DOLAR 32,3869 0.03%
EURO 34,8516 0.04%
ALTIN 2.400,790,18
BITCOIN 19199861.9903%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Evde Vücut Bakımı Nasıl Yapılır, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde Vücut Bakımı Nasıl Yapılır, Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Mayıs 11, 2021 16:13
Evde Vücut Bakımı Nasıl Yapılır, Dikkat Edilmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Vücut Bakımı
Vücut bakım ürünleri kişilerin kusursuz bir cilde ve vücuda sahip olması için gerekli olan önemli ürünlerdir. Bireyler bu ürünleri kullanarak vücut bakımı ile ilgili detaylı bilgi almayı tercih etmektedir. Ancak vücut bakım ürünleri alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Söz konusu noktalar aşağıdaki gibidir.
Vücut Bakım Ürünleri Nelerdir?
Vücut bakım ürünleri arasından kendiniz için en uygun olanı tercih ederken bazı noktaları göz önünde bulundurmalısınız. Bunlardan ilki cilt tipidir.
Kuru Cilt
Her şeyden önce “kuruluk” ve “dehidrasyon” kavramlarını ayırmaya değer. Kuruluk, cildin, türünün kalıcı bir özelliğidir. Kuru cilt, her şeyden önce kendi lipitlerinin eksikliğini telafi edecek beslenmeden yoksundur Dehidrasyon geçici bir cilt rahatsızlığıdır. Susuz kalmış cildin hidrasyona ihtiyacı vardır Her tür cilt susuz kalabilir. Aynı zamanda kuruluk normal olarak artar, kuru matlaşır ve pul pul olur ve yağlı daha da parlamaya başlar (nem eksikliğini telafi etmek için yağ bezleri daha fazla sebum salgılar).
Yağlı Cilt Tipi
Yağlı ve problemli cildin temel dezavantajları, artan yağlılık, genişlemiş gözenekler ve iltihaplanma eğilimidir. Yüz, göğüs, omuzlar ve sırt risk altındadır. Sorun o kadar yaygındır ki, Batı dermatolojisinin sırtta sivilce için özel bir terimi vardır. Yağlı ve problemli cilt bakımı, pul pul dökülme ile başlar. Bir vücut peelingi veya gummage, ölü hücrelerin atılmasına ve yağ bezlerinin tıkanmasının önlenmesine yardımcı olacaktır. Durumu ağırlaştırmamak için iltihaplanma sırasında kullanmayın!
Vücut bakımı için güzellik ritüelinize anti-enflamatuar ve matlaştırıcı maddeler içeren kozmetik ürünleri dahil ettiğinizden emin olun: beyaz kil, salisilik asit, çinko.
Hassas Cilt

Hassas, dış ve iç etkenlere sert tepki veren cilttir. Kolayca kızarır ve tahriş olur, pul pul olur, banyodan sonra gerginlik hissinden muzdariptir ve vücut bakımı kozmetiklerinin bileşimi konusunda son derece seçicidir: kokular ve parabenler olmadan hipoalerjenik olmalıdır.
Hassas pul pul dökülme için meyve asitleri içeren ürünler uygundur (aşındırıcı parçacıklar hassas cilde zarar verebilir) ve yatıştırıcı içerikli ürünler nemlendirme ve besleyici için uygundur. Örneğin aloe vera veya allantoin.
Normal Cilt
Normal cildiniz var mı? Tebrikler, büyük ikramiyeyi vurdunuz! Onunla ilgilenmek için hijyen kurallarına uymak ve haftada 1-2 kez düzenli nemlendirmeyi ve nazik peelingi unutmamak yeterlidir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli