DOLAR 32,4485 -0.13%
EURO 34,7683 -0.6%
ALTIN 2.441,530,23
BITCOIN 20901310.99569%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

Sigarayı Bırakma İlacı, Zyban Sigara Bırakma İlacı Nasıl Kullanılır ?

Sigarayı Bırakma İlacı, Zyban Sigara Bırakma İlacı Nasıl Kullanılır ?

ABONE OL
Kasım 12, 2022 15:52
Sigarayı Bırakma İlacı, Zyban Sigara Bırakma İlacı Nasıl Kullanılır ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Sigarayı Bırakma İlacı, Zyban Sigara Bırakma İlacı Nasıl Kullanılır ?

Sigara Bağımlılığı Nedir?

Sigara bağımlılığı, tütündeki nikotinin oluşturduğu bir durumdur. İnsanlarda hem fiziksel hem ruhsal olarak hasar bırakabilecek, ciddi zararlar oluşturabilecek bir bağımlılıktır. Çok fazla yaygın olan bu bağımlılık sebebiyle her yıl yaklaşık 7 milyon insan ölmektedir.

Nikotin bağımlılığı çok zor ve uzun süreçlerde bırakılan bir bağımlılıktır. Fakat bireyler sağlıklı ve prensipli bir düzen oluşturarak, doktorlardan destek alarak bu bağımlılığından kurtulabilmektedir. Bu hususta önemli olan tedavi sürecine sadık kalmaktır. Sigarayı bırakma konusunda yeterince istekli ve kararlı olmak gerekmektedir.

Aynı zamanda sağlıklı sosyal çevreyi genişletmek, stresten olabildiğince uzak kalmak bağımlılıktan kurtulmak için son derece önemlidir. Sigara içmeyle beraber beyinde oluşan nikotin reseptörleri yoksunluğa sebep olur. Bu yüzden sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir. Sigaranın bırakılabilmesi için sigara ve nikotin bağımlılığı olan kişilerde polikliniklerde çeşitli tedavi yöntemlerine başlanabilir.

Sigara Bırakma İlacı Nedir? Nasıl kullanılır?

Sağlık kuruluşlarında sigarayı bırakabilmek için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Sigaranın bırakılması ve bağımlılıktan kurtulması için nikotin eksiğini doldurma ile tedavi uygulanır. Bunun için Bupropion veya Vareniklin etken maddelerini içeren ilaçlar kullanılır.

Bu ilaçla tedavi ile birlikte nikotin alımının azalması hedeflenmektedir.Bazı kişilerde sigara bırakma hedeflenmiştir fakat kişi bunun için hazır hissetmeyebilir. Bu gibi kişilerde sağlık kuruluşu sigara bırakma ilacı başlayabilmektedir. Özellikle vareniklin kullanımı bu kişilerde nikotin yerine koyma tedavisine göre daha çok tercih edilmektedir.

İlaç tedavisi ile birlikte psikolog veya psikiyatristler tarafından terapi uygulanabilir. Ancak hem davranışsal tedavi hem de ilaç tedavisinin birlikte uygulanması sigara bırakma üzerinde daha etkilidir.
Bu ilaçları kullanmak, sigarayı bırakma şansını iki kat arttırmaktadır. Kullanıldığında hem sigara krizleri azalacak hem de yoksunluk hissi gözle görülür şekilde hissedilecektir. Sigara bırakma ilaçları genellikle kısa süre kullanılmaktadır.

Kişiler tarafından en çok kullanılan sigara bırakma ilaçları nikotin yerine koyma tedavisi (NYKT) ilaçlarıdır. NYKT, vücuda azar azar dozlarda nikotin vererek yoksunluk hissini azaltmaktadır. Bununla beraber asla sigaradaki zararlı maddeler verilmemektedir. Böylece kişilerde sigara içme isteği azalır ve nikotin krizleri engellenmektedir.

Sigarayı bırakmanın ardından gittikçe daha az nikotin içeren NYKT ürünleri kullanmaya başlanır. Sigara bırakma ilacı ile, vücudunun nikotinsiz yaşama yavaş yavaş ve kademeli bir şekilde alışmasını sağlamaktadır. NYKT ürünleri çeşitli şekillerde kullanılabilir.

Başlıca NYKT çeşitleri şunlardır: Nikotin bantları, sakızlar, pastiller, solunum spreyleri ve burun spreyleri, nikotin bantları, sakızlar ve pastiller eczanelerden alınabilir. Hamilelik oluştuğunda ya da hamilelik planlandığında, sigara bırakma ilacı için mutlaka sağlık kuruluşuna bildirmek gerekmektedir.

Doktorunuzdan destek alarak sigara bırakma ilacı beraberinde tedavi planı oluşturulmalıdır. Her bir bireyin gereksinimi bu şekilde belirlenmektedir.

Zyban sigara bırakma ilacı

ZYBAN; beyaz, yuvarlak, bir tarafı baskısız, diğer tarafı siyah mürekkep ile ‘GX CH7’ baskılı, yavaş salımlı olarak etki gösteren film kaplı tablettir. Her bir tablet, 150 mg bupropiyon hidroklorür içerir. Bupropiyon hidroklorür, antidepresanlar (depresyon/ruhsal çöküntü tedavisinde kullanılan ilaçlar) olarak bilinen ilaç grubuna dahildir.

Her bir ZYBAN kutusunda 60 adet tablet, çocuk korumalı blister ambalaj içerisinde bulunur. ZYBAN, sigarayı bırakmanıza yardımcı olmak için doktorunuz tarafından size reçete edilen bir ilaçtır

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli