DOLAR 32,5387 0.15%
EURO 34,9566 -0.05%
ALTIN 2.456,290,84
BITCOIN 20864981.08397%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Göğüs, Meme Dikleştirme Nedir? Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüs, Meme Dikleştirme Nedir? Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mayıs 28, 2021 18:09
Göğüs, Meme Dikleştirme Nedir? Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Göğüs (Meme) Dikleştirme Nedir? Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göğüslerinizde çeşitli nedenlerden dolayı sarkmalar meydana gelebilir. Bu sarkmalar doğum, kilo alıp verme, yaşlanma gibi faktörler göğüslerde sarkmanın meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu deformasyonların ortadan kaldırılabilmesi için ise meme dikleştirme operasyonu gerçekleştirilmektedir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme operasyonu, meme operasyonlarından bir tanesi olan meme küçültme ile benzer bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Meme dikleştirme operasyonunda öncelikle meme ucunu besleyecek olan bir pedikül seçimi yapılmalıdır. Daha sonra ise operasyonda uygulanacak kesi izin karar verilmektedir. Göğüs dikleştirme operasyonunda 3 farklı teknik bulunmaktadır. Söz konusu teknikleri aşağıdaki gibi detaylandırabiliriz.

Meme Başı Çevresi Tekniği
Meme başı çevresi tekniği göğüslerinde az miktarda sarkma meydana gelen kadınlar için uygun olan tekniktir. Meme, sadece göğüs ucundan gerçekleştirilen bir kesi ile toparlanabilmektedir. Ancak sarkıkların çok olduğu durumlarda meme başı çevresi tekniğinin kullanılabilmesi mümkün değildir.

Vertikal Teknik

Vertikal teknik orta derece de meme sarkmalarının meydana geldiği durumlarda kullanılmaktadır. Meme ucunun çevresinden aşağıya doğru kesiler gerçekleştirilir. Bu kesiler aracılığı ile meme dikleştirme gerçekleştirilebilmektedir.

Ters T Tekniği
Ters T tekniği ağır ve orta meme sarkmaları olan kadınlara uygulanan bir tekniktir. Özellikle meme sarkmalarının çok yoğun olduğu kişilere uygulanmaktadır. Memenin alt kısmından ucuna doğru ters T şeklinde kesiler yapılır. Bu kesiler ile fazla deri alınır ve meme dikleştirilir. Diğer yöntemlere göre çok daha fazla iz kalır.

Sıkça Sorulan Sorular

 

Meme dikleştirme operasyonu kimlere uygulanabilir?

Operasyon 18 yaşından büyük herkese uygulanabilen bir operasyondur. Ancak kişilerin herhangi bir sağlık probleminin olmaması da son derece önemlidir.

Meme dikleştirme operasyonundan sonra herhangi bir his kaybı meydana gelir mi?

Operasyondan sonra genellikle hiçbir his kaybı olmaz. Ancak nadiren de olsa kişiler de his kaybı gibi durumlar ile karşılaşılabilir.

Operasyondan sonra ağrılar için ne yapılabilir?
Doktorunuz operasyondan sonra ki ağrılarınız için bir ağrı kesici önerecektir. Bu ağrı kesici ile acılarınızı ve ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Operasyondan sonra ne zaman sütyen takabilirim?
Hemen sütyen takmalısınız. Ancak süngersiz ve telsiz sütyenler tercih etmelisiniz.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli