DOLAR 32,5984 0.25%
EURO 34,7859 0.33%
ALTIN 2.409,36-0,95
BITCOIN 21558150.39684%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Masaj Çeşitleri Nelerdir ? Masaj Faydaları nedir

Masaj Çeşitleri Nelerdir ? Masaj Faydaları nedir

ABONE OL
Temmuz 31, 2021 14:05
Masaj Çeşitleri Nelerdir ? Masaj Faydaları nedir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Türkiye’de oldukça yaygın olmayan masaj genellikle Avrupa ve Asya’da oldukça yaygındır. Masaj yaptırmak çoğu Avrupa ülkelerinde veya Asya ülkelerinde İnsan sağlığı için oldukça önemlidir. Hatta Asya ülkelerinde bir aile düzenli olarak her ay içerisinde 4-5 defa masaj yaptırmaktadır.

Sadece kültürel olarak masajı ele almamız çok da düzgün değildir masaj insan sağlığı için çok önemlidir genellikle kan dolaşımını hızlandırıp ve iskelet sistemimizi rahatlatmasına Hem bedenen hem de zihnen insanları dinç tutar. Mesajın insan sağlığına çok önemli faydaları bulunmaktadır, psikolojik olarak insanları rahatlatır kalp krizi riskini azaltır omurilik hastalıkları gibi bir çok hastalığa çok iyi gelmektedir.

Yaz sezonu bildiğimiz üzere açıldı peki otellerdeki merdiven altı masaj salonlarına güvenmeli miyiz öncelikle şunu belirtmek isterim ki masaj yapacak kişi mutlaka masaj sertifikası ve daha önce deneyimi olması gerekir yoksa bu masaj Sonucu sağlığınızdan olabilirsiniz mutlaka otelin masaj salonu sertifikası izin belgesi olduğuna mutlaka önem gösterin.

Peki masaj çeşitleri nelerdir hangi masajı tercih etmelisiniz ?

İsveç masajı : Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Burada önemli olan kişinin rahatlatıla bilinmesi ve bulunduğu ortamdan keyif almasının sağlanmasıdır. Batı tekniği ile yapılan ve genellikle masaj yağları kullanılarak yapılan bir masaj olup nadir durumlarda tercih halinde kayganlaştırıcı kullanılmadan da yapılabilen bir masajdır. Süresi yaklaşık 60 dakikadır.

Spor masajı : Sportif etkinliklerde, etkinlik öncesinde veya sonrasında ve hatta hızlı ve sınırlı olmak kaydı ile etkinlik sırasında da yapılan bir masajdır. Spor masajını klasik masajdan ayıran en önemli özellik ritm, süre ve bası miktarının değişik olmasıdır. Bu masaj türünde uyarıcı amaçlı hareketler çoğunluktadır ve yapılan spor göre farklılıklar gösterir. Süre bölgeye göre değişmektedir.

Aromaterapi masajı : Bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masajda dikkat edilen, temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olmasıdır. Rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici bir özelliğe sahip bir masajdır. Bu masajda oluşan etki hem yapılan temas hem de uygulanan yağın kimyasal özelliği ile olmaktadır. Farkı amaçlar için elde edilmiş yağlar masaj yağları ile belli oranlarda karıştırılarak uygulanmaktadır. Süre yaklaşık 60 dakikadır.

Thai masajı : Temel yapısını Hint Yoga ve Çin geleneksel tıbbının oluşturduğu bu masajda çoğunlukla bası ve germe hareketleri yapılmaktadır. Giyinik olarak yarı sert bir zeminde yapılamaktadır. Altmış çeşit germe, çekme, esnetme ve bası hareketleri uygulanabilen bu masaj bir buçuk saatten dört saate kadar sürebilen bir zaman diliminde yapılıp, masaj sırasında kişide her ne kadar rahatsızlık uyandırmaktaysa da uygulama sonrasında ciddi derecede fark edilebilir bir rahatlama olmaktadır.

Refleksoloji : Ayaklar vücudumuzun aynasıdır prensibinden yola çıkılarak belirginleşen ve uzak doğu geleneksel tıbbının değişilmez bir parçasını oluşturan bu masajda ayak tabanında belirli noktalara bası uygulanmaktadır. Ayakta her bir nokta vücutta belli organ ve dokuları temsil eder. Refleksoloji, bir tür denge masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlar. Ayakta belli noktalara kişinin verdiği tepkiler göre sorunlar tespit edilip onarılmaya çalışılır. Süre yaklaşık 30 dakikadır.

Derin doku masajı : Bu masaj manüplasyonların temposunun düşük ancak hareketlerin şiddetinin fazla olduğu bir masaj türüdür. Vücuttan toksin atmada çok etkin bir tür olup özellikle sert masajdan hoşlanan kişilerin tercih ettiği bir masadır. Masaj sırasında sert bası uygulanan kaslar üzerinde durularak vücudun dengesi sağlanmaya çalışılır. Süre yaklaşık 60 dakikadır.

Anti Selülit masajı : Selülit tedavisinin en önemli ayağı masajdır. Selülit oluşumunun başlıca nedeni dolaşım bozukluğudur. Kan ve lenf dolaşımındaki bozukluk ve yağ dokusundaki artış toksik madde birikimine yol açar. Selülit Masajı kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar.

Bölgesel masajlar : Baş – boyun, ense – omuz – sırt, sırt – bel, kol ve bacak gibi bölgelere yapılan ve genellikle bölgesel sorun olan bölgeye yönelik tedavi edici bir masaj uygulamasıdır.Rahatsızlık tespit edildikten veya doktor kontrolü ve tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen bir program eşliğinde uygulanır. Süre yaklaşık 30 dakikadır.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli