DOLAR 32,5704 0.22%
EURO 34,9548 -0.11%
ALTIN 2.443,200,30
BITCOIN 2093967-0.05602%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Biontech CEO’su Uğur Şahin En Zengin Türk Oldu

Biontech CEO’su Uğur Şahin En Zengin Türk Oldu

ABONE OL
Mayıs 10, 2021 17:46
Biontech CEO’su Uğur Şahin En Zengin Türk Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Biontech CEO’su Uğur Şahin En Zengin Türk Oldu
ABD merkezli Pfizer ve Almanya’da Uğur Şahin adlı bir Türk tarafından kurulan Biontech, COVID-19 aşısına karşı keşfettikleri aşı ile dünyanın umudu oldu. İnsanların uzun zamandır ayak uydurmaya çalıştıkları COVID-19 salgınını dünyada kontrol altına almayı sağlayacak olan bu girişim sonrasında Biontech hisseleri yükselmeye devam ediyor. Borsa hisseleri adeta fırlayan şirketin CEO’su en zenginler listesine girmeyi başardı.
Biontech hisselerinin artış göstermesi ile birlikte toplam serveti 5,12 milyar USD’ye ulaşan Uğur Şahin’in dünyanın en zengin 500 insanı arasına girdiği açıklandı. Bir Türk’ün sahip olduğu en yüksek servete de ulaşan Uğur Şahin’in serveti 3,7 milyar dolar arttı.
Biontech Hisseleri Fırladı
2020 yılı başında hisse senetlerinin fiyatı 38,5 USD’den işlem gören firmanın 2020 sonuna yaklaşıldığında bir hissesi 120 USD’den işlem görüyor. Neredeyse 3 kat artan bu değerin altında elbette COVID-19 aşısı yatıyor. Şirketin toplam piyasa değeri 28,9 milyar USD olurken artışın gittikçe artacağı da ifade edilebilir.
Boomberg tarafından yayınlanan milyarderler listesine göre Uğur Şahin, Biontech adlı firmanın %18,8 hissesini elinde bulunduruyor. Bu hisseler ile dünyanın en zengin 500 insanı arasına girdi. Türkiye’nin en zengini konumundaki Murat Ülker’i geride bırakmayı başaran Uğur Şahin’in aynı zamanda en zengin 500 insan arasına giren tek Türk olduğu da biliniyor.
Dünyanın En Zengini Jeff Bezos
Dünyanın en zengin insanları listesinin başında Jeff Bezoss var. 185 milyar USD servete sahip olan Jeff Bezos, Amazon’un sahibi. Listenin ikinci sırasında ise son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Elon Musk var. Tesla ve SpaceX’in sahibi olan Elon Musk’ı da Bill Gates takip ediyor.
Türkiye’nin en zenginlerine bakıldığında ise Murat Ülker ilk sırada yer alıyor. Murat Ülker’i takip ede kişi ise Rönesans Holding sahibi Erman Ilıcak. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımını üstlenen grubun başındaki Erman Ilıcak’ı takip eden isimse Ferit Şahenk’tir.
Piyasalarda yaşanan gelişmeler sonrasında siz de zenginler listesini takip etmek istiyorsanız birekonomi.com ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. En güncel ve doğru gelişmeler için bizi takip etmeyi unutmayın!

Uğur Şahin (d. 19 Eylül 1965, Hatay), Türk-Alman immünolog, onkolog, akademisyen, bilim insanı ve milyarder. Mainz merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su olan Şahin aynı zamanda Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi Tıp Merkezi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli