DOLAR 32,5991 0.15%
EURO 34,9628 -0.14%
ALTIN 2.435,63-0,01
BITCOIN 20985640.43387%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir?

ABONE OL
Kasım 19, 2022 16:03
Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Zeytin özünün içinde bulunan zeytinyağının ön önemli maddelerinden oleuropein ve oleacein polifenoller zeytin yaprağında da bulunmaktadır. Zeytin yaprağının faydaları polifenoller ve onların antibakteriyel, antimikrobiyal, antienflamatuar ve bağışıklık uyarıcı bir çok özelliği ile birlikte sağlanmaktadır.

Oleuropein ve oleacein polifenolleri kanser gibi rahatsızlıkların önleyici tedavilerinde kullanılmaktadır. Düzenli olarak zeytin yağı ve yaprağı kullanıldığında kansere karşı önleyici etkileri bulunmaktadır.Oleuropein polifenol aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olup kilo alımını engellemektedir.Böylece obezite riskini de azaltmaktadır.

Zeytin yaprağının faydaları arasında kolesterol düşürücü özelliği de yer almaktadır.
Fenolik açıdan zengin zeytin yaprağı kan basıncını büyük oranda dengelemektedir. Bu yüzden tansiyon hastalarının mutlaka denemesinde fayda vardır.Zeytin yaprağı kan şekerini düşürmesi sebebiyle insülini dengelemektedir. Ayrıca zeytin yaprağının faydaları için ana bileşen sayılan polifenollerin antioksidan, antibakteriyel, antimikrobiyal, antienflamatuar ve bağışıklık uyarıcı özellikleri de vardır. Bu nedenle iltihaplı ve enfeksiyonlu hastalıklarda faydası olmaktadır.Zeytin yaprağının faydaları arasında antibakteriyel olması da bilindiğinden ağız sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir.

Ağızda bakteri veya enfeksiyonel rahatsızlıklar sebebiyle oluşan ağız kokusunu sorunu kökten kaldırabilmektedir. Böylece hem diş sağlığınızı korur hem de oluşabilecek ağız kokusunun önüne geçebilmektedir.

Zeytin Yaprağı Çayı Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Zeytin yaprağı çayı demlenerek içilmektedir. Zeytin yaprakları, oleacein ve oleuropein gibi birkaç önemli polifenol içermektedir. Polifenoller bitkilerde doğal olarak bulunmaktadır. Zeytin yaprağı çayı, düzenli tüketen kişilerin tip2 diyabet geliştirme riski zamanla önemli ölçüde azalmaktadır. Zeytin yaprağı çayı bir çok hastalığı önlemede ve tedavisinde önemli ölçüde rol oynamaktadır.
Kanser
Alerjik

Kronik yorgunluk
Zona hastalığı
İshal
Kireçlenme
Prostat
Bakterilerin yol açtığı mevsimsel grip nezle
Parkinson
Alzheimer
Düşük kronik hastalıklar
Kalp hastalıkları
İdrar yolu enfeksiyonları
Bağışıklık sisteminizi destekleyen güçlü bir antioksidan kaynağı
Hücre hasarı ile mücadele
gibi bir çok hastalıkta hem önleyici hem tedavi edici özellikleri mevcuttur.

Oleuropein’in kan basıncını düşürdüğü bilindiğinden, zaten düşük kan basıncına sahip olanlar veya kan basıncını düşürmek için ilaç kullananlar için genellikle önerilmemektedir. Bilinçli kulanmak gerekmektedir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli