DOLAR 32,5898 0.34%
EURO 34,8571 0.32%
ALTIN 2.505,090,85
BITCOIN 20990031.22339%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

19:55

AKŞAMA KALAN SÜRE

Burun Estetiği Nasıl Yapılır, Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun Estetiği Nasıl Yapılır, Burun Estetiği Fiyatları 2021

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 12:09
Burun Estetiği Nasıl Yapılır, Burun Estetiği Fiyatları 2021
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti ya da burun estetiği burunda bulunan şekil bozukluklarını düzeltmek amacıyla yaygın bir şekilde yapılan operasyondur. Burun estetiğinde sadece şekil bozuklukları değil nefes almayı engelleyen kemik ve kıkırdak eğrilikleri de düzeltilmektedir.

Burun estetiğindeki temel amaç yüz yapısına uygun olmayan burnu daha güzel ve işlevsel kılmaktır. Genellikle vücut gelişimini tamamlamış hastalara uygulanan burun estetiği günümüzde sadece sağlık amaçlı değil daha güzel bir görünüm elde etmek için de yapılmaktadır.

Burun estetiği ile burun kemerinizi güçlendirebilir, burun yapısı ve büyüklüğü ayarlanabilir ve burun-dudak arası açı değiştirilebilmektedir.

Operasyon Süresi: 2 saat
Anestezi: Lokal veya Genel
Hastanede Kalış: Doktor talebine göre en fazla 1 gün
Sosyal Hayata Dönüş: 1-2 gün

Burun Estetiği Nasıl Yapılır? Teknikleri Nelerdir?

 

Burun estetiği operasyonu öncesinde hastanın neden burun estetiği yaptırmak istediği üzerinde değerlendirmeler yapılır. Hasta burun estetiğini yaptırma konusunda emin ise hastaya gerekli testler yapılır. Gerekli testler sonrasında hastanın her açıdan fotoğrafları çekilerek bilgisayar ortamında ameliyat projeksiyonu hazırlanır.

Ameliyat tekniği doktordan doktora farklılık göstermektedir. Bu teknikte burun deliklerinin içinden müdahale yapılması nedeniyle burun estetiği sonrasında herhangi bir iz kalmaz. Kapalı burun estetiği tekniğinde herhangi bir tampon veya alçı kullanılmaz. Burun üzerine yerleştirilen özel atel ve bantlarla burnun zarar görmesi engellenir. Bu şekilde hasta kısa sürede günlük hayatına dönebilmektedir.

Burun Estetiği Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Burun estetiği oldukça ciddi bir operasyondur. Bu nedenle operasyon öncesinde kanı sulandırıcı ilaçlar kullanmamalısınız. Kullanılan tüm ilaçlarla ilgili doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Operasyon öncesinde en az 1 hafta sigara ve alkol kullanımını bırakmalısınız. Operasyondan 6 saat öncesine kadar herhangi bir besin tüketmemelisiniz. Burun estetiği sonrasında burnunuza takılacak atel ve bantlara zarar vermeyecek elbiseler giymelisiniz.

Burun Estetiği İyileşme Süreci

Burun estetiğinde iyileşme süreci kullanılan tekniğe göre farklılık göstermektedir. Zürih Kliniği’nde kullanılan kapalı burun estetiği tekniği sayesinde iyileşme süreci oldukça kısadır. Burun estetiği operasyonu sonrasında morluk ve şişlikler oldukça azdır. Hastalarımızın daha hızlı bir iyileşme süreci geçirmesi için ilk gün başlarını dik tutmaları ve soğuk kompres yapmaları gerekmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği operasyonu sonrasında 4 saat boyunca su içilmemelidir. Bağırsakların normal düzenine dönmesi beklenmelidir. Aksi takdirde kusmalar ortaya çıkabilir.
Burun estetiği operasyonu sonrasında burundan pembe akıntılar olabilir. Bu akıntı tehlike arz eden bir durum değildir. Burun kendini temizlerken bu sıvılar akar.
doktorların size önerdiği ilaçları aksatmadan kullanmalısınız.
Burnunuzdaki atel ve slikon bantlar çıkarılana kadar burnunuzu darbelerden korumalısınız. Atel ve bantlar çıkarıldıktan sonra da burnu darbelerden korumalısınız.
Ameliyattan 3 hafta sonrasına kadar fitness vb. sporlara ara vermelisiniz.

Soru- Cevap

Burun estetiğini kimler yaptırabilir?
Burun estetiği ameliyatını yaptırmak için kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. 18 yaşında olan hastalara burun estetiği yapılmaktadır.

Burun estetiği operasyonu ne kadar sürer?
Operasyon süresi ortalama 2 saattir.

Burun estetiği sonrasında herhangi bir iz kalır mı?
kapalı burun estetiği yaptığından burnunuzda herhangi bir iz kalmaz.

Burun estetiğinde anestezi uygulanır mı?
Operasyon sırasında lokal anestezi uygulanır.

Burun estetiğinden sonra ne zaman duş alabilirim?
Burun estetiğinden sonra duş almak için 1 hafta beklemeniz gerekmektedir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli