdir?

PRP Saç Nedir? Nasıl Uygulanır? Faydaları Nelerdir?

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 11:31
PRP Saç Nedir? Nasıl Uygulanır? Faydaları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

PRP Nedir?
PRP, İngilizcede Platet Rish Plasma yani Trombosit Bakımından Zengin anlamına gelen ifadenin kısaltılarak kullanılmasıdır. Bireylerin kendi kanlarından elde edilen maddelerin bireylere tekrar enjeksiyonu olarak ifade edilebilecek bu tedavide kullanılan maddeler zenginleştirilmiş plazmalardır. Hücrelerin büyüyüp gelişmesini destekleyen plazma vücutta sağlıklı ve yeni hücrelerin oluşmasına katkı sağlar.

Cilt gençleştirme ve saç dökülmelerine karşı oldukça etkili yöntemlerden bir tanesi olarak kabul edilen PRP; bağ ve kas grupları gibi vücudun en hassas yapılarında ortaya çıkan yaralanmaları iyileştirmek için de kullanılır. Ülkemizde genellikle saç dökülmeleri konusunda ciddi sorunlarla karşılaşan bireyler için hayat kurtarıcı bir yöntem olan PRP saç tedavisi her geçen gün daha başarılı çözümler sunması ile ön plana çıkar.

PRP Saç Tedavisi Nedir?

 

İnsanlar için saç dökülmeleri günde 100-150 tel arasında ise normal kabul edilir. Ancak saç dökülmelerinin bu seviyeyi aşması sonu kelliğe varan ciddi sorunlara işaret eder. Bu durumda uygulamaya konan ilk tedavilerden biri de PRP saç tedavisi olur.

Hastaların en memnun olduğu saç tedavisi yöntemi olan PRP’de hastadan alınan kan bir cihaz yardımı ile işlemden geçirilir. Saç köklerini beslemede oldukça etkili olan ve adına fibroblast denilen yapı kandan ayrıştırılarak saç dökülmesi bulunan yere enjekte edilir. Genellikle genetik saç dökülmeleri için kullanılan PRP saç tedavisi bazen diğer dökülmelere karşı da etkin başarı sağlar.
Tedavi öncesinde hastadan 1 çay bardağına denk gelecek miktarda kan alınır.

Santrfüj edilen bu kan beyaz ve kırmızı olmak üzere ikiye ayrılır. Kırmızı kanda bulunan akyuvar, trombosit ve pıhtılaşma faktörleri PRP saç tedavisinin en etkili silahlarıdır. Bu nedenle kırmızı kan saç dökülmesi olan bölgeye enjekte edilir. Bu yöntemde amaç dokuların yenilenerek saç köklerinin tekrar canlanmasını sağlamaktır.

Yaklaşık 30 dakika süren PRP uygulaması sırasında hastalar herhangi bir acı duymaz. 15 günde 1 defa olmak üzere 3-4 ayda uygulaması yapılan PRP saç tedavisi daha sonra yılda bir defa olacak şekilde uygulanır. Süreç sonunda hasta günlük hayatına hemen dönebilir.

PRP Tedavisi Fiyatları

Saç tedavi yöntemlerinin oldukça geliştiği ülkemizde hem yerli hem de yabancı pek çok hasta Türk kliniklerini tercih ederek saç dökülmesi problemini ortadan kaldırmayı amaçlar. Bu anlamda Türkiye’de saç ekimi ve saç tedavisi noktasında çok büyük bir rekabet ortamının varlığından söz etmek mümkündür. Rekabet, kalite ve hasta sayısının gün geçtikçe arttığı ülkemizde en çok merak edilen konulardan bir tanesi PRP tedavisi fiyatları olur.

Saçları dökülen ve bu dökülmelere kesin çözüm üretme amacında olan bir hastaysanız öncelikle saç ekimi kliniğine başvurup durum değerlendirmesi yapmanız gerekir. Doktorlarınız eşliğinde yapacağınız durum değerlendirmesinde kaç seans uygulanacağı ve uygulamanın hangi yoğunlukta gerçekleşeceğine karar verilir. Söz konusu karar sonrasında PRP tedavisi fiyatları ortaya çıkar.
Ülkemizde her doktorun kullandığı cihazlara ve tecrübesine göre uyguladığı fiyat politikası değişkenlik gösterir.

Fiyat politikasına etki eden bir diğer önemli faktör de kafanızdaki saç dökülme miktarıdır. Saç dökülmesi ne kadar çoksa PRP tedavisi fiyatları da o kadar çok olacaktır. Bu nedenle bütçenize uygun çözümler bulma amacındaysanız kesinlikle bir PRP tedavisi fiyatları araştırması yapmalısınız. Aksi takdirde bütçenizi aşacak bir uygulama yaptırarak ödeyemeyeceğiniz bir meblağ ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

PRP Öncesi ve Sonrası
PRP tedavisi hijyenik kurallar çerçevesinde sağlık kliniklerinde gerçekleştirilen çok önemli saç tedavisi uygulamasıdır. Bu anlamda hastaların PRP öncesi ve sonrası için belirli konulara dikkat etmesi gerekir.

PRP öncesi hastalara düşen en büyük görev tedaviyi negatif yönde etkileyecek durumlardan kaçınmak olacaktır. Daha açık bir ifade ile sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin tüketilmesi kesinlikle durdurulmalıdır. Ayrıca kanın sulanmasına neden olan ilaçlar da belirli bir süre kullanılmamalıdır.

PRP öncesi ve sonrası dendiğinde hastaları en çok tedirgin eden PRP sonrası süreçtir. Saç tedavisini olumsuz etkileyecek durumları yaşamak istemeyen hastaların uygulama yapılan bölgeyi dış etkenlere karşı olabildiğince koruması gerekir. Darbelere ve güneş ışığına karşı korunan bölge doktorun direktifi olmadan yıkanmamalıdır. Zira bu bölge belirli bir süre çok hassas olacağından yanlış bir hamle uygulamayı tersi yöne çevirebilir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli