DOLAR 32,3894 0.07%
EURO 34,8113 -0.03%
ALTIN 2.396,340,00
BITCOIN 19295263.8967%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sinir Krizi Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?

Sinir Krizi Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 13:05
Sinir Krizi Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Sinir Krizi Nedir?

Sinir krizi yoğun mental stresin yaşandığı, 20 dakika ila 1 saate kadar süresi değişebilen dönemi tanımlayan psikiyatrik bir rahatsızlıktır. Kişinin her zamanki günlük işlerini yerine getiremeyecek kadar etkilenmesi nedeniyle “kriz” adını almıştır.

“Sinir Krizi” terimi daha önceleri depresyon, anksiyete ve akut stres hastalığı gibi çeşitli psikiyatrik hastalıkların yerine de kullanılmıştır. Günümüzde ise sinir krizi bu geniş grup yerine tek başına bir hastalığı ifade etmektedir. Kişide yoğun stres belirtilerinin görülmesi ve günlük hayattaki işlerini yerine getirememesi sinir krizi olarak tanımlanır.

Sinir Krizi Belirtileri

 

Aşırı Stres: Kişilerde sinir krizi aşırı stresten dolayı gelişebilir. Stresten dolayı konsantrasyonda bozulma, dikkat dağınıklığı görülebilir.

Depresif Ruh Hali: Ümitsizlik, hayattan zevk alamama, intihar etme düşüncesi gibi ciddi belirtiler görülebilir.

Kendine Zarar Verme Hissi: Kişi kendine veya çevresine zarar verme düşüncesinde olabilir. Sinir krizi esnasında kişinin bilinci genellikle yerinde olmaz.

Anksiyete: Endişe hissinin vücudu etkilemesiyle sinir krizi sonrası uyuşma, yüksek tansiyon, ellerde titreme, karın ağrısı, sarsılma hissi, kaslarda kasılma görülebilir.

Panik Atak: Sinir krizinde sık görülen belirtilerden biridir. Aşırı korku duyabilir, gerçeklikten ve kendisinden uzaklaşmış gibi hissedebilir.

Ruh durumunda aşırı değişim: Açıklanamayan ruhsal patlamalar görülebilir, kişide inişli çıkışlı ruh hali gözlenebilir.

İnsomnia (Uykusuzluk): Kişi uykusuzluktan yakınabilir. Uykuya dalamama, uykuda sık uyanma görülebilir.

Baygınlık: Bazı hastalarda sinir krizi sonrası konuşamama, bilinç bulanıklığı, baygınlık görülebilir.

Halüsinasyon Görme: Olmayan şeyleri var gibi görebilir, Ruhsal hastalıklarda sık görülen bir belirtidir. Vücutta herhangi bir duyuyu etkileyebilir.

Paranoya: Halüsinasyon benzeri olmayan kişilerin kendisini takip ettiğini veya izlediğini düşünebilir. Korku ve endişe hissi sıktır.

Geri Çekilme: Bazı kişilerde sinir krizi kendisini çevreden uzaklaştırarak belirti verebilir. Aşırı stres kişiyi ailesinden, arkadaşlarından ve iş yerinden uzaklaştırabilir.

Sinir Krizi Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Stresle baş etmenin yolları her şekilde bulunmalıdır. Vücudun tüm çalışmasını alt üst eden stres oldukça zarar vericidir. Bunun için; düzenli uyumak, dengeli beslenmek, aktivitelerde bulunmak, kendine tatil vermek, masaj, meditasyon, egzersiz ve sevilen kişilerle sohbet ederek gerekirse dertleşmek hem rahatlamak hem de stres için oldukça etkili bir baş etme imkanı yaratacaktır. Potasyum ve C vitamini yönünden vücudu dengelemek gerekmektedir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli