DOLAR 32,3220 -0.19%
EURO 34,7708 -0.23%
ALTIN 2.390,91-0,09
BITCOIN 20810881.62936%
İstanbul
15°

AÇIK

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Kıl Dönmesi Nedir? Kıl Dönmesi Tedavi Yöntemleri

Kıl Dönmesi Nedir? Kıl Dönmesi Tedavi Yöntemleri

ABONE OL
Mayıs 20, 2021 18:42
Kıl Dönmesi Nedir? Kıl Dönmesi Tedavi Yöntemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Kıl Dönmesi Nedir?
Kıl dönmesi, genel olarak erkeklerde ve kuyruk sokumu bölgesinde meydana gelen önemli bir cilt problemi olarak ifade edilir. Bu hastalık vücutta sırt, ense, saç derisi gibi bölgelerden dökülen tüy ve kılların gözenek ya da boşluklardan derinin içine gömülmesi ve burada birikerek kistik bir yapı oluşturması sonucu oluşur.

Kıl dönmesinin bulunduğu bölgede iltihaplanma da meydana gelebilir. Başlangıçta şikâyet vermez iken infeksiyon eklenmesi ile kendini kanlı, irinli akıntı ile gösterebiliyor. Sıklıkla bu nedenle sık yapılan hata bu hastalığı antibiyotik ya da antibiyotikli krem ile tedavi etmek. Unutulmaması gereken bir nokta ise kıl dönmesi tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğudur.

Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir?
Kıl dönmesinin çeşitli belirtileri vardır. Kişiler bu belirtiler doğrultusunda hastalığı kolaylıkla fark edebilir. Söz konusu belirtiler aşağıdaki gibidir.
Otururken veya hareket halindeyken oluşan ağrı
Deri dokusunda oluşan sivilce benzeri şişliğin büyümeye başlaması
Bölgede oluşan kaşıntı
Büyüyen şişliğin enfeksiyon etkisiyle zonklama ve ağrı yapması
Kötü kokulu, apse kaynaklı irin veya kan akıntısı
Deride birden fazla yara benzeri boşluk oluşumu ve içerisinden çıkan kıllar
Şişen dokunun zaman içinde kırmızı veya sarı rengi alması
Kıl dönmesinin en çok meydana geldiği yerler ise aşağıdaki gibidir.

Koltuk altı
Boyun
Kasık Bölgesi
Yüz
Bacaklar
Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kıl dönmesinde en etkili tedavi seçeneği cerrahidir. Ameliyatsız yönteme göre hastalığın tekrarlama olasılığı daha düşüktür. Ameliyat sorunlu bölgede iz bırakmayacak küçük bir kesik açılarak gerçekleştirilir. Ameliyattan sonra kesi bölgesi iyi bir şekilde temizlenir ve sonrasında dikiş atılarak kapatılır.

Küçük bir operasyon dahi olsa ameliyat kavramı hastaları korkutur. Muayene olmak, tetkikler yaptırmak, anestezi almak, neşter kullanılması nedeni ile ameliyattan uzak duran kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bu nedenle de hastalık ilerleyerek daha ağır belirtiler vermeye başlar. İşte tam da bu noktada hastaların korkusunu azaltacak ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi devreye girmektedir.

Tıp sektöründe çağdaş bir anlayışa sahip olan klinik ve hastanelerde uygulanan ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi ile hastalar kısa bir sürede rutin yaşamına dönebilir. Ameliyatsız yöntemde ilgili bölgeye ilaç enjeksiyonu yapılır. Fakat cerrahi tedavi kadar etkili değildir ve tekrarlama olasılığı bulunur.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli