DOLAR 32,5650 0.06%
EURO 34,9362 0.18%
ALTIN 2.423,880,04
BITCOIN 2093946-3.10579%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Vajinal Mantar: Nedir, Belirtileri Nelerdir, Neden Olur ?

Vajinal Mantar: Nedir, Belirtileri Nelerdir, Neden Olur ?

ABONE OL
Kasım 5, 2022 20:41
Vajinal Mantar: Nedir, Belirtileri Nelerdir, Neden Olur ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

VAJİNAL MANTAR ENFEKSİYONU NEDİR?
Vajinal mantar enfeksiyonu, vajina ve vajinal açıklıktaki dokuda tahriş, akıntı ve kaşıntıya sebep olan bir mantar enfeksiyonudur. Bu mantarın adı Kandida’dır. Enfeksiyon oluştuğunda mantar hücreleri kontrolsüzce çoğalır. Çok yaygın bir mantar türüdür. Her dört kadından üçü mutlaka en az bir kere geçirir.

Vajinal mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşmaz. Fakat düzenli cinsel hayatın başladığı ilk dönemde enfeksiyon riski diğer dönemlere göre daha yüksektir. Vajinal mantar enfeksiyonunun ağız ile genital organın teması ile de olabileceği belirtilmektedir. Bu mantar türü doktor yardımıyla tedavi edilebilir. Normal şartlarda bir kaç gün iyileşme süresi vardır fakat daha ağır vakalarda birkaç hafta olabilir.

VAJİNAL MANTAR ENFEKSİYONU NEDEN OLUR?
Vajinal mantarın en yaygını kandida albikans’tır. Normalde vajina içerisinde çeşitli bakteri ve mantarlar doğal bir şekilde bulunur. Bunların varlığı ile tehlikeli ve yabancı organizmaların girişi önlenir. Zararlı mantarların da çoğalması önlenir. Eğer doğal bulunan mantarların dengesi bozulursa zararlı mantarlar büyümeye ve çoğalmaya başlar. Vajinal hücre katmanına kadar ulaşır. Böylece Vajinal mantar enfeksiyonunun belirtileri oluşmaya başlar. Aynı zamanda antibiyotik kullanımı, östrojen seviyesinin artması, kan şekerinin dengesinin bozulması, bağışıklık sisteminin bozulması ve bazı hormon tedavileri de vajinal mantar enfeksiyonuna sebep olabilir.

VAJİNAL MANTAR EFEKSİYONU NASIL ENGELLENİR?
Vajinal mantar enfeksiyonu riskini en aza indirmek için kasıkları pamuktan olan, kalça ve vajinayı çok sıkmayan iç çamaşırı tercih edilmelidir. Bununla birlikte çok sıkı külotlu çoraplar tercih edilmemelidir. Köpük banyoları, kokulu pedler ve tamponlar dahil kokulu kadın ürünlerinin kullanılmaması gerekir. Cinsel ilişki sırasında temizliğe önem verilmelidir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli