DOLAR 32,4613 -0.09%
EURO 34,7807 -0.65%
ALTIN 2.438,700,12
BITCOIN 2077770-1.46564%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Halüsinasyon Nedir, Neden Görülür?

Halüsinasyon Nedir, Neden Görülür?

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:15
Halüsinasyon Nedir, Neden Görülür?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Halüsinasyon Nedir? Neden Görülür?
Gerçekte olmayan fakat kişinin algıladığını sandığı durumlar, bilim insanları tarafından ‘halüsinasyon’ olarak adlandırılıyor. Kesin olarak gerçeklik hissine sahip, ancak ilgili duyu organında dış uyaran olmadan meydana gelen bir algı bozukluğudur, varsanı olarak da bilinir.
Kişilerde daha çok ruhsal ve sinirsel rahatsızlık olarak görülen halüsinasyon, gerçekte mevcut olmayan, ancak kişinin sahip olduğu 5 duyu organından herhangi biriyle algıladığını düşündüğü durumlar için kullanılan bir ruhbilim terimidir. Bu gibi hallerde kişiler genellikle etrafında gerçek bir uyarıcı olmamasına rağmen canlı ya da cansız bir varlığı algılayabilmektedir. Dolayısıyla hastalık seviyesi ilerlemeden halüsinasyon tedavisi görülmesi gerekmektedir.
Daha çok ruhsal ve sinirsel rahatsızlık olarak görülen halüsinasyon, kişilerin hayatını negatif yönde etkilerken, çeşitli kaynaklara dayanabilmektedir. Bu durumlar ise; kişini 5 duyu organından herhangi birinin hasar görmesi halinde ortaya çıkabilecek işlevsel bozukluklar ya da migren olabilmektedir.


Halüsinasyon Belirtileri
Halüsinasyon belirtileri, kişinin farkında olmadan ve gerçekte olmamasına rağmen gördüklerine, işittiklerine, hissettiklerine tümüyle inanıyor olması, fikir ve düşüncelerinin devamlı olarak dışarıya aktarıldığını düşünmesi, düşüncelerinin başkaları tarafından biliniyor hissine kapılması, farklı fikirlerin kafasına sokulduğunu sanması gibi durumlardır. Bunun ile beraber gerçekte olmamasına rağmen duyulan, görülen, dokunulan, hissedilen ve tadılan her şey halüsinasyon belirtileri arasında yer alabilmektedir. Herhangi bir dış uyarıcı yokken görülen bu halüsinasyonlar, gerçek bir mekândaymışçasına yaşanabilmekte ve inandırıcı, somut bir niteliğe sahip olmaktadır.


Halüsinasyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Halüsinasyon çeşitleri için pek fazla tedavi yöntemi mevcuttur. Bunun ile beraber ruhsal ve sinirsel bozukluklardan dolayı görülen halüsinasyonlar için kişinin psikolog ya da psikiyatr tarafından tedavisi gerçekleştirilebilmektedir

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli