DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20634043.57327%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Metaverse Arsa Satışlarının 2023’e Kadar Milyar Dolara Ulaşması Bekleniyor

Metaverse Arsa Satışlarının 2023’e Kadar Milyar Dolara Ulaşması Bekleniyor

Metaverse'teki arsa satışlarının 2023’e kadar milyar dolaraulaşması bekleniyor. Analiz firması Metametic Solutions, metaverse evreninde yapılan arsa satışlarının yapıldığı dört büyük platformda geçtiğimiz yıl boyunca 500 milyon seviyesini geçtiğini dile getirdi. Ayrıca şirket, bu yıl bu sayının iki katına çıkarak 1 milyar dolar seviyesinide geçebileceğini beklediklerini ifade etti.

ABONE OL
Şubat 19, 2022 16:32
Metaverse Arsa Satışlarının 2023’e Kadar Milyar Dolara Ulaşması Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen metaverse kavramını hiç duymayan yoktur. Başta Facebook olan birçok şirketin ve sayısız insanın merak saldığı milyarlarca dolar değerinde yatırım yaptığı bu sanal platformlar, gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor. Hatta o kadar fazla hayatımızda yer ediniyor ki metaverse evreninde hacca gitmek, partiler vermek, düğün yapmak her geçen gün bu platformlara olan ilgiyi çoğaltıyor.

Türkiye’de de metaverse arsaları oldukça popüler halde. Hatta düny üzerinde en çok arazi satışının yapıldığı ülkeler arasında ülkemiz başı çekiyor. Farklı platformlardan arsasını alan kişiler bu arsaları bazı sitelerde ve sosyal medyadan reklamını yaparak yeni alıcılarını beklediğini söylüyor. Bu tarz arsa satışlarının popülerliği hem Türkiye hem de dünyanın birçok yerinde artmış durumda. Yeni gelişmelere göre de bu  durumun bu yıl içinde katlanarak çoğalacağı ve milyar dolarlar seviyesine ulaşacağını gösteriyor.

Birçok kişi ve kurumun, metaverse evrenlerini milyarlarca dolarlık bir yatırım olarak gördüğünü de belirtmiş olalım. Dünyaca ünlü bazı global bankalardan Goldman Sachs ve Morgan Stanley, paylaştığı sözlerde metaverse’ün 8 trilyon dolarlık bir yatırım platformu olabileceğini belirtti. Teknoloji devlerinde Apple CEO’su Tim Cook da metaverse evreninin kapasitesinin daha fazla olduğunu gördüklerini ve bu nedenle şirket olarak çeşitli yatırımlar da bulunduklarını dile getirdi.

Metaverse evrenlerine bu kadar büyük meblağlarda yatırımlar yapılırken sayısı milyonları bulan bazı insanlar ise bunların bir dolandırıcılık olabileceğini ve sana bir araziye para vermek istemediklerini dile getiriyor.

 

Peki siz olsaydınız gerçek bir arsa yerine bu platformlardan sanal arsa alır mıydınız? Yoksa bu tür platformları bir dolandırıcılık olarak mı görüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli