DOLAR 32,3768 0.16%
EURO 34,9886 -0.29%
ALTIN 2.324,570,23
BITCOIN 2263885-0.80229%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Çene Estetiği Nedir? Fiyatları Çene Estetiği Öncesi Sonrası

Çene Estetiği Nedir? Fiyatları Çene Estetiği Öncesi Sonrası

ABONE OL
Nisan 29, 2021 18:10
Çene Estetiği Nedir? Fiyatları Çene Estetiği Öncesi Sonrası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Çene Estetiği Nedir?
Çene yapısı yüz ifadesini ve kişilerin görüntüsünü etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Yüzdeki orantıyı da fazlasıyla etkileyen çenenin küçük, büyük, yamuk olması gibi durumlarda yüz ifadesi ve görüntüsü olumsuz etkilenebilmektedir. Kişiler bu durumdan rahatsız olduklarında estetik operasyonlara başvurabilir. Ancak bu operasyonlar sadece kişinin görüntüsünden memnun olmadığı durumlarda yapılmaz. Çene bozuklukları aynı zamanda yeme içmede sıkıntı yaşanmasına da sebep olabilmektedir.
Çenenin büyük ya da küçük olmasının yanında ileri ya da geride olabilme durumu da vardır. Bu durumlarda tıpkı diğer estetik cerrahi operasyonları gibi çene estetiği operasyonlarda da çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler çenenin durumuna, hastanın isteklerine ve doktorun deneyimine göre seçilerek hastaya en uygun olan yöntem uygulanmaktadır.
Operasyon Süresi: 1-1,5 Saat
Anestezi: Lokal Anestezi
Hastanede Kalış: Yok
Sosyal Hayata Dönüş: 3-4 Gün

Çene Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır? Çene Estetiği Teknikleri Nelerdir?
Çene estetiği çene büyütme ve çene küçültme olarak ikiye ayrılmaktadır. Çene ucunun olması gerekenden küçük olduğu durumlarda çenenin gereken boyutuna getirilmesi için yapılan operasyonlar çene küçültme operasyonlarıdır. Çene büyültme operasyonları 3 şekilde gerçekleştirilir.
İlk çene büyütme ameliyatı türünde alt dudağın içinden girilerek çenede bir kesi işlemi yapılır. Bu kesi neticesinde çene ucu kemiği sabitlenir. Sabitlenen kemik öne doğru çekilir vida ya da plak ile uygun bir yere yerleştirilir.
Protez ile çene büyütme: Bu yöntemde diğer yöntemde olduğu gibi alt dudaktan ya da çenenin alt kısmından kesiler yapılır. Bu kesiler aracılığı ile çene kemiğine uygun biçimde olan bir çene protezi çenenin içine yerleştirilir ve böylelikle çene büyütme operasyonu gerçekleşmiş olur.
Dolgu ya da yağ hücreleri ile çene büyütme: Çene büyütme operasyonunun son seçeneği olan dolgu ya da yağ hücreleri ile çene büyütme operasyonunda çeneye en uygun dolgu ile ya da kişinin kendi yağ hücresi ile çene büyütme gerçekleştirilir.
Çene küçültme operasyonu ise çenenin normalden büyük ya da önde olması durumlarında gerçekleştirilir. Alt dudağın iç kısmından çene kemiğine ulaşılarak kemik törpülenir ve çenenin istenilen küçüklüğe ve biçime kavuşması sağlanır.
Çene Estetiği Operasyonu Planlaması Nasıldır?
Yurtdışında online tetkiklerini yaptıran hastalarımızın onayı alındıktan sonra özel otel, transfer ve tercüman planlaması yapılır.
Yurtdışından gelen hastalarımız VIP aracımızla havalimanından alınarak otele yerleştirilir.
Sonra tekrar VIP aracımızla hastaneye götürülen hastalarımız burada gerekli laboratuvar testlerine tabi tutulur.
Laboratuvar testleri tamamlanırken doktorumuzla yüz yüze bir görüşme yapılır. Tercüman eşliğinde hastanın istekleri tekrardan dinlenir. Çene estetiği ile ilgili tüm detaylar tekrardan gözden geçirilerek sonrasında ameliyata başlanır.
Operasyondan sonra herhangi bir sorun yoksa hasta taburcu edilir
Yurt dışı hastalarımız son kontrolleri yapıldıktan sonra 3-4 gün içerisinde evlerine geri dönebilir.

Çene Estetiği Operasyonu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çene estetiği operasyonu öncesinde size kliniğimizden ‘Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler’ adlı e-kitapçık gönderilecektir. Lütfen bu kitapçıkta yer alan tüm bilgileri dikkatlice okuyunuz. Kitapçıkta yer alan bütün talimatlara uymaya özen gösteriniz.
Çene estetiği öncesinde kullandığınız ilaçları ve kronik hastalıklarınızı Zürih Klinik doktorlarına bildirmelisiniz. Doktorunuz gerek görürse bu ilaçları size bıraktırabilir. Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarınıza bir süre ara vermelisiniz. Operasyon öncesinde kan sulandırıcı ilaçlarda kullanmamalısınız.
Çene Estetiği Operasyonu Sonrası İyileşme Süreci
Çene estetiği sonrasında yaşanan iyileşme süreci kullanılan tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Ancak hangi teknik uygulanırsa uygulansın ağızda ve çenede morluklar, şişlikler ve ödemler oluşabilir. Bu ödem birkaç gün içerisinde geçecektir. Bu morluk ve şişlikler kişiden kişiye farklılık gösterebilir, kimisinde çok kimisinde az görülebilir. Tüm bu şişlik ve morluklar kısa sürede geçecektir. Eğer operasyondan sonra ağrınız olursa Zürih Klinik doktorlarının önerdiği ağrı kesicilerden kullanabilirsiniz.
Çene Estetiği Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çene ve ağızdaki şişlikleri en aza indirmek için 2-3 yastık kullanarak başınızı yüksekte tutarak yatmanız gerekmektedir.
İyileşme sürecinde çenenizi olası darbelere ve hasarlara karşı korumanız gerekmektedir.
Çene estetiği sonrasında ağız hijyeni oldukça önemli bir konudur. Ağzının temiz tutmanız ve her yemekten sonra bol su kullanarak ağzınızı çalkamanız iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Ağzınızdan kesi yapıldığı için yeme içme konusuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Doktorunuzun uygun gördüğü tarihten itibaren rahatlıkla yemek yiyebilirsiniz.
Operasyon sonrasında şişliklerin hızla inmesi için doktorunuzun önerdiği bir antibiyotik kullanmanızı gerekir.

FAQ
Çene estetiğini kimler yaptırabilir?
Çene estetiğinde yaş sınırı 20’dir. Çünkü kişiler 20 yaşına kadar gelişimini tamamlamaya devam eder. 20 yaşını aşmış ve çenesinde çeşitli problemler olan kişiler çene estetiği yaptırabilir.
Çene estetiği ne kadar sürer?
Operasyon toplamda 1-1.5 saat sürer.
Çene estetiğinde anestezi uygulanır mı?
Zürih Kliniği uzmanlarının kararına göre genel veya lokal anestezi uygulanır.
Çene estetiği sonrasında iz kalır mı?
Ağız içinden gerçekleştirilen çene estetiklerinde herhangi bir iz kalmaz.
Çene estetiği sonrası dikişler ne zaman aldırılır?
Zürih Kliniği özel dikişi sayesinde dikiş aldırmaya gerek yoktur.

En az 10 karakter gerekli