DOLAR 32,5973 0.37%
EURO 34,7967 0.17%
ALTIN 2.497,710,55
BITCOIN 21074235.57134%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bitcoin Caiz mi, Helal mi, Haram mı?

Bitcoin Caiz mi, Helal mi, Haram mı?

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:24
Bitcoin Caiz mi, Helal mi, Haram mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bitcoin Caiz mi, Helal mi, Haram mı?
Bitcoin caiz mi, helal mi, haram mı gibi soruları son dönemde çok fazla duymaya başladık. Siz de bitcoin ile ilgili çeşitli merak edilenleri araştırıyor ve bu konu da bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Son dönemlerde hem yukarı hem de aşağı doğru dalgalanmalar son derece gündemde. Bu konu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgisini çekti ve merak edilen bitcoin ile ilgili çeşitli açıklamalar da bulundu. Peki, bu açıklamalar neler?

Bitcoin Caiz mi?
Son zamanlarda tüm insanların dikkatini çeken kripto para dünyası Diyanet’in ‘Bitcoin caiz mi?’ sorusuna cevap vermek zorunda kalmasına neden olmuştur. Spekülasyona açık olması nedeni ile genellikle kara para aklama amacında kullanılan ve meşru olmayan, devlet denetimde olmayan ve çeşitli yasa dışı işlemlerinde kullanılan bilen bitcoinin dinen kullanımının uygun olmadığı ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Ancak durum hala netlik kazanabilmiş değil. Geçtiğimiz yıl içerisinde yüksek değerlere sahip olması nedeni ile adeta gündemden düşmeyen bitcoin ve diğer tüm alternatif kripto paraların dinen uygun olup olmadığı tartışma konusu haline gelmiştir. Bir Müslüman’ın kripto para borsasına girerek o gün ki fiyat üzerinden bir bitcoin satın alarak bir sonra ki o gün ki fiyatından haram işlenmemiş oluyor. Bu kapsamda bitcoin küresel borsalar tarafından piyasa değeri kazanması ile pek çok firmanın kullandığı öneme aracı olarak caizdir.

Bitcoin ile İlgili Son Açıklamalar
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından verilmekte olan bitcoin caiz mi sorusuna yönelik cevaba göre devletin bir para birimi olan bitcoini tanıyarak gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmesi durumunda bitcoin ile ilgili Diyanet’in bakış açısını değiştirebilir. Kripto para birimi bitcoin çeşitli ekonomik aktörler tarafından ise geleceğin para birimi olarak ifade ediliyor. Diğer bir yandan sanal para birimi olarak bitcoinde meydana gelen değer artışının sabit arz faktöründe de son derece önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Kripto para birimi bitcoine yatırım yapan yatırımcıların söz konusu durumları göz önünde bulundurarak yatırım kararını vermesi gerektiğini vurgulamakta fayda var.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli