DOLAR 32,3634 0.13%
EURO 35,0543 -0.08%
ALTIN 2.324,010,21
BITCOIN 2271658-0.23214%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Karın Germe Operasyonu Nasıl Yapılır? Karın Germe Teknikleri Nelerdir?

Karın Germe Operasyonu Nasıl Yapılır? Karın Germe Teknikleri Nelerdir?

Karın germe ameliyatı, ameliyat sonrası iyileşme süreci ve Abdominoplasti operasyonu hakkında bütün sorularınızın cevapları bu yazımızda!

ABONE OL
Mayıs 15, 2021 12:32
Karın Germe Operasyonu Nasıl Yapılır? Karın Germe Teknikleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Karın Germe – Abdominoplasti
Karın germe veya tıp bilimindeki adı ile Abdominoplasti karın bölgesinde sarkıklık olan kişilerin söz konusu sarkıklığı gidermek için sıkça başvurduğu yöntemdir. Karın gölgesinde oluşan sarkıklıkların spor veya diyet ile çözüme kavuşturulamadığı durumlarda Abdominoplasti kaçınılmaz olur. Hem kadın hem erkeklere uygulanabilen karın germe operasyonu özellikle birden fazla doğum yapmış ve karın bölgesinde çatlak-sarkma gibi problemler yaşayan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Karın germe operasyonu doğum yapma ve kilo verme amacı olmayan kişilere uygulanmaktadır.
Karın germe operasyonu karın bölgesinde yaşanan pek çok soruna çözümler sunar. Ancak karın bölgesinde tamamen iyileşme sağlamaz. Karın germe operasyonu yaptırmak için uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.
Operasyon Süresi: 2-5 Saat
Anestezi: Lokal Anestezi
Hastanede Kalış: 1-3 Gün
Sosyal Hayata Dönüş: 1 Hafta

Karın Germe Operasyonu Nasıl Yapılır? Karın Germe Teknikleri Nelerdir?
Karın germe Zürih Kliniği uzmanlarının hastanın durumuna bağlı olarak verdiği karara göre lokal veya genel anestezi ile yapılan bir operasyondur. Hastanın karın bölgesinde bulunan yağ miktarı ve bu yağın dağılımı, karın bölgesindeki cilt miktarı, cildin sarkıklığı ve derinin kalitesi nasıl bir teknik uygulanacağını belirler. uzmanlarının yukarıdaki unsurlar ışığında vereceği karara göre 2 tip karın germe tekniği mevcuttur.
Tam Karın Germe: Bu tekniğin uygulandığı hastalarda karın bölgesinde yağ ve sarkıklık oranı daha fazladır. 2-5 saat arasında süren operasyonda kalçadan diğer kalçaya uzanan bir kesi hattı atılır. Göbek çevresine de dairesel bir kesi hattı atılır. Kasık ve kaburgalar arasındaki karın derisi serbestleştirilir. Bu bölgedeki kaslarda herhangi bir zedelenme varsa iyileştirilir. Fazla deri kesilerek vücuttan alınır. Operasyon sonrasında Zürih Kliniği özel dikiş yöntemi ile kesiler kapatılır.
Kısmi/Mini Karın Germe: Tam karın germeye nazaran kesilerin daha az olduğu bir operasyondur. Operasyon 1-2 saat sürer. İşlemler tam karın germe ile oldukça benzerdir. Operasyon bitiminde tam karın germede olduğu gibi Zürih Kliniği özel dikiş yöntemi ile kesiler kapatılır.
Karın germe operasyonu sonrasında her iki teknikte dikiş sonrası pansuman yapılır. Bölgede oluşacak sıvıyı emmesi için dren olarak isimlendirilen tüpler karın bölgesine yerleştirilir.

Karın Germe Operasyonu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karın germe operasyonu öncesinde özellikle sigara ve alkol gibi alışkanlıklara ara verilmesi gereklidir. Kanı sulandırıcı özelliği olan ilaçları kullanmayı bırakmalısınız. Operasyon öncesinde karın bölgesi güneşe doğrudan maruz kalmamalıdır. Operasyona gelirken soğuk algınlığı veya enfeksiyonlu bir hastalığa yakalanmışsanız operasyonun erteleneceğinden haberdar olmalısınız.

Karın Germe Operasyonu İyileşme Süreci

Karın germe operasyonunda kullanılan tekniğe bağlı olarak iyileşme süreci değişmektedir. Operasyonu takip eden ilk 3 gün karın bölgesinde morluk ve şişlikler görülebilir. Sosyal hayata dönüş için 1 hafta beklemeniz gerekecektir. Operasyon sonrasında Zürih Kliniği özel dikişi sayesinde dikiş aldırma gibi bir işleme gerek kalmaz. Karın bölgesine yerleştirilen drenler ilk 3 gün içinde çıkarılır. 6 aya kadar karın bölgesindeki dikiş izleri görünse de zaman içinde izler ten rengini alır.

Karın Germe Operasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
doktorlarınca size önerilen korse ve ilaçları kullanmalısınız.
Karın germe operasyonu sonrasında ilk 24 saat sıvı ile beslenmelisiniz.
Drenler alınana kadar duş almamalısınız.
Karın bölgesine zarar vermemek koşulu ile olabildiğince erken ayağa kalkmalısınız.
İlk 3 hafta karna zarar vermeyecek spor egzersizleri yapılabilir. 6. Hafta sonunda normal şekilde spor yapabilirsiniz.
FAQ
Karın germe operasyonunda anestezi uygulanır mı?
Operasyon için doktor kararına göre lokal veya genel anestezi uygulanır.
Karın germe operasyonu ne kadar sürer?
Karın germe operasyonu kullanılan tekniğe göre 2-5 saat sürmektedir.
Karın germe operasyonu sonrası ne zaman duş alabilirim?
Drenlerin çıkarılmasını takiben duş alabilirsiniz. Bu da operasyon sonrası 3 gün demektir.

Karın germe sonrası iz kalır mı?
Çok küçük izler kalır. Ancak izlerin ten rengini alması ve bikini altına gelmesi herhangi kötü bir görüntü ortaya çıkarmaz.
Karın germe operasyonu sonrası ne zaman spor yapabilirim?
Operasyonu takiben 3 hafta içinde karın egzersizi hariç spora başlayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli