DOLAR 32,5910 0.33%
EURO 34,8179 0.18%
ALTIN 2.507,240,93
BITCOIN 20969291.94341%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

WhatsApp yerine kullanabilecek mesajlaşma uygulamaları

WhatsApp yerine kullanabilecek mesajlaşma uygulamaları

ABONE OL
Mayıs 11, 2021 18:53
WhatsApp yerine kullanabilecek mesajlaşma uygulamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

WhatsApp yerine kullanabilecek mesajlaşma uygulamaları

WhatsApp’a Alternatif Mesajlaşma Uygulamaları
İletişim ve haberleşme insanoğlunun en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi olurken 21. yüzyılda haberleşmenin en büyük araçlarından bir tanesi de internettir. İnternetin çeşitli uygulamalar vasıtası ile insan yaşamını kolaylaştırması WhatsApp gibi uygulamaları günlük yaşamın vazgeçilmezi kılmayı başarmıştır.
İnsanların sevdikleri, iş arkadaşları ya da yeni tanıştıkları kimseler ile haberleşebilmeleri amacı ile kullanılan WhatsApp; son dönemde Gizlilik Kararı ile oldukça tartışılmıştır. İnsanların mahrem bilgilerini riske atmak istememeleri nedeni ile de farklı uygulamaların kullanılmaya başlandığı görülür. İnsan yaşamının en değerli olgusu olan mahremi korumak ve mesajlaşma konusunda da teknolojinin gerisinde kalmamak adına farklı uygulamalara yönelmeniz mümkün!
Gizliliğinizi tehdit etmeyen ve en az WhatsApp kadar kullanışlı olan uygulamaları aşağıda keşfedebilirsiniz. Farklı özellikleri ile her biri kendine has nitelikler sunun bu uygulamaların gelecekte WhatsApp kadar önemli olacağını söylemek mümkün.
WhatsApp’a Alternatif Uygulamalar
WhatsApp’a alternatif olarak görülen uygulamaları önem sırasını dikkate almadan sizlerle paylaşırken bu uygulamaların en özel yanlarını da öğrenmenize olanak sağlıyoruz.
BİP
Turkcell tarafından geliştirilen mesajlaşma uygulaması olan BİP; Android ve IOS alt yapısına sahip olan telefonlar için oldukça başarılı çözümler sunar. WhatsApp’ın Gizlilik Kararı sonrasında gündeme gelen ama gizlilik konusunda şüphelere de neden olan bu uygulamanın git gide daha fazla sayıda kullanıcı tarafından tercih edildiğini ifade etmek gerekir.
Turkcell operatörüne bağlı kullanıcıların yanı sıra diğer operatör müşterileri için de kullanılabilen uygulama ücretsiz kullanım sağlaması sayesinde dikkat çekmeyi başarır.
Viber
WhatsApp’a benzer özellikleri bulunan ve oldukça kullanışlı seçeneklerden bir tanesi olan Viber sayesinde WhatsApp’ta yapabildiğiniz bütün işlemleri yapmanıza olanak tanınır. Viber’in en dikkat çeken özelliği yazılan mesajların günler sonra dahi silinebiliyor olmasıdır. Viber’in uygulama içi oyunlar sunması sayesinde bir mesajlaşma uygulamasından çok daha fazlasını elde edebiliyorsunuz.
Viber kullanmak isteyenler için uygulamanın tek ve en önemli zayıflığı uygulama boyutunun yüksek olmasıdır. Bu nedenle de hafızanızda çok fazla yer kaplar.
Telegram
WhatsApp’ın Gizlilik Kararı konusunda harekete geçmesi öncesinde de kullanımı çok yaygın olan Telegram, karar ile birlikte çok daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Dünyada 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Telegram’ın bulut tabanlı bir uygulama olarak çalıştığını ifade etmek gerekir. Görsel olarak oldukça ilgi çekici bir olsa da WhatsApp sistemine nazaran farklılık sunması kullanıcıları bir nebze zorlayabilir.
Sesli aramalar ve mesajlaşma özelliğinin uçtan uca şifreleme ile korunduğu bu uygulamanın gizlilik konusunda ciddi bir başarı sunduğu açıktır. Mesajların belirli bir süre sonra silinebilmesi yönü ile kullanıcıların gizlilik taleplerine etkin çözümler sağlar. Telegram kullanırken insanlara ulaşmak için cep telefonu numarasına ihtiyaç duyulmaz bu da uygulamanın en önemli özelliklerinden bir tanesi olmayı başarır.
Signal
Mesajlaşma uygulamaları arasında 2021 yılının en dikkat çeken seçeneklerinden bir tanesi olan Signal; WhatsApp’ın Gizlilik Kararı sonrasında indirilme sayısında rekor kırmıştır. Şifreleme konusunda sunduğu çok güçlü özellikleri ve kullanımının oldukça kolay olması insanların bu uygulamayı tercih etmesini sağlamıştır. Sesli ve video arama özelliklerinin yanı sıra sadece mesajlaşmak için de kullanılabilir.
Signal sadece cep telefonu uygulaması olarak değil aynı zamanda masaüstü uygulaması olarak da tercih edilebilir. Bilgisayarınızdan mesajlaşmanızı sağlayan bu önü WhatsApp Web’e meydan okumayı başarır. Signal uygulamasının dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de mesajların silinmesi konusunda otomatik silme seçeneğidir. Kullanıcıların bu seçenek ile mesajların belirli bir süre sonra silinmesini sağladığı görülür.
İndirilme sayılarındaki artıştan da anlaşılacağı üzere insanların çok beğendiği Signal’in WhatsApp’ın tahtını sallayacağı söylenebilir. Şimdilik WhatsApp hala bir numarada olsa da geleceğin neler getireceği bilinmez.
Threema
Kişisel verilerin gizliliği konusunda en başarılı seçeneklerden bir tanesi olan Threema; kişi listeleri ya da grup bilgilerinin telefon hafızasında saklanmasını sağlar. Bu da aslında olası güvenlik açıklarının önlenmesine neden olur. İnsanlara erişebilmek amacı ile cep telefonu numarası terine 8 haneli bir kimlik kullanılır.
Mesajlaşmanın yanı sıra sesli arama özelliğinin de uçtan uca şifreleme ile korunduğu bu uygulamanın kötüye kullanımı engellediği bilinir. Mesajların sadece alıcı ve göndericiler tarafından görülebiliyor olması kötü niyetli 3. kişilerden olumsuz etkilenmenin önüne geçer. Mesajların beğenilmesi ya da sohbet içerisinde anket yapılabilmesi Threema ile alakalı en dikkat çekici detaylardır.
Wire
Ücretsiz bir mesajlaşma uygulaması olan Wire; kullanıcıların ek özellikler ve destek talep etmeleri durumunda ücretli seçenekleri ile de hizmet sağlar. Sesli ve görüntülü sohbete olanak sağlarken güvenlik konusunda oldukça başarılıdır. 8 farklı cihazdan bir hesaba giriş yapılabilmesi bu uygulamanın dikkat çekici bir özelliği olur.
Sohbet sırasında gönderilecek olan dosyaların boyutlarının biçimlendirilmesi, metinlerin kalın ya da italik yapılması ve mesajların belirli bir süre sonra zamanlayıcı ile ayarlanması Wire ile ilgili dikkat çeken özelliklerin sadece birkaçıdır.
Riot.IM
WhtasApp’a alternatif olabilecek son seçenek Rion.IM; sesli ve görüntülü konuşma olanakları ile kullanıcıların taleplerini karşılamayı başarır. Şifreleme konusunda oldukça başarılı bir alternatif olduğu gibi gizlilik konusunda bir kimlik tercih edilmesi nedeni ile anonim olmak ön plandadır. Yani kullanıcıların cep telefonu numaralarını paylaşmaları zorunlu değildir.
Herkese açık sohbet odalarında yeni insanlarla tanışmak mümkündür. Masaüstü uygulaması da bulunan Riot.IM hem bir mesajlaşma hem de bir sohbet uygulaması olarak düşünülebilir. Farklı dillerde destek sağlaması ve kullanışlı bir ara yüze sahip olması nedeni ile dikkat çekicidir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli