DOLAR 32,5901 0.34%
EURO 34,7744 0.08%
ALTIN 2.505,730,87
BITCOIN 2073002-0.09904%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

19:55

AKŞAMA KALAN SÜRE

Sinüzit Nedir? Sinüzit Belirtileri ve Sinüzit Tedavisi

Sinüzit Nedir? Sinüzit Belirtileri ve Sinüzit Tedavisi

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 13:12
Sinüzit Nedir? Sinüzit Belirtileri ve Sinüzit Tedavisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Sinüzit Nedir?

Sinüsler yüz kemikleri ve kafatasının içine yerleşmiş boşluklardır. İçleri solunum yolu hücreleri ile döşelidir. Görevleri; solunan havayı ısıtma, nemlendirme, yabancı partikülleri tutma, müküs salgılama ve bakterileri tutarak çoğalmasını önlemektir. Sinüsleri örten hücre tabakasının iltihaplanmasına ise sinüzit denir. Sinüzitte sinüslerin ağzı ödemlenir ve tıkanır. Bunun sebebi hem bakteriler hem de virüsler olabilir.

Sinüzit Türleri
Akut sinüzit
Genellikle nezle, grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonunu takiben oluşurlar. Ateş, iltihabi sarı-yeşil burun akıntısı, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, gece tahriş öksürüğü ve sinüsler üzerinde ağrı sık rastlanılan belirtilerdir. Sinüzittten dolayı göz çevresinde enfeksiyon gelişebilir.

Kronik sinüzit nedir?

 

Kronik sinüzit en az 12 hafta süren ve burun tıkanıklığı, koku almada azalma, burun ve geniz akıntısı ve yüzde basınç ve ağrı ile karakterize kronik bir hastalıktır. Bu hastalar, hastalı belirtilerinin yanı sıra yorgunluk da hisseder. Bu belirtilere sahip bir hastanın tanısı, sinüs endoskopisi veya sinüs tomografisi ile konabilir. Kronik sinüzitte enfeksiyon dışında burundaki yapısal anomaliler, yabancı cisim, tümörler ve polipler aynı zamanda alerji rol oynayabilir.

Sünizt Belirtileri Nelerdir ?

7 günden uzun süren burun akıntısı
Geniz akıntısı
Öksürük
Göz çevresindeki şişlik
Baş oluşan ağrı
Yüzde ağrı
Ağız kokusunun meydana gelmesi
Yüksek ateş
Kulaklarda dolgunluk hissinin oluşması
Koku alma hissinin azalması

Sinüzit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Burun kültürü, direkt grafi (röntgen), bilgisayarlı tomografi, kan testleri ile sinüzitin teşhisi yapılır. Yapılan teşhislerin sonucunda ise tedaviye başlanır. Tedavi, sinüzit türüne göre değişkenlik götermektedir.

Kronik Sinüzit Tedavisi
Tanısı konan hasta nedene yönelik uygun şekilde tedavi edilir. Kronik sinüzit kişilerin yaşam konforunu bozan hastalıklar arasındadır. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir. Yetişkin hastalarda ilaç tedavisine cevap vermeyen durumlarda cerrahi tedavi düşünülebilir.

Akut Sinüzit Tedavisi
Akut sinüzit tanısı fizik muayene ile konur. Gerek görülürse radyolojiden yararlanılabilir. Çok ağır ve tedaviye cevap vermeyen vakalarda sinüs aspirasyonu yapılabilir.
Sinüzit tanısı konan bir hasta uygun antibiyotikler, burun spreyleri, ağrı kesiciler ve dekonjestan ilaçlar ile tedaviye alınır. Alerjisi olduğu düşünülen hastalarda antialerjik ilaçlar tedaviye eklenir.

Vicks sinüzite iyi gelir mi,
Beyinde sinüzit belirtileri,

Çoçuklarda sinüzite ne iyi gelir,
En etkili sinüzit ilacı,
Alerjik sinüzit belirtileri,
İlerlemiş sinüzit belirtileri,
Kronik sinüzit belirtileri,

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli