DOLAR 32,5893 0.29%
EURO 34,8335 0.13%
ALTIN 2.489,620,24
BITCOIN 20690443.93235%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Hamilelik Belirtileri Nelerdir ? Geç Gebelik Belirtileri Nelerdir

Hamilelik Belirtileri Nelerdir ? Geç Gebelik Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
Haziran 9, 2021 18:39
Hamilelik Belirtileri Nelerdir ? Geç Gebelik Belirtileri Nelerdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Hamilelik belirtilerini takip etmek hamile kalmak isteyen kadınların süreci doğru yürütmesi adına oldukça faydalıdır. Özellikle erken gebelik belirtilerinin her dönemde, anne adayında farklılık gösterdiği ve hamilelik süreci ilerledikçe de değişmeye devam ettiğinden söz etmek mümkündür. Peki, hamilelik belirtileri nelerdir, ne zaman başlar? İşte merak ettiğiniz her şey ..




Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Kasık Ağrısı
Hamileliğin ilk haftalarında kasık ağrıları görülebilir. Kasık ağrısı hamileliğin 4. Ve 5. Haftası bebeğin anne rahmine yerleşmesinden dolayı olur. Anne adayının hareketlerini kısıtlayan bir ağrı oluşabilir fakat ağrının çok fazla olması ve artması halinde doktora gidilmelidir.

Regl Gecikmesi

Hamileliğin ilk belirtisi olarak regl gecikmesi gösterilebilir. Fakat regl gecikmesi her zaman hamilelik belirtisi değildir. Kişinin yaşam tarzı, beslenme şekli ve hareketliliğine göre değişiklik gösterebilir.

Hafif Kanama Ve Akıntı

Gebeliğin ilk dönemlerinde hafif kanama ve lekelenme görülebilir. Bu durum regl kanamasından farklıdır. Kanamanın sebebi embriyonun rahme tutunmasıdır. Fakat hamilelik dönemindeki kanamalar ciddiye alınması gereken kanamalardır. Kanamanın artması durumunda doktora gitmek gerekir.

Mide Bulantısı Ve Yorgun Hissetme
Hamilelikte progesteron hormonunun artması ile halsizlik ve yorgunluk ortaya çıkar. İlk 3 aylık hamilelik döneminden sonra bu belirttiler son bulur. Hamilelikte hemen hemen herkeste mide bulantısı ortaya çıkar. Mide bulantısı beraberinde kusmaya da neden olur.

Baş Dönmesi

Hormonsal değişimlerden dolayı vücut sarsılır ve metabolik değişim baş dönmesine neden olabilir. Gebelikte kan damarları genişler bu nedenle tansiyon düşer tansiyon düşmesi ile birlikte baş dönmesi başlar.

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Hamilelik belirtileri hemen ortaya çıkmaz belirtilerin ortaya çıkması için ilişkinin üzerinden en az 14 gün geçmiş olması gerekir. Eczaneden alınan testte belirsiz sonuç çıkması durumunda hastanede kan tahlili yaptırmak gerekir.

En doğru sonucu kan tahlili verecektir.14 gün sonrası kandan yapılan hamilelik testi olan Beta HCG testi kesin sonuç verecektir. Hamilelik döneminde mide bulantısı, baş dönmesi ve uyku hali gibi bir çok belirti görülebilir. Bu belirtiler her hamilede aynı şekilde görülmez bu nedenle belirtiler kişiyi korkutmamalıdır.

Geç Gebelik Belirtileri Nelerdir?

İdrar Kaçırma: Embriyonun oluşmasının ardından büyüyen embriyo rahmin de büyümesine neden olur büyüyen rahim ise idrar kesesini sıkıştırır. Bu nedenle idrar kaçırma meydana gelebilir.
Nefesin Daralması: Gebelikte nefes darlığı hormonlar nedeni ile görülür. Aynı zamanda rahmin organlara baskı yapmasından dolayı nefes darlığı oluşabilir.
Sırt Ağrısı: Hamilelikte rahim büyümesinden kaynaklı karın ve sırt kasları baskı halinde olabilir bu da ağrıya neden olur.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli