DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2061135-0.28421%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Hacamat Nedir ? Hacamat Faydaları Nelerdir?

Hacamat Nedir ? Hacamat Faydaları Nelerdir?

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:25
Hacamat Nedir ? Hacamat Faydaları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Hacamat Nedir ?
Hacamat tedavisi ile deride bulunan ufak Lezyonlardan vakumlama yardımıyla kan alımı gerçekleştirilmektedir. Çok eski dönemlerde ve hatta Eski Mısırlılar tarafından kullanılan hacamat tedavisi yöntemi pek çok rahatsızlığa iyi gelen son derece etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. 5000 yıl öncesine dayanan bir akupunktur tedavisi olan hacamat derinin bir bıçak yardımı ile kesilerek ağzı geniş bir bardak ya da şişenin emme gücü ile kanın çekilmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile yapılmaktadır.

Genel olarak sızı ağrı hastalık olan yerlere uygulanmakta olan bu alternatif tedavi yöntemi son derece etkili pek çok hastalığa iyi gelen bir tedavi yöntemi olduğunu ifade edebiliriz. Ancak bu tedavinin alanında uzman ve profesyonel bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu sayede pek çok faydadan söz edebiliriz. Peki, bu faydalar nelerdir? Hep birlikte inceleyelim.

Hacamatın Faydaları Nelerdir?
Hacamatın faydalarını aşağıdaki gibi detaylandırabiliriz.
Hacamat; gece körlüğü, baş ağrısı, diş ağrısı, göz ağrısı ve kulak ağrısı gibi ağrıların ve sağlık problemlerinin tedavi edilmesini sağlayan etkili bir alternatif tıp yöntemidir.Söz konusu tedavi türü bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudun direnç kazanmasına yardımcı olur.

Bardaklardan gelen emiş, bardakların yerleştirildiği bölgeye dolaşımı artırır. Bu bölgeye ek kan akışı, kas gerginliğini hafifletmeye ve hücre onarımını desteklemeye yardımcı olabilir.
Hacamat, dokuları toksin salmaya teşvik eder. Odaklanmış kan akışı, biriken toksinleri lenfatik sistemden atarak vücudunuza yardımcı olur.
Kaygıyı azaltır. Hacamat kupalarının cildiniz ile temas etmesi durumunda parasempatik sinir sisteminiz devreye girer. Bu da kaygı gibi problemlerin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.
Çatlak izlerini azaltabilir. Artan kan akışı, vücudunuzun toksinleri atmasını sağlar.

Astım tedavisine yardımcı olur.
Varisli damarların iyileşmesini sağlar.
Kolon tıkanıklıklarını temizleyerek sindirime yardımcı olur. Bu tedavi türü sindirim sistemine kan akışını artıran parasempatik sinir sistemini devreye sokmaya yardımcı olur.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli