DOLAR 32,5667 0.06%
EURO 34,8669 -0.01%
ALTIN 2.435,650,24
BITCOIN 21734970.52389%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Instagram Yaş Sınırı Getiriyor !

Instagram Yaş Sınırı Getiriyor !

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:05
Instagram Yaş Sınırı Getiriyor !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Instagram Yaş Sınırı Getiriyor!
Çevrimiçi dünya, siber zorbalık da dahil olmak üzere gençler için pek çok tehlike oluşturabilir. Bu nedenle sosyal medyayı kullanmak isteyen çocuklar için uygulanan kısıtlamalar mutlaka olmalıdır. Çocukları korumak için, büyük sosyal medya platformlarında reşit olmayanların profil oluşturmasını önlemek için yaş sınırlamalarını uygulamaların geliştirmesi son derece önemlidir. Bu konu ile ilgili günümüze kadar pek faaliyette bulunmayan Instagram, geçtiğimiz günlerde kullanım için yaş sınırı getirdiğini duyurdu. Henüz yeni gelen yaş sınırı özelliği 18 yaşından küçüklerin uygun içerikler ile karşılaşabilecekleri doğrultusunda alınan bir karardır. Bununla birlikte 12-15 yaşında ki gençlerin hepsi kendi yaş grubuna ait içerikler dışında ki görüntüleri ve paylaşımları görüntüleyemeyecektir. Peki, Instagram yaş sınırı nedir?

Instagram Yaş Sınır Nedir?
Instagram yaş sınırı denildiğinde akla ilk olarak belirli bir yaş grubunda ki kişilerin Instagram’a kayıp yapamayacağı gelmektedir. Ancak durum böyle değildir. Her yaş grubu Instagram’a üye olabiliyorken küçükleri korumak adına bir güncelleme getirilmiştir. Bu güncelleme doğrultusunda işletme hesapları kendi içeriklerinin ve etkileşimlerinin belirli bir yaş grubunun hedefinde bulunmasını istemiyorsa yaş sınırlaması getirebiliyor. Bu durum minimum yaş sınırı ile farklı ülke ve bölgelerin politikalarına göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin bir ülke de yaş sınırı 15 olabiliyorken farklı bir ülke de yaş sınırının 18 olabilmesi mümkündür. Geçtiğimiz günlerde Sheyliee örneği bu yaş sınırının Instagram için önemli bir özellik haline gelmesini sağlamıştır. Sheyliee Türkiye özelinde 90 yaşın altında ki tüm erkekleri sınırlamıştır.

Instagram Yaş Kısıtlamasının Önemi
Instagram, yeni gelen kullanıcılar için yeni bir yaş sınırlama süreci eklemesinin ardından , artık marka ve içerik oluşturucu hesaplarının profillerinin takipçileri için yaş sınırlamaları belirlemesini sağlayacak bir seçenek de sunuyor. İşletmeler ayrıca farklı ülkeler için değişken yaş sınırları belirleyebilir ve bu bölgesel kısıtlamalara uymak isteyen markalar için özellikle yararlı olabilir. Alkol tüketmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekir (çoğu bölgede). Bu eşikler, reklam amaçları için tekrar değişir ve farklı yaş gruplarına yönelik ürünler satan markalar için bu seçenek, bu tür endişelerden kaçınmalarına ve daha odaklanmış bir gruba pazarlama yapmalarına yardımcı olabilir. Belirtildiği gibi Instagram’ın son zamanlarda platformda yeni hesaplara kaydolan kişiler için yaş kontrolleri eklemesinden sonra geliyor. Güncellemeler, Instagram’ın bu konuda daha fazla önlem almak istediğini ve yetişkinlere yönelik içeriğin daha genç kullanıcılara maruz kalmasını sınırlandırmasını sağladığını gösteriyor. Ancak güncellemeler Instagram’ın 2020’de bu yönde daha fazla hamle yapacağını gösteriyor.

Özetle Instagram kişilerin korunması ve aynı zamanda özgürlüğünün elinden alınmaması için çeşitli önlemler ve kısıtlamalar getiriyor. Ancak burada en büyük görev işletme hesaplarına yanı Instagram kullanıcılarına düşüyor. Instagram kullanıcılarının engellememesi ve kısıtlamaması doğrultusunda çocuklar kendi yaş sınırının dışında ki gönderileri görebilmektedir. Bilinçli Instagram kullanıcıları ise çocukların görebileceği uygunsuz gönderiler için bir kısıtlama yapması gerekir. Aksi takdirde uygulamanın ve kısıtlamanın herhangi bir öneminin kalmadığını ifade edebilmemiz mümkündür.

Instagram’da Yaş Kısıtlaması Nasıl Getirilir?
Instagram hesabınız için minimum yaş sınırı belirlemek için:
Profilinize gidin ve simgesine dokunun.
Ayarlar’a dokunun.
Profil türünüze bağlı olarak İşletme veya İçerik Üretici’yi seçin.
Minimum Yaş’a dokunun.
Dünya genelinde geçerli olacak bir varsayılan yaş ekleyebilirsiniz. Ayrıca ülkeye göre yaş ekleyebilirsiniz. Ülkeye özel yaş belirlemek sadece o ülkenin varsayılan yaşını değiştirir.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli