DOLAR 32,5880 0.22%
EURO 34,8177 0.42%
ALTIN 2.414,30-0,75
BITCOIN 21593800.40039%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

ABONE OL
Nisan 29, 2021 16:55
Alın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Alın Germe Ameliyatı Nedir Nasıl Yapılır
Yaşlanma insanlarda pek çok değişime neden olan bir olgudur. Yaşlanma sonucunda insan hareket kabiliyeti ve yaşam fonksiyonlarının bir kısmında eksilmeler yaşayabildiği gibi görsellik açısından da pek çok değişime uğrar. Yaşlanma sonucunda en sık rastlanan problem kırışıklık ve sarkmadır. Yaşlanma sonucu oluşan kırışıklık ve sarkmalar başta yüzde olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde görülür. Özellikle alın bölgesinde ortaya çıkan kırışıklıklar insanlara rahatsızlık verir. Kırışıklığı gidermek için insanların sık başvurduğu operasyonlardan biri alın germedir. Alın germe operasyonu ile hedeflenen yüksek, çatık olmayan kaşlar ve gergin bir alın elde etmektir.
Alnınızda derin yatay çizgilere sahipseniz ve bu çizgiyi burnunuza doğru uzanan dik bir çizgi kesiyorsa Zürih Kliniği’ne başvurarak alın germe operasyonu yaptırabilirsiniz.
Operasyon Süresi: 1-1,5 Saat
Anestezi: Lokal Anestezi
Hastanede Kalış: Aynı Gün
Sosyal Hayata Dönüş: 3-4 Gün

Alın Germe Operasyonu Nasıl Yapılır? Alın Germe Teknikleri Nelerdir?
Alın germe lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bir operasyondur. Zürih Kliniği uzmanları genel olarak lokal anesteziyi tercih etmektedir. Genellikle 40 yaş üzeri herhangi bir sağlık problemi olmayan erkek veya kadınlara uygulanan bir yöntemdir. Alın germe operasyonunda kullanılan 2 farklı teknik vardır.
Endoskopik Yöntem: Fazla doku çıkarılması gerekmeyen hastalara uygulanan bu yöntemde saçlı deriden 3-4 adet 2 cm boyutunda kesiler atılarak endoskopik yöntemle dokular çıkarılır. Kesilerden dokular çekildikten sonra Zürih Kliniği özel dikiş yöntemleri ile dikiş atılır. Yaklaşık 1 saat süren operasyon sonrasında hastanın alın germe işlemi tamamlanmış olur. Alın germe operasyonunda kullanılan en yaygın yöntem budur. Bu yöntemi uygulayan hastalarda iyileşme süreci daha kısa olur. Bu yöntemde herhangi bir his kaybı yaşanmaz.
Açık Ameliyat Yöntemi: Klasik yöntem olarak tabir edilen bu yöntem fazla doku çıkarılması gereken hastalara uygulanır. Bu yöntemde kesiler daha büyük olduğundan saçlı deride iz kalır. Saçlı deride his kaybı da yaşanmaktadır. Bu yöntemde iyileşme süreci daha uzun ve sancılıdır.
Alın Germe Operasyonu Planlaması Nasıldır?
Yurtdışında online tetkiklerini yaptıran hastalarımızın onayı alındıktan sonra özel otel, transfer ve tercüman planlaması yapılır.
Yurtdışından gelen hastalarımız VIP aracımızla havalimanından alınarak otele yerleştirilir.
Sonra tekrar VIP aracımızla hastaneye götürülen hastalarımız burada gerekli laboratuvar testlerine tabi tutulur.
Laboratuvar testleri tamamlanırken doktorumuzla yüz yüze bir görüşme yapılır. Tercüman eşliğinde hastanın istekleri tekrardan dinlenir. Alın germe operasyonu ile ilgili tüm detaylar tekrardan gözden geçirilerek sonrasında ameliyata başlanır.
Operasyondan sonra herhangi bir sorun yoksa hasta taburcu edilir
Yurt dışı hastalarımız son kontrolleri yapıldıktan sonra 3-4 gün içerisinde evlerine geri dönebilir.

Alın Germe Operasyonu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alın germe operasyonu öncesinde size kliniğimizden ‘Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler’ adlı e-kitapçık gönderilecektir. Lütfen bu kitapçıkta yer alan tüm bilgileri dikkatlice okuyunuz. Kitapçıkta yer alan bütün talimatlara uymaya özen gösteriniz.
Operasyon öncesinde kullandığınız ilaçları ve kronik hastalıklarınızı Zürih Kliniği uzmanlarına bildirmelisiniz. Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarınıza bir süre ara vermelisiniz. Kan sulandırıcı ilaçları da kullanmamalısınız.
Operasyon öncesinde Zürih Kliniği uzmanları ile bir görüşme yapılarak hangi yöntemle alın germe operasyonunun yapılacağı kararlaştırılır.
Alın Germe Operasyonu Sonrası İyileşme Süreci
Alın germe operasyonunda kullanılan yönteme göre iyileşme süreci değişkenlik göstermektedir. Zürih Kliniği uzmanları genel olarak endoskopik yöntemi kullanmayı uygun görmektedir. Bu yöntem lokal anestezi ile yapıldığından hasta aynı gün taburcu edilir. Alın germe operasyonu sonrasında şişlik, morluk, uyuşukluk ve hissizlik gibi geçici durumlar görülebilmektedir. Kesilerin oluğu yere yapılan pansuman 2 gün sonra çıkarılır. Zürih Kliniği özel dikişleri sayesinde dikiş aldırma gibi bir işleme gerek kalmaz. Hasta ilk hafta içinde günlük hayatına geri dönebilir. Alın germe operasyonunun etkisi kişiden kişiye değişse de genelde 5-10 yıldır.
Alın Germe Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alın germe operasyonu sonrası ilk 5-6 gün duş alınmaması önerilir.
Alın germe operasyonunu takip eden 2 ay ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır.
Kesilere zarar verecek giysilerden uzak durulmalıdır.
Operasyon bölgesi güneşe maruz bırakılmamalıdır.
Zürih Kliniği uzmanlarının önerilerine uyulmalı ve ilaçlar aksatılmadan alınmalıdır.

FAQ
Alın germe operasyonunu kimler yaptırabilir?
Alın germe operasyonu genel olarak 40 yaşını aşmış erkek veya kadınlar tarafından yaptırılabilmektedir.
Alın germe operasyonu ne kadar sürer?
Operasyon toplamda 1-1.5 saat sürer.
Alın germe operasyonunda anestezi uygulanır mı?
Zürih Kliniği uzmanlarının kararına göre genel veya lokal anestezi uygulanır.
Alın germe operasyonu sonrası iz kalır mı?
Endoskopik yöntem uygulanan hastalarda herhangi bir iz kalmaz.
Alın germe operasyonu sonrası dikişler ne zaman aldırılır?
Zürih Kliniği özel dikişi sayesinde dikiş aldırmaya gerek yoktur.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli