DOLAR 32,5184 0.1%
EURO 34,8886 -0.25%
ALTIN 2.451,370,63
BITCOIN 20861750.48143%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cilt hastalıkları nelerdir? Cilt hastalıklarının belirtileri nelerdir

Cilt hastalıkları nelerdir? Cilt hastalıklarının belirtileri nelerdir

ABONE OL
Nisan 29, 2021 18:03
Cilt hastalıkları nelerdir? Cilt hastalıklarının belirtileri nelerdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Cilt Hastalıkları Nelerdir?
Deri veya cilt; insan vücudunu saran dış tabakaya verilen isimken tıp literatürüne göre en büyük organ olarak kabul edilir. Çevresel faktörlere sürekli olarak maruz kalan bu nedenle de sık sık sorunların ortaya çıktığı deri ile ilgili çeşitli hastalıkların şekillendiğini söylemek mümkündür. Hastalıklara karşı yatkın ve açık olması ile bilinen ciltte görülen hastalık çeşitlerini sizler için derledik.
Vücudunun farklı bölgelerinde görülmeleri nedeni ile sonuçları da farklılaşabilen cilt problemlerinin çok ilerlemeden ortadan kaldırılması gerekir. Bütüncül tıp alanında çalışmalarını sürdüren Dr. Halit Furkan Sarı’ya başvurarak cildinizde yaşadığınız herhangi bir soruna yönelik en doğru çözümlere kavuşabilirsiniz.
Cilt Hastalıkları Çeşitleri Nelerdir?
Ciltte görülen hastalıklar oldukça çeşitli olsa da bu hastalıklara karşı tetikte olmanız ve olası bir sorunda hemen doktorunuza başvurmanız gerekir. Aksi durumda cilt sorunlarının daha karmaşık bir hal alarak yaşam standartlarınızı düşüreceği söylenebilir. İnsanların cilt sorunları olarak en sık karşılaştıkları cilt hastalıkları şu şekildedir.
Akne Nedir?
Akne ya da halk arasında daha yaygın bilinen adı ile sivilce hemen her insanda görülen bir durumdur. Ergenlik dönemlerinde ya da stresli geçen dönemlerde vücudunuzda kendini gösteren aknelerin ortaya çıkmasında belli başlı etkenlerden söz etmek gerekir. Yağ üretiminde görev alan bezlerdeki tıkanmalar nedeni ile görülen aknelerin cilt arasında sıkışmış ölü hücreler olarak adlandırılması da mümkündür. Stres ve ergenliğin yanı sıra beslenme alışkanlıklarından dolayı da görülebilecek bir durum olan aknelerin çözümü için mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir! Dr. Halit Furkan Sarı akne sorunlarınızı ortadan kaldırırken cilt hastalıkları konusunda etkin çözümler sunar.
Egzama Nedir?
Ciltte görülen kızarıklık ve kaşınma şeklindeki bu hastalığın tıpkı sivilce gibi farklı yaş grubundaki insanlarda görülebileceğini söylemek gerekir. Tıp literatüründe atopik dermatit adı ile bilinen egzamanın genel manada çocuklarda görüldüğü söylenmelidir. Kesin tedavisi konusunda tıbbi bir gelişme kaydedilmemiş olsa da geçici çözümlerle kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesi mümkün olur. Cildin kuruması ve tahriş olmasını engelleyecek çözümler ile etkisi azaltılabilecek olan egzamanın bir uzman hekim gözetiminde kontrol edilmesi gerekir.
Kurdeşen – Ürtiker Nedir?
Ciltte görülen ve böcek ısırığına benzeyen bir çeşit kızarıklık olarak ifade edilecek olan kurdeşen geçici olması ve yumru şeklinde görülmesi ile bilinir. Dünyada bulunan her 5 kişiden birinde görülen ve döküntülerin eşlik ettiği kurdeşen kaşıntıya neden olduğunu söyleyebiliriz. Doktor gözetiminde tedavi edilmediğinde daha ciddi sorunlara neden olabilecek olan ürtiker hastalığı için Dr. Halit Furkan Sarı’dan destek alabilirsiniz.
Sedef Hastalığı Nedir?
En ciddi cilt sorunlarından bir tanesi olarak bilinen sedef hastlaığı ciltte pullu, kabuklu ve kırmızı renkteki lekelerin görülmesi olarak bilinir. Diz, dirsek, kafa derisi ve sırt bölgesinde görülen bu lekelerin vücudun farklı noktalarına sıçraması da muhtemeldir. Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin hemen herkeste görülebilecek olan sedefin en bilindik belirtisi kaşıntıdır. Tedavi yöntemleri konusunda çeşitli seçeneklerin bulunduğu sedef hastalığına karşı en başarılı çözümleri keşfetmek adına doktorunuzla görüşmenizi öneriyoruz. Dr. Halit Furkan Sarı sizlere hem yenilikçi hem de başarı oranı yüksek çözümler sunmayı vaat eder.

Hastalıklar

  • Atopik Egzama (Atopik Dermatit)
  • Ergenlik Sivilcesi (Akne Vulgaris)
  • Kellik (Alopesi)
  • Kurdeşen (Urtiker)
  • Liken (Liken Planus)
  • Mantar Hastalığı ( Fungal Enfeksiyon)
  • Pitriazis Rosea
  • Uçuk (Herpes Simpleks)
  • Vitiligo
  • Behçet Hastalığı
  • Cüzzam (Lepra)
İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli