DOLAR 32,4560 -0.1%
EURO 34,8387 -0.4%
ALTIN 2.446,700,45
BITCOIN 20829221.29234%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bilim İnsanları, Sağlığa Zararlı İçeceklere Caydırıcı Resimler Konulmasını İstiyor

Bilim İnsanları, Sağlığa Zararlı İçeceklere Caydırıcı Resimler Konulmasını İstiyor

Bilim insanları, sağlığa zararlı içeceklere caydırıcı resimler konulmasını istiyor. Bunu dile getiren bilim insanları bir kola kutusunun üzerinde de aynı sigara kutularına koyulan görseller gibi yorulmuş bir kalp veya çürümüş bir diş resmi görmenin insanları o içecekten soğutacağını ifade ediyor. Harvard Üniversitesinde araştırma görevlisi olan bazı bilim insanları, ortaya ilginç olan bu fikri attı ve bunun yasal olarak teste tabi tutulmasını istiyorlar.

ABONE OL
Şubat 21, 2022 11:59
Bilim İnsanları, Sağlığa Zararlı İçeceklere Caydırıcı Resimler Konulmasını İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

North Carolina ve Harvard Üniversitelerindeki bu bilim insanları ve araştırma görevliler bu konu hakkında deneyli bir şekilde araştırma yapmak istiyorlar. Araştırmanın temel başlığı ise şu şekilde: Eğer bir gazlı içeceğin üstünde sigara kutularındaki gibi caydırıcı görseller bulunsaydı yine de o içecekleri almaya devam eder miydiniz?

 

Bu Caydırıcı Görseller Gazlı İçecek Tercihini Azalttı!

Bilim insanları yaptıkları testler sonucunda gazlı içeceklerin kutularındaki caydırıcı görseller ebeveynleri çocukları için gazlı içecek almaktan uzaklaştırıyor. Bilim insanları bu konu hakkında “Şekerli içeceklerin üzerindeki uyarılar, ABD’deki şekerli içecek alımını azaltmak için umut verici bir politika olabilir” diye açıklamada bulundular.

Ancak bu caydırıcı görseller çocuklar açısından bazı psikolojik sonuçları doğurabileceği gibi bu firmaların televizyonda elde ettiği reklam gelirlerinide düşürebileceğini göz önünde bulundurmalıyız.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekleşmesi gereken iyi bir çalışma mı yoksa gereksiz bir çalışma mı? Fikirlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli