DOLAR 32,4546 -0.12%
EURO 34,8345 -0.5%
ALTIN 2.443,860,33
BITCOIN 2077325-0.99017%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Psikiyatrik Hastalıklar Nelerdir, Depresyon Nedir, Panik Atak Nedir ?

Psikiyatrik Hastalıklar Nelerdir, Depresyon Nedir, Panik Atak Nedir ?

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 11:37
Psikiyatrik Hastalıklar Nelerdir, Depresyon Nedir, Panik Atak Nedir ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Psikiyatrik Hastalıklar Nelerdir?

Psikiyatrik hastalıklar, insanların ruh sağlığında görülen bozuklukların bıraktığı derin etkiler sonrasında şekillenen hastalıklar olarak kabul edilir. Çevresel faktörler ve insanların iç dünyasında yaşadıkları durumlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan psikiyatrik hastalıklar mutlaka tedavi edilmesi gereken durumlardır. Erken teşhis ve tedaviye başlanması hastaların genel sağlık durumlarını etkilerken hasta yakınları için de oldukça önemli olur.

Hastalığın belirlenmesi aşamasında bütün yaşam koşulları ve kişilik özellikleri alınarak değerlendirmeler yapılır. Özellikle psikolojik açıdan hassas olan hastanın çok da rahatsız edilmeden tedavi edilmesi başarıya giden yolu etkileyecektir.

Psikiyatrik Hastalıklar ve Çeşitleri Nelerdir?

 

Psikiyatrik problemler; insanların farklı yaşam standartlarına sahip olması ve çevresel etkenlere değişik şekillerde maruz kalmaları nedeni ile birbirinden ayrılabilmektedir. Bu nedenle psikolojik olarak sorun yaşayan her hastanın aynı durumdan mustarip olmadığı açıkken bu teşhisin uzmanlar tarafından konması gerekir.

Depresyon Nedir?

Psikiyatrik hastalıklar dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerden biri olan depresyon; insan duygu, davranış ve düşüncelerinde olumsuzluklara neden olan bir hastalıktır. Sürekli olarak olumsuz düşüncenin hâkim olması nedeni ile genel bir mutsuzluk haline bürünen insanların yaşadığı bu problemin psikolojik sorunların yanı sıra bazı fiziksel rahatsızlıklara da neden olabildiği açıktır. Teşhis ve tedavide erken davranılması hastanın iyileşme sürecini olumlu anlamda etkiler. Tedaviyi gerçekleştirecek olan doktorun bilgi birikimi de bu hastalığın olumlu bir şekilde tedavi edilmesine etki eder.

Obsesif – Kompulsif Bozukluk Nedir?

Bireylerin günlük yaşamın rutin işlerini veya sık sık yaptıkları eylemleri tekraren yapmak zorunda hissettikleri hastalığa obsesif kompulsif bozukluk adı verilir. Tıp literatüründe bir çeşit aksiyete bozukluğu olarak da kabul edilen bu problemin süreklilik arz etmesi yaşam kalitesinde düşüşe neden olur.

Özellikle mutsuz bir ruh haline bürünülmesine neden olan obsesif kompulsif bozukluk sadece bireyi değil çevresini de olumsuz etkiler. Bu hastalığın ciddi bir ‘takıntı’ durumu olması nedeni ile uzman doktorlarca tedavi edilmesi daha başarılı sonuçlar alınmasına katkı sağlayacaktır.

Panik Atak Nedir?

Herhangi bir neden olmaksızın korku, panik ve telaş halinin ortaya çıkması ile görülen bu hastalığın nöbetler şeklinde ortaya çıktığı bilinir. Oldukça yaygın hastalıklardan bir tanesi olan panik atakların yarım saat ile bir saat arasında sürmesi insanların yaşam konforunu çok olumsuz şekilde etkiler. Belirtileri terleme, ölüm korkusu, göğüs ağrısı ve nefes darlığı gibi durumlar olan bu hastalığın hem ilaç hem de bilişsel olarak tedavi edilebilmesi mümkündür.

Bipolar Bozukluk Nedir?

İki farklı ruh hali arasında git geller yaşayan ve bu durumun sürekli şekilde tekrar eden bu hastalığın olumsuz düşünceler ve içine kapanıklık olarak görülmesi de muhtemeldir. Hastalığın teşhis edilebilmesinde psikiyatrik hastalıklar konusunda uzmanlaşmış doktorlardan destek alınması şarttır.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli