DOLAR 32,5880 0.1%
EURO 35,0520 0.46%
ALTIN 2.428,300,23
BITCOIN 2089506-3.85502%
İstanbul
20°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sanal Gerçeklik Oyunları: En Başarılı VR Oyunlar

Sanal Gerçeklik Oyunları: En Başarılı VR Oyunlar

ABONE OL
Nisan 30, 2021 15:32
Sanal Gerçeklik Oyunları: En Başarılı VR Oyunlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Birbirinden Eşsiz Sanal Gerçeklik Oyunları
Sanal gerçeklik oyunları ve sanal gerçeklik kavramı son zamanlarda çok sık karşımıza çıkan önemli kavramlar arasında yer almaktadır. Günümüzde sık sık tercih edilen sanal gerçeklik oyunları ile ilgili detaylı bilgilere geçmeden önce sanal gerçeklik ile ilgili bilgi vermek çok daha doğru olacaktır. Peki, sanal gerçeklik nedir?
Sanal Gerçeklik Nedir?
Teknolojinin son derece hızlı bir şekilde gelişim göstermesi ile birlikte çeşitli yenilikler meydana gelmiştir. Sanal gerçeklik ya da arttırılmış gerçeklik olarak bilinen bu kavram da teknolojinin getirdiği yeniliklerden bir tanesidir. Sanal gerçeklik genel olarak çeşitli teknik donanımlar sayesinde bilgisayar ortamında elde edilen 3 boyutlu görüntüler ve ortamlar olarak ifade edilebilmektedir. Arttırılmış gerçeklik için çeşitli gözlükler, yürüme bantları ve kasklar kullanılabilmektedir. Söz konusu araçlar sayesinde kişiler kendilerini adeta sanal olarak elde edilen söz konusu ortamda hisseder ve bu gerçek ortamdan ayrıştırır. Sanal gerçeklikte deneyimin tam olarak yaşanabilmesi için ortamın tamamen kusursuz ve gerçekten farksız olması gerekmektedir.
Sanal gerçeklik kavramının günümüzde son geldiği nokta görüntülerin algılanması ile sınırlı değildir. Bunun yanı sıra müdahale edilebildiği ve sanal ortama verilen tepkilerin anında gözlemlenebildiği bir sanal gerçeklik kavramı ortaya çıkmıştır. Sanal gerçeklik ile ilgili pek çok oyun örnek olarak gösterilebilir. Devamlı bilgisayar başında klavye ve Mouse ile yönetilen savaş kahramanlarının yerine geçerek o çatışmaların atmosferini yaşamak paha biçilemez bir deneyim yaşatmaktadır.
Gelecekte Sanal Gerçeklik
Sanal gerçeklik günümüzde genellikle eğlence amacı ile kullanılmaktadır. İleri ki yıllarsa ise eğitim, bilim ve sağlık sektöründe sanal gerçekliğin yoğun bir şekilde kullanılabileceği düşünülmektedir. Günümüzde gerçekleştirilen uzak eğitim sistemi gelecek yıllarda yerini sanal eğitime bırakabilir. Öğrenciler yalnızca video görüntüler ile değil takacakları gözlükler ile de sanal olarak oluşturulan sınıflarda eğitim görebilirler. Bunun yanı sıra örneğin coğrafya dersinde öğrenciler sanal gerçeklik gözlükler ile konusu işlenen bölgeyi gezerek daha faydalı bir eğitim alabilirler.
Sanal Gerçeklik Ortamları
Oyuncular, kullandıkları çeşitli aksesuarlar ile oyunun sanal ortamına dahil olabilmektedir. Ekran, gözlük ya da kas sanal gerçeklik oyunları için gerekli olan araçlardır. Kullanıcıların o alana girebilmesi ve gerçeklik ile olan bağlantısını kopartmak için söz konusu araçlar şarttır.
Kısmi Katılımlı Ortamlar
Kısmi katılımlı ortamlar, sanal gerçeklik oyunlarının belirli fiziksel unsurlar ve sanal imgelerin kullanımını gerektiren ortamları ifade etmektedir. Kullanıcılara gerçek dünya ile bağlantısını net bir şekilde kopartmadan gerçeklik hissi verir. Uçuş simülatörleri örnek olarak verilebilir.
Tam Katılımlı Ortamlar
Bilgisayar destekli olarak hazırlanan bu ortamlar gerçeklik ortamı olarak ifade edilir. Hazırlanan sanal gerçeklik ortamlarında kullanıcıların duygularına ve duyusal algılarına hitap edebilmek çok önemlidir. Ancak katılımcıların tam olarak kendini vermesi gerekir.
Ortak Katılımlı Ortamlar
Bu ortamlar, birden fazla katılımcı ile elde edilen ortamlardır. Bu doğrultuda katılımcıların birbirleri ile etkileşime girebilmesine olanak tanınan bir sanal alem olduğunu ifade edebiliriz. Eğitim, mimarlık ve tıp gibi alanlarda daha yoğun kullanılır.
Günümüzde sanal gerçekliğin en fazla oyunlarda kullanıldığından bahsettik. Şimdi gelin bu oyunları hep birlikte inceleyelim.
Sanal Gerçeklik Oyunları
Teknolojinin gelişmesi ile oyunlar çok daha keyifli bir hal almaya başlamıştır. Sanal gerçeklik oyunları da söz konusu gelişimlerin bir parçasıdır.
Cmoar Roller Coaster
Tercih edilebilecek en iyi sanal gerçeklik oyunlarından bir tanesidir. Oyun sırasında her anı nefes nefese hissedebilirsiniz. Roller coaster deneyimini en kusursuz şekilde yaşamak için cmoar roller coasterı tercih edebilirsiniz. Bu oyunu oynamak isteyen kişilerin oyunu açarak gözlüklerini takması yeterlidir. Android ve IOS’ta bulunur.
VR Tank Training
Bu oyunca bir tank mürettebatına sahip olmanız gerekir. Bu sayede tank içerisinde muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Belirtilen hedefleri gerçekleştirmeniz yeterlidir.
Dinotrek
IOS kullanıcılarına hazırlanan bir oyundur. Tarih öncesinde meydana gelen bir deneyimi oyun severlere sunar. Bunun yanı sıra oyuncular için yüksek bir kontrol imkanı sağladığını ifade edebilmek mümkün değildir. Dinozorlar devrine seyahat etmenizi sağlar.
House of Terror Free
Korku seven oyuncular için esşiz bir oyundur. Oyunu indirerek oynamaya başlayabilirsiniz. Yalnızca android kullanıcıları oyuna erişebilir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli