DOLAR 32,5175 0.07%
EURO 34,9605 -0.14%
ALTIN 2.436,680,04
BITCOIN 20990330.28446%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Kaş Kaldırma Ameliyatı Hakkında Her şey !

Kaş Kaldırma Ameliyatı Hakkında Her şey !

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:24
Kaş Kaldırma Ameliyatı Hakkında Her şey !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Kaş Kaldırma Operasyonu Nedir?
Günümüzde kişiler çeşitli nedenlerden dolayı estetiğe başvurmaktadır. Kişilerin yaşlanma, stres, kilo alıp verme gibi nedenlerden dolayı vücutlarında deformasyonlar oluşur. Bu deformasyonlar da estetik yolu ile düzeltilebilmektedir. Yaşlanma ve stresten dolayı kaşlarda meydana gelen düşmeler pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Bu nedenle insanlar kaş kaldırma operasyonlarına başvurmaktadır.

Operasyon Süresi: 1 saat
Anestezi: Lokal
Hastanede Kalış: Yok
Sosyal Hayata Dönüş: Aynı gün

Kaş Kaldırma Operasyonu Nasıl Yapılır? Kaş Kaldırma Operasyonlarında Hangi Teknikler Kullanılmaktadır?

Günümüzde kaş kaldırma operasyonları 2 farklı teknik ile gerçekleştirilmektedir.
Botoks Tekniği: Botoks tekniği ile yapılan kaş kaldırma operasyonları 5-6 dakika da son bulmaktadır. Botoks tekniğinde kaşları kaldırmak için enjeksiyon kullanılmaktadır. Botoks tekniğinde ilk hedef kaşların yüz şekli ile uyumlu bir şekilde kaldırılmasını sağlamaktır. Bu tekniğin kullanıldığı kaş kaldırma operasyonları sonrasında yüzde morluk ve şişkinlikler meydana gelebilmektedir. Ancak bu morluk ve şişlikler kısa bir süre sonra geçecektir ve hasta aynı gün sosyal hayatına dönebilmektedir.

İple Kaş Kaldırma Tekniği: İp ile gerçekleştirilen kaş kaldırma tekniğinde kaşlar saç içinde ya da kaşlarda gerdirilerek kaldırılır. Aynı zamanda askılama yöntemi olarak da bilinen bu teknik çok basit bir yöntemdir. Bu yöntem ile kaşlar kaldırılırken alındaki kırışıklıklar da yok edilir. Ancak bu yöntemin kalıcılığı 9-20 ay kadardır. Daha sonra tekrar yenilenmesi gerekmektedir. Siz de kaş kaldırma operasyonları için Zürih Klinik’e başvurabilirsiniz

Kaş Kaldırma Operasyonu Sonrası İyileşme Süreci
Kaş kaldırma operasyonlarından sonra hastaların kaşlarının etrafına pansuman uygulaması yapılmaktadır. Operasyondan sonra yüzünüzde şişlik muhtemelen oluşacaktır. Her ne kadar az rastlansa da küçük bir ihtimalle morluk da oluşabilir. Operasyondan sonra yüzünüzde oluşacak morluk ve şişlikleri en aza indirmek için soğuk kompres uygulayabilir ve ödemin inmesini sağlayabilirsiniz. Kaş kaldırma operasyonundan yaklaşık 3 gün sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz ve iki hafta sonra da rahatlıkla makyaj yapmaya başlayabilirsiniz.

Kaş Kaldırma Operasyonu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kaş kaldırma operasyonu yaptıran bireylerin öncelikle güneşten korunmaları gerekmektedir.
Kaş kaldırma operasyonu yaptıran kişiler ağır egzersizlerden kaçınmalıdır.
Kişiler bu operasyondan sonra yüzlerine darbe almamaya özen göstermelidir.
Kaş kaldırma operasyonlarından sonra hastaların yüzlerindeki kesileri özenle korumaları gerekmektedir. Tahriş etmeden ve sıcak su ile temas ettirmeden kesilerinizi korumalısınız.
Operasyondan sonra var olan ağrılar için doktorlarının önereceği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.

FAQ
Kaş kaldırma operasyonu sonrasında bir operasyon geçirdiğim anlaşılır mı?
Hayır. Kaş kaldırma operasyonu geçirdiğiniz kolay kolay anlaşılmayacaktır.
Kaş kaldırma operasyonundan sonra yüzümde iz kalır mı?
Kaş kaldırma operasyonları sonrasında yüzünüzde herhangi bir iz kalmaz.
Kaş kaldırma operasyonu sonrasında klinikte kalmama gerek var mı?
Hayır. Kaş kaldırma operasyonu sonrasında sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak pansuman ve muayene için birkaç gün Doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekecektir.
Kaç kaldırma operasyonlarında yaş sınırı var mı?
Bütün estetik operasyonlar gibi kaş kaldırma operasyonunu da 18 yaşından büyük herkes yaptırabilmektedir. Fakat genellikle 35-40 yaşlarından sonra kaşlarda düşme meydana gelmektedir.
Kaş kaldırma operasyonlarında kaşların ne kadar kaldırılacağına ben karar verebilir miyim?
Kaş kaldırma operasyonu öncesinde  doktorları hastalara bu operasyondan beklentilerini sormaktadır. Doktorlarımız hastanın beklentilerinin ne kadarının gerçekleştirilebilir olduğunu inceler ve hastaya kaşlarının ne kadar kaldırılabileceği konusunda gereken bilgiyi verir.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli