DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072755-1.25362%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

Cinsel İlişkide Ağrı (Disparoni) Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Cinsel İlişkide Ağrı (Disparoni) Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır ?

ABONE OL
Nisan 29, 2021 20:24
Cinsel İlişkide Ağrı (Disparoni) Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Disparoni Nedir?
Disparoni kadınlarda ağrılı cinsel ilişkiyi ifade eden bir hastalıktır. Cinsel ilişki esnasında ağrı duyulması nispeten sık yaşanan bir durumdur. Özellikle cinsel yaşamın başlangıcının ilk aylarında kadınların çoğu az veya çok bu ağrıyı duyar. Özellikle kadının yeterince hazır olmadığı bir zamanda ilişkide bulunulması ağrının oldukça rahatsızlık verici boyutlara ulaşmasını sağlayabilir.
Yukarıda anlatılan durum cinsel ilişkide ağrının en sık görülen nedenidir. Bunun yanında yeni başlayan bir ağrı veya ilk cinsel deneyimin üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen ilişki esnasında ağrı duyulması tıbbi değerlendirme gerektiren bir durumdur.
​Tıpta ilk cinsel deneyimden beri var olan ağrı “birincil disparoni”, sonradan ortaya çıkmış ağrı “ikincil disparoni” olarak adlandırılır. Bu ayrım muhtemel nedenlerin ortaya konması açısından önemlidir.
Disparoni Sınıflandırılması
1) Primer ve sekonder disparoni: Disparoni problemi ortaya çıkış nedenleri ve zamanına bağlı olarak iki şekilde sınıflandırılır. Primer ve sekonder disparoni. Eğer sürekli şekildeyse primer, daha sonradan ortaya çıktıysa sekonder disparoni olarak adlandırılır. Diğer bir ifade ile pek çok kadında ilk cinsel ilişkinin başlamasından itibaren ilişki esnasında ağrı sorunu vardır.
2) Fiziksel ve Psikolojik disparoni: Diğer taraftan disparoni probleminin kaynağı ve nedenleri kişiden kişiye değişen birtakım faktörlere bağlıdır. Disparoni şikâyeti kadınlarda hem organik hem de psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişmektedir.
3) Yüzeyel ve derin disparoni: Başka bir sınıflandırma şekli de cinsel birleşmede ağrının hissedildiği yere göre yapılmıştır. Yüzeyel disparoni vajina girişindeki ağıyı tarif ederken, derin disparoni yukarılarda ağrıyı tanımlar. vajinanın dış kısımda hissedilmesidir. Derin disparonide ise ağrı, ilişki esnasında daha derinlerde hissedilmektedir.
Disparoni Tedavisi Nasıl Yapılır?
İlaçla Tedavi: Bir enfeksiyon veya tıbbi durum cinsel ilişkide ağrı yapıyorsa, nedeni tedavi etmek sorununuzu çözebilir. Vajinal kuruluk sorunlarına neden olduğu bilinen ilaçları değiştirmek de semptomlarınızı ortadan kaldırabilir. Birçok menopoz sonrası kadın için cinsel ilişki sırasında ağrı, düşük östrojen seviyelerinden kaynaklı vajinal kuruluktur. Genellikle bu, doğrudan vajinaya uygulanan topikal östrojen ile tedavi edilebilir.
Duyarsızlaştırma tedavisi: Ağrıyı azaltabilecek vajinal gevşeme egzersizlerini öğrenirsiniz.
Danışmanlık ve terapi: Cinsel münasebet bir süredir acı verdiyse, tedaviden sonra bile cinsel uyarılmaya olumsuz bir duygusal tepki verebilirsiniz.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli