DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069476-1.62253%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ev Temizliği, Bayram Temizliği Ve Bahar Temizliği İçin 14 Püf Noktaları

Ev Temizliği, Bayram Temizliği Ve Bahar Temizliği İçin 14 Püf Noktaları

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:32
Ev Temizliği, Bayram Temizliği Ve Bahar Temizliği İçin 14 Püf Noktaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Ev Temizliği, Bayram Temizliği Ve Bahar Temizliği İçin 14 Püf Noktaları 

1. PARKELERİNİZ IŞILDASIN
Parkelerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

2. BEMBEYAZ DANTELLER
Beyaz dantellerinizin çok daha beyaz görünmesi için onları ütülemeden önce kaynamış süte batırın.

 

3. DUVAR KAĞIDI LEKELERİNE SON
Duvar kağıdı üzerindeki kurşun kalem, parmak izi ve kir lekelerini deterjanla silmeye kalkışmayın. Bu lekeleri bir silgiyle silerek kağıtlarınızı temizleyebilirsiniz.

4. İNATÇI CAM LEKELERİ DERT DEĞİL
İnatçı cam lekelerinden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Sakın bu lekeleri tel veya benzeri cisimlerle çıkarmaya çalışmayın. Orlon bez üzerine krem deterjan dökerek temizleyin. Böylece camı çizmemiş olursunuz. Ayrıca pencere camlarınızı pırıl pırıl yapmak için temizlik suyuna bir tutam tuz ilave edip camları bu su ile de silebilirsiniz.

 

5. KOLTUK TOZUNA SON
Koltukların tozdan daha iyi arınması için şu yöntemi uygulayın; koltuğun üstüne nemli bir bez yayın, beze sopa ile vurarak tozunu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacağından hem oda tozlanmaz, hem de koltuğunuz tertemiz olur.

6. KAPI VE ÇERÇEVE TEMİZLİĞİ
Ellerinizin beyaz veya açık renge boyanmış kapı ve tahtalar üzerinde nasıl kötü izler bıraktığını bilirsiniz. Tahta eşyalar böyle kirlendiği zaman yapacağınız işlem şundan ibaret: Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölün ve lekeli bölgeye hafifçe sürün. Lekeler yok olacak ve ahşap eski haline dönecektir. Ayrıca tahta eşyaları temizlemek için iki çorba kaşığı çayı kaynar su içine atın. Su soğuduktan sora renkli kapı veya tahta eşyayı sünger yardımıyla bu su ile iyice silin. Yumuşak bir bezle de kurulayın.

7. FIRIN TEMİZLİĞİ
Fırının içini temizlemek için, içine geceden sıcak su ve amonyak dolu bir kap koyun. Sabah kapağını bir süre açık tutun, sonra süngerle silin. Ya da içinde sirke olan bir kabı fırının içine koyarak fırını çalıştırın. Fırın ılınınca sildiğinizde inatçı lekelerin çok daha kolay çıktığını göreceksiniz.

8. ÜTÜ NASIL TEMİZLENMELİ?
Ütünüzün altı kirlendiyse, bir parça pamuğu sirkeye batırın; yavaş yavaş ovun. Kirden eser kalmadığını göreceksiniz. Ayrıca ütü sıcakken, altını bir iki damla zeytinyağı damlatılmış nemli bir bezle silerseniz, göz kamaştıracak bir temizlik elde edersiniz.

9. LİMON ETKİLİ BİR TEMİZLEYİCİ
Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yerde kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı, çelik eşyaları ve bıçakları ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

 

10. ÇEKMECE İÇİ NASIL TEMİZLENMELİ?
Eğer çekmecelerinizi temizlerken içini boşaltmak istemiyorsanız, elektrik süpürgenizin ucuna ince çorap geçirin. Böylelikle tozları kolay yoldan temizlemiş olursunuz.

11. BEYAZ TÜL PERDELERİNİZİ YIKARKEN
Perde ve tüllerinizin ilk günkü beyazlıklarına kavuşmasını istiyorsanız, yıkama suyunun içine iki yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Beyazlıklarına hayret edeceksiniz.

12. BEMBEYAZ ÇARŞAFLAR
Beyaz çarşaflarınızı yıkarken en büyük düşmanınız klorlu çamaşır sularıdır. Çünkü kumaşı hem yıpratır hem de sararmasına neden olur. Eğer beyazlatmaya ihtiyaç duyuyorsanız, oksijen bazlı çamaşır suyu kullanın. Eğer kullanım talimatında elde yıkanması gerektiği yazıyorsa yumuşak bir sabun kullanın. Sıkmayın, asın ve kurumaya bırakın.

 

13. BANYO TEMİZLEMEYE NEREDEN BAŞLAMALI?
Önce çöp kutularını boşaltın. Ardından yerde ve köşelerde birikmiş kirleri, dökülmüş saç ve tüyleri süpürün. Klozeti, musluğunuzu, küvet ya da duş teknenizi dezenfektan ürünle temizleyin. Bataryaları temizlerken yanındaki aparatları da unutmayın. Son olarak da fayansları, duvarları ve tavanı silerken bütün iz ve kirleri çıkardığınızdan emin olun. Önce su tutup daha sonra kurulayarak daha kesin bir sonuç almanız mümkün. Son olarak banyonuzda bulunan aynaları temizlemeyi de ihmal etmeyin.

14. PARILTISIYLA KISKANDIRAN FAYANSLAR
Banyo fayanslarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sık sık temizlemeniz gerekir. Banyonuzdaki fayans ve seramikleri temizlemeden önce musluğu sıcak su yönünde çevirerek bir süre banyonun buharla dolmasını sağlayın. Buhar, kiri yumuşatacağı için işinizi kolaylaştırır. Temizlik yaparken mikrop öldürücü ürünler iyi birer seçim olacaktır. Ancak bu ürünleri kullanırken banyonuzun kapı ve pencerelerini açık bırakın ki, soluduğunuzda sağlığınıza zarar vermesin.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli