DOLAR 32,5089 -0.11%
EURO 34,9641 0.35%
ALTIN 2.430,430,31
BITCOIN 2075541-3.77363%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Akne Nedir ? Akne Tedavisi Nasıl Yapılır

Akne Nedir ? Akne Tedavisi Nasıl Yapılır

ABONE OL
Haziran 4, 2021 17:13
Akne Nedir ? Akne Tedavisi Nasıl Yapılır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Akne Tedavisi Nedir?

Akne tedavisi cildindeki sivilce ve aknelerden rahatsız olan kişilerin başvurduğu tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilcelerden bazı kişilerin kurtulabilmesi neredeyse imkansızdır. Yüz cilt dokusunun son derece hassas olduğu göz önüne alındığında sivilce ve akne tedavisinin ne denli hassas bir konu olduğunu ifade edebilmekte mümkündür.

Sivilceler çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Özellikle genetik faktörlerin yoğun bir şekilde etkili olduğu sivilceler, yanlış kozmetik kullanımı ya da sağlıksız beslenme gibi nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Sivilce, hormonal faktörler ve yağ bezlerinin salgılanması ile meydana gelmektedir.

Derinin üzerinde bulunan yağ kanalları, tıkanır ve siyah nokta ile beyaz küçük kabarcıkların oluşmasına neden olmaktadır.
Sivilce ve akne problemleri genellikle ilaç ve krem gibi tedavi yöntemleri ile ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak bazı durumlarda ilaç ve krem gibi yöntemler ile sivilceleri tedavi edebilmek mümkün değildir. Bu noktada lazer ile sivilce ve akne tedavisi yöntemi ortaya çıkmaktadır. Peki, lazer ile sivilce tedavi yöntemi nedir? Lazer ile sivilce tedavi yöntemi nasıl gerçekleştirilir?

Lazer ile Sivilce Tedavisi Nedir?

Lazer ile sivilce tedavisi yöntemi çeşitli alanlarda kullanılabilen bir yöntemdir. Sivilce ve akne tedavisinde birbirinden farklı lazer cihazları kullanılmaktadır. Peki, lazer ile sivilce yönteminde hangi cihazlar kullanılmaktadır?
Lazer ile tedavi yönteminde;
• IPL
• Fraksiyonel Lazer
• Radyofrekans
• Fotodinamik
• Q-Switched ND Yağ Lazer
• Led
• Mavi Işık Tedavisi
• Kırmızı ve Mavi Işık Kombinasyonu
Yukardaki tüm lazer cihazları sivilcelerin üzerine uygulanır ve sivilce problemleri kolayca ortadan kaldırılır.

Sivilce Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sivilce tedavisinden sonra çeşitli yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Bunlar pembeleşme, kabuklanma ve kabarma gibi yan etkilerdir. Son derece normal olan söz konusu yan etkiler kısa bir zaman içerisinde geçer. Lazer ile sivilce yönteminden sonra kişilerin kesinlikle doğrudan güneş ile temas etmemesi gerekmektedir.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli