DOLAR 32,4653 -0.09%
EURO 34,7081 -0.79%
ALTIN 2.434,42-0,06
BITCOIN 20746000.76483%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bankacılık Devinden Bitcoin Hakkındaki Çarpıcı Rapor

Bankacılık Devinden Bitcoin Hakkındaki Çarpıcı Rapor

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:20
Bankacılık Devinden Bitcoin Hakkındaki Çarpıcı Rapor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bankacılık Devinden Bitcoin Hakkındaki Çarpıcı Rapor
Reuters haber ajansının son haberinde yer alan bir makalede ‘’Citigroup çokuluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketine ait olan Citibank analistlerinin, Bitcoin’ in gelecekte uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi olacağını söylediğini belirtti’’. ‘’Bitcoin: At the Tipping Point’’ adını taşıyan raporda Citi analistleri, Bitcoin’ in bir dönüm noktasında olduğunu ifade ediyor. Citibank analistlerinin ortak fikrine göre, lider kripto para birimi, uluslararası ticaret için tercih edilen bir takas aracı haline gelebilir ya da ‘’spekülatif bir patlama’’ yaşanabilir.

Bitcoin’ in ana akım olma yolundaki bu en büyük dönüşümü son dönemlerde Mastercard ve Tesla’ nın Bitcoin’ i benimsemesinden kaynaklı olabilir. Şubat ayı başlarında Elon Musk tarafından yönetilen şirket olan Tesla, Bitcoin’ e 1,5 milyar dolar yatırdığını duyurmuştu. Mastercard, yakın zaman içinde mağaza sahiplerinin Bitcoin ile ödeme almasına dair hazırlık içinde olduklarını duyurdu.

Bitcoin ve Kurumsal İlişki Artışı
Rapor, finans kurumlarından gelen ilginin bu sene daha güçlü ve daha odaklanmış hale gelmesini Bitcoin’ in büyümesi için bir diğer olumlu etken olarak görüyor. Citibank analistlerinin raporuna göre ayrıca, merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini ve stablecoin’ leri piyasaya sürmesi durumunda, Bitcoin’ in uluslararası ticarette kullanılacağını belirtiyor. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise Bitcoin’ in küresel olarak benimsenmesi ve hızlı sınır ötesi ödemelerde kullanılması büyük ölçüde artacaktır.
‘’Citibank analistlerinin, Bitcoin’ in küresel çapta benimsenme sürecinde ilerlemesi için pek çok risk ve engel olduğunu kabul ediyor’’. Fakat bu potansiyel engeller arasında görülecek fırsatların sayısı, Bitcoin’ in adeta bir dönüm noktasında olduğunu değerlendirmelerine sebep oluyor.

Hazine Bakanlığından Kripto Para Açıklaması
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı son günlerin durdurulamayan kripto para birimleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ‘’Kripto paralar ile ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir’’ açıklamasını yaparak tüm dünyanın kaygı içinde kripto para birimlerini takip ettiklerini ifade etmiş oldu.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli