DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067247-1.89333%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Protein Tozu Nasıl Yapılır? Protein Tozu Ne İşe Yarar

Protein Tozu Nasıl Yapılır? Protein Tozu Ne İşe Yarar

ABONE OL
Kasım 10, 2022 14:16
Protein Tozu Nasıl Yapılır? Protein Tozu Ne İşe Yarar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

PROTEİN TOZU NEDİR?
Protein tozu, peynir üretimi sırasında meydana gelen peynir altı suyundan elde edilir. Peynir altı suyu filtreleme yöntemiyle toz haline getirilir. Bu filtreleme ile birlikte yüksek yağ, tuz ve şekerden arınmış olur. Bununla birlikte protein bakımından zenginleştirilir. Böylece protein tozu oluşturulur. Bu whey proteini olarak adlandırılır.

Protein tozları whey ve kazein şeklinde oluşur. Kazein ise sütte %80 oranında bulunan bir bileşendir. Whey proteiniyle arasındaki fark, vücutta sindirimi daha yavaş gerçekleşmesidir.

PROTEİN TOZU NE İŞE YARAR?

İnsan vücudunun günlük alması gereken protein miktarı vardır. Protein tozları günlük alınması gereken protein miktarının alınmasına destek olur. Vücudun su bazlı antioksidanı seviyesini arttırmaktadır.Protein tozu kolesterol açısından da faydalıdır.

Kötü kolesterolün düşmesini, iyi kolesterolün artmasını sağlar. Trigliserit değerlerinin düşürülmesinde rol oynar. Özellikle antrenman sonrasında kolayca toparlanmayı sağlar ve sonrasında oluşan semptomların azalmasına yol açar. İyi bir egzersiz ile birlikte kas kütlesinin artmasına yardımcı olur.

Protein tozu ürünleri, hızlı bir şekilde emilirler. İdeal kullanımı antrenman sonrasıdır. Bununla birlikte gün içinde de alınması gereken protein miktarı açığını kapatmak için de whey ya da kazein proteini kullanılabilir. Eğer kazein yerine whey protein kullanıyorsanız ve sindiriminin yavaş olmasını istiyorsanız çeşitli kuruyemişlerle beraber tüketebilirsiniz. Kuruyemişlerde yağ asitleri bulunur. Bununla beraber whey proteinin emilimi yavaşlar ve insülin derecesi dengede kalacaktır.

Protein tozu seçerken ham maddelerine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda seçilen ürünün protein miktarı da incelenmelidir. Konsantre whey proteinlerde en az %75 oranında olmasına özen gösterilmelidir. İzole protein tozlarında ise en az %85 olmalıdır.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli