DOLAR 32,5668 0.13%
EURO 35,0140 -0.09%
ALTIN 2.436,360,02
BITCOIN 21028600.59904%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:14

SABAHA KALAN SÜRE

Bebek Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:06
Bebek Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bebek Güneş Kremi
Güneş kremi hem bebekler hem de yetişkinler için son derece büyük bir öneme sahiptir. Güneş her ne kadar insan sağlığı için faydalı olsa da cildin direk güneş ile temas etmesi noktasında çeşitli problemler meydana gelebilir. Bu nedenle bebek güneş kremi de bebeklerin cildinin güneşin zararlı ışınlarından korunmasını sağlamaktadır.

Bebek cildi ile direk temas edecek olan söz konusu güneş kremleri bebeklerin cildi ile uygun bir yapıya sahip olmalıdır. Bu nedenle bebek Güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Gelin bu noktalara hep birlikte inceleyelim.

Bebek Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Etikette “geniş spektrum” terimini arayın Bu güneş koruyucunun hem UVA (cilde zarar veren) hem de UVB (yanan) ışınlarına karşı koruyacağı anlamına gelir .
SPF 30 ile birini seçin. Daha yüksek SPF’ye sahip güneş kremleri, korumayı önemli ölçüde artırmaz.
Mineralli bir güneş kremi seçin. Aktif bileşen çinko oksit veya titanyum dioksit olmalıdır. Bunlar fiziksel engellerdir ve kimyasal güneş kremlerindeki bileşenlere göre ciltte emilme olasılıkları daha düşüktür.

6 aylıktan küçük bebekler için güneş kreminden kaçınmaya çalışın. Bunun yerine, onları güneşten uzak tutun ve bir şapka, güneş gözlüğü ve kıyafet kullanın.
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş kremi sürün. Çocuğunuz oynuyorsa veya yüzüyorsa, her iki saatte bir tekrar uygulayın.
Sprey güneş kremlerinden muhtemelen kaçının. Bunları ne kadar kalın uyguladığınızı bilmek zor ve inhalasyondan kaynaklanan olası riskler konusunda hala daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.
Cilt alerjilerine neden olabilen PABA ile güneş kremleri kullanmayın.
Hassas ciltler için, aktif bileşen titanyum dioksit içeren ürünleri arayın.

En Uygun Güneş Kremleri
Bebeğinizin herhangi bir etkeni ya da madde alerjisi varsa güneş kremlerinde söz konusu etken maddenin olmaması gerekmektedir. Bu noktada yukarıda bahsedilenlerin dışında bebeğinizin özelliklerine göre de güneş kremleri tercih edebilirsiniz.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli