DOLAR 32,5392 0.16%
EURO 34,9576 -0.05%
ALTIN 2.455,230,79
BITCOIN 20895800.74937%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD Borsası ve Türkiye’de Borsa’da Son Durum

ABD Borsası ve Türkiye’de Borsa’da Son Durum

ABONE OL
Mayıs 4, 2021 16:43
ABD Borsası ve Türkiye’de Borsa’da Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

ABD Borsası ve Türkiye’de Borsa’da Son Durum
ABD Borsası’ndaki güçlü hareketlenme, ABD Başkanlık seçimi nedeni ile yaşanan belirsizlik ve COVID-19 salgınının 2. dalgası endişesi ile Türkiye’de borsa uzun süredir durgun bir seyir izliyordu. Özellikle COVID-19 nedeni ile yaşanan kayıpların yatırımcılar açısından can sıkıcı olması ABD Başkanlık seçimi sonrasında olası kar senaryolarını gündeme getirdi. Nitekim durum tam da istendiği gibi olmuşa benziyor.
Donald Trump ve Joe Biden arasında süren seçim yarışını Biden önde tamamlarken seçimin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ciddi bir etki yaratacak. Bunun yanı sıra Demokrat Parti adayı Biden’ın seçim öncesindeki genişleme yönlü vaatleri, düşük faiz beklentileri ile ABD teşvik paketinin yasalaşması bu noktada iyimserliği daha da arttırıyor.
Yeni Haftaya Girilirken ABD Borsası’nın Seyri Merak Ediliyor
ABD Borsası ile ilgili yaşanan durgunluk ve diğer belirsizlikler nedeni ile ABD Doları hafta kapanışında değer kaybı yaşadı. Özellikle gelişen ülke para birimlerine karşı önemli ölçüde güç kaybeden ABD Doları’na karşılık TL maalesef negatif seyrini sürdürdü. Dolar karşısında gün geçtikçe daha da eriyen TL’nin yeni hafta başlangıcında nasıl bir seyir izleyeceği ciddi bir merak konusu oluyor. Nitekim FED Başkanı Powell’ın COVID-19 vakalarına karşılık genişlemeye yönelik parasal destek ve genişleme yanlı ifadeleri ABD Doları’nın yıl sonuna doğru rallisini sürdüreceği görüşünü yansıtıyor.
Türkiye’de Borsada Son Gelişmeler
Türkiye’de borsa hareketlerinde özellikle son dönemlerde yaşanan durgunluğa yurt dışı kaynaklı yatırımların ciddi derecede düşmesi de eklenince borsalarda negatif yönlü seyir görülmeye başlandı. Ancak yurt içindeki yatırımcıların borsayı ayakta tutmaya yönelik hamleleri sayesinde BIST bir nebze toparlansa da olumsuz görüntü sürmeye devam ediyor.
Borsada yaşanan gelişmelerin yanı sıra çok önemli bir yatırım aracı olan altında yukarı yönlü hareketlenmeler pek çok yatırımcının aklını karıştırıyor. Güvenli liman olarak görülen altının bu anlamda çok yatırımcı çekmesi BIST için bir nebze zayıflık yaratıyor. Yeni hafta yeni umutlar ile başlayacak olsa da son dönemde BIST tarafındaki olumsuzluğun yatırımcıların gözünü korkuttuğunu vurgulamak gerekiyor. TL tarafındaki zayıflık hem yerli hem de yabancı yatırımcıyı tedirgin ediyor.
ABD Borsası

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli