DOLAR 32,4704 -0.09%
EURO 34,8292 0.01%
ALTIN 2.419,43-0,09
BITCOIN 0%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:14

SABAHA KALAN SÜRE

Göğüs, Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Göğüs, Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

ABONE OL
Mayıs 28, 2021 18:01
Göğüs, Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Göğüs (Meme )Büyütme Ameliyatı

Günümüzde pek çok insan vücutlarındaki çeşitli bölgelerden memnun değildir. Bazı kadınlar göğüslerini küçük ya da büyük bulurlar. Özellikle doğum yapan ve sık sık kilo alıp veren kadınların göğüslerinde bozulmalar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle göğüslerinden memnun olmayan kadınlar çeşitli estetik ameliyatlara başvurabilir. Bunlardan biri de meme büyütme ameliyatlarıdır.

Operasyon Süresi: 1-2 saat
Anestezi: Lokal
Hastanede Kalış: 1 gün
Sosyal Hayata Dönüş: 2-3 gün

Göğüs (Meme )Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır ve Teknikleri Nelerdir?

Göğüs (Meme )Büyütme Ameliyatı  ameliyatlarını iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Birincisi hastanın kendi dokusu kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatları, ikincisi ise meme protezi kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatlarıdır.

Hastanın kendi yağ dokusu kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatları hastanın vücudunun herhangi bir bölgesinde fazla yağ bulunması durumunda gerçekleştirilir. Kişinin kendi yağ dokusu göğüslere enjekte edilerek göğüslerde istenilen büyüme gerçekleştirilebilir. Ancak bu yöntem çok fazla tercih edilmemektedir. Estetik cerrahlar genellikle ikinci yöntem olan protez ile meme büyütme yöntemini tercih etmektedir.

Protez kullanılarak yapılan meme büyütme işlemleri kesiler uygulanarak gerçekleştirilir. Bu ameliyatlar göğüs çevresinde bulunan koyu kısma, göğsün alt kısmına ya da göbeğe yapılan kesiler ile gerçekleştirilir. Göğüs büyütmek için kullanılacak olan meme protezi göğüs kasının alt tarafına ya da göğüs dokusunun alt kısmına yerleştirilir ve meme büyütme ameliyatı gerçekleşmiş olur. Meme büyütme ameliyatı bittikten sonra oluşturulan kesiler ‘ Estetik Dikişi’ olarak adlandırılan ve kendiliğinden eriyen özel dikişler ile kapatılır.

Operasyon bittikten sonra doktor gerekli görürse hastayı 1 gün hastanede müşahede altına alınabilir.

Göğüs (Meme )Büyütme Ameliyatı Operasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme büyütme ameliyatından en az 1 hafta önce hastaların kullandığı çeşitli ilaçları bırakmaları gereklidir. Bunlar asprin, ağrı kesiciler, E vitaminleri, kan sulandırıcılar, doğum kontrol hapları ve kanı daha akışkan kılan ilaçlar olarak sıralanabilir. Bu ilaçların haricinde tüm hastalara rutin tetkiklerin uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte metabolizmanıza zarar verecek sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan da uzak durmanız gerekmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Meme büyütme ameliyatlarında iyileşme sürecinin ilk günleri biraz ağrılı geçmektedir. Fakat ilk 2-3 gün atlatıldıktan sonra bölge hızla iyileşmeye başlayacaktır. Meme büyütme ameliyatı sonrasında hastalar hızla sosyal hayatlarına ve işlerine dönebilmektedir. Meme büyütme ameliyatı gerçekleştirildikten 6-8 saat sonrasında göğüslerde dolgunluk ve basınç hissi meydana gelecektir. Bu hisler Doktorlar tarafından hastalara önerilen ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilmektedir.

Göğüslerde hissedilen ağrıların şiddeti kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Fakat bu ağrılar genelde 3.günden sonra hafiflemeye başlar ve göğüsler 5-7 günden sonra iyileşme sürecine geçer. Meme büyütme ameliyatlarından sonra meydana gelen diğer bir etki ise göğüslerde oluşan ödemdir. Bu ödem ilk 2 gün yüksek miktarda hissedilir fakat 3.günden sonra hafiflemeye başlar.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme büyütme ameliyatı sonrasında ilk 2-3 gün çok önemlidir. Hastaların bu 2-3 günü olabildiğince dinlenerek geçirmesi gerekmektedir.
Meme büyütme ameliyatından yaklaşık 6 saat sonra hastaların sıvı gıda tüketmesine izin verilmektedir.
Meme büyütme ameliyatından sonra bölgede iltihap oluşmaması için 1 hafta boyunca profilaktik antibiyotik kullanılması önerilmektedir.

Soru Cevap

Meme Büyütme Ameliyatı ne kadar sürer?
Meme büyütme ameliyatı süresi kullanılacak tekniğe ve kişiye göre değişkenlik gösterse de genellikle 1-2 saat sürmektedir.

Meme büyütme ameliyatı sonrasında iz kalır mı?
Meme büyütme ameliyatından sonra göğüslerde küçük izler kalabilir fakat bu izler zamanla ten rengini alır.

Meme büyütme ameliyatı sonrasında ağrı olur mu?
Meme büyütme ameliyatı sonrasında bir kaç gün ağrı olabilmektedir. Bu ağrılar ağrı kesiciler ile en aza indirilebilmektedir.

Meme büyütme ameliyatı sonrasında ne zaman duş alabilirim?
Meme büyütme ameliyatından 4-5 gün sonra duş alabilirsiniz.

 

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli