DOLAR 32,5991 0.15%
EURO 34,9628 -0.14%
ALTIN 2.435,63-0,01
BITCOIN 20985640.43387%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Kredi Notu Nasıl Belirleniyor ? Kredi Kullanımı Nasıl Belirleniyor?

Kredi Notu Nasıl Belirleniyor ? Kredi Kullanımı Nasıl Belirleniyor?

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:24
Kredi Notu Nasıl Belirleniyor ? Kredi Kullanımı Nasıl Belirleniyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Kredi Hesaplama
Kredi hesaplama araçları ile ihtiyaç duyduğunuz finansal kaynaklara daha kısa sürede ve başarılı bir şekilde ulaşabilirsiniz .

Kredi hesaplarken karşılaşacağınız tutarların doğruluğunu sağlamak adına iş birliği yapmak istediğiniz bankaların kredi verirken uyguladığı faiz oranı ve masrafı net bir şekilde öğrenmeniz gerekecektir. Nitekim hesaplama aracına girmeniz gereken bu detaylar olmaksızın hesaplama yapmanız halinde doğru sonuçlar elde edemezsiniz. Peki, elde ettiğiniz sonuçlar ile nasıl işlemler gerçekleştirebilirsiniz?

Kredi Kullanımı Nasıl Belirleniyor?

Bankaların gerçek veya tüzel kişilere kredi kullanma olanağı sunmasının temel olarak kredi puanına göre gerçekleştirildiğini bilmeniz gerekiyor. Yani bir kimse krediye başvurmuşsa ve kredisinin onaylanması için çaba sarf ediyorsa dikkate alması gereken şey KKB kayıtları olacaktır. KKB notunun nasıl belirlendiğini ise aşağıda sizler için değerlendirdik!

Kredi Notu Nasıl Belirleniyor?
Kredi notu; bireylerin bankalarda gerçekleştirdiği işlemler, kredi kartı kullanımları, daha önce kullanılan krediler ve bunların zamanında ödenmesi gibi birbirinden farklı detaylar dikkate alınarak hesaplanıyor. Riskli, Orta Riskli, Az Riskli, İyi ve Çok İyi şeklinde 5 farklı kategoride değerlendirilen notların Az Riskli ve üzeri olduğu durumlarda kredi kullanımı mümkündür. Diğer seçeneklerde ise kredi hesaplama aracından çıkan sonuç ne olursa olsun ret alırsınız.

Kredi Hesaplama ile Ödeme Planı Uyuşur mu?
Kredinizi doğru bir şekilde hesaplayarak bankanızın size sunacağı ödeme planını önceden tahmin etmek en büyük arzunuz olabilir. Bu konuda kredi faiz oranı ve masraflarını doğru girdiğiniz sürede hesaplama aracı size en net sonuçları sunacaktır.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli