DOLAR 32,5974 0.34%
EURO 34,8197 0.21%
ALTIN 2.512,771,15
BITCOIN 20919091.45119%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

21:22

YATSIYA KALAN SÜRE

Romatizmal Hastalıklar Nelerdir, Romatoid Artrit Nedir, Kireçlenme Nedir?

Romatizmal Hastalıklar Nelerdir, Romatoid Artrit Nedir, Kireçlenme Nedir?

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 12:14
Romatizmal Hastalıklar Nelerdir, Romatoid Artrit Nedir, Kireçlenme Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Romatizmal Hastalıklar Nelerdir?

Romatizmal hastalıklar; en bilinen tanımı ile kemik, eklem ve kas yapılarında meydana gelen yanmalar olarak ifade edilebilmektedir. Romatizmal hastalık olarak ifade edilen hastalık çeşitlerinin 100’den fazla olduğu ifade edilebilir. Kimi hastalıkların çok sık görülebildiği söylenebilirken bazı hastalıkların da nadiren görüldüğü söylenebilir.

Siz de kas, eklem ve kemiklerinizde karşılaştığınız problemler nedeni ile bir profesyonelden destek talep etmek istiyorsanız mutlaka Dr. Halit Furkan Sarı’ya başvurmalısınız. Bütüncül tıp anlayışını benimseyen ve çalışmalarında bu bilinçle hareket eden doktorunuz en doğru çözümlerle sizlerin derdine derman bulur.

Romatizmal Hastalıkların Çeşitleri Nelerdir?

 

Romatizmal hastalık dendiğinde bireylerin kafasında şekillenen belirtilerin birbirinden farklı olabileceğini vurgulamak gerekiyor. Kaslarda görülen ağrı, güçsüzlük, vücudun çeşitli kısımlarında şişkinlik ve diğer pek çok belirti romatizmal problemler yaşandığına dair işaretlerdir. Aşağıda sizler için sıraladığımız hastalıklardan bir tanesini yaşıyorsanız

Romatoid Artrit Nedir?

Romatoid artrit genellikle yetişkinlerde görülen kronik bir hastalıktır. Vücudun farklı kısımlarındaki doku ve sistemler üzerinde olumsuz etkiler doğurabilen hastalığın eklemlerde deformasyona neden olacak sinoviyal sıvı artışı şeklinde ortaya çıkması muhtemeldir. Eklemlere dorudan etki etmesi nedeni ile ilerlemesi halinde ciddi sakatlıkların görülmesine neden olur.

Kadınlarda sıklıkla görülmesi nedeniyle kadınlar için daha ciddi sorunlar anlamına gelen bu hastalığın eklemlerin hemen hepsinde şekillenebileceğini söyleyebiliriz.

Kalp zarlarında iltihaplanmaya varan yan etkiler doğurabilmesi nedeni ile ciddiye alınması gereken romatoid artrit; 16 yaşından küçük bireylerde jüvenil romatoid artrit olarak görülür. Hastalığın ihmal edilmesi halinde ilerleyerek daha ciddi sağlık sorunlarına neden olması hızlı tanı ve tedavinin önemini ortaya koyar. Siz de bu hastalığı yaşadığınızı düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Kireçlenme Nedir?

 

Tıp literatüründe osteoartrit olarak da bilinen kireçlenme vücudun eklem yapılarında ortaya çıkan ve tedavi edilmediğinde gelişerek daha riskli durumlara neden olan bir hastalıktır. Eklemlerin ağrıması, hassaslaşması, hareket kabiliyetinde azalma olması ve sıvı birikmesi durumlarının en yaygın belirtiler olarak bilindiği bu hastalık farklı eklemlerde aynı anda görülebilir.

Başlangıç aşamasında yavaş ilerleyen ve bu nedenle fark edilmesinde sorun ile karşılaşılan bu hastalık zaman zaman bir anda ciddi manada ortaya çıkar. Hastaların bu sorun ile karşı karşıya kaldıkları tarihi net kestirmelerine engel olan bu durumun erken tedaviye engel olabileceğini söylemek gerekir. Siz de hareket kabiliyetinizi azaltan ve yaşam standartlarınızı düşüren bu hastalığı uzman desteği alarak tedavi ettirebilirsiniz.

Ankilozan Spondilit Nedir?

Kalça ekleminde görülmeye başlayan ve ilerleyen aşamalarda omurgayı saran ankilozan spondilit kronik bir rahatsızlık olarak bilinir. Sabah saatlerinde bel kısmında ağrılar şeklinde belirtileri olan bu problemin hareket kabiliyetini ciddi derecede düşürdüğü bilinir. Yorgunluk, kilo kaybı ve halsizlik gibi belirtileri de bulunan bu hastalığı Uzman Doktorlar  öncülüğünde tedavi edebileceğinizi unutmamalısınız.

Behçet Hastalığı Nedir?
Romatizmal hastalıklar dendiğinde akla gelen Behçet hastalığı, ağzı ve genital bölgede ülser oluşumu anlamına gelir. Cinsiyet fark etmeksizin hemen herkeste şekillenen hastalığın 20 ila 40 yaş aralığında daha sık görüldüğü söylenebilir. Eklemlerde artrite de neden olan bu hastalığın vücut üzerinde diğer bazı sorunlara neden olması erken tedaviyi gerekli kılar.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli