DOLAR 32,5543 0.13%
EURO 34,9836 -0.14%
ALTIN 2.436,560,04
BITCOIN 2094982-0.0792%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Bilekte ağrı ve güçsüzlük nedenleri ve tedavisi

Bilekte ağrı ve güçsüzlük nedenleri ve tedavisi

Bilekte ağrı ve güçsüzlük pek çok kişinin karşılaştığı önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Bileklerde ağrı ve güçsüzlük çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Şimdi gelin, bilekte ağrı ve güçsüzlük nedenleri ve tedavisi ile ilgili tü detayları inceleyelim

ABONE OL
Mart 22, 2022 13:12
Bilekte ağrı ve güçsüzlük nedenleri ve tedavisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bilekte Ağrı ve Güçsüzlük Nedenleri

Bilekte ağrı ve güçsüzlük meydana gelmesinin çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Söz konusu nedenleri genel olarak aşağıdaki gibi sıralamamız mümkündür.

Karpal tünel sendromu

Bilek ağrısının yaygın bir nedeni karpal tünel sendromudur. Avucunuzun içinde, bileğinizde, başparmağınızda veya parmaklarınızda ağrı, yanma, uyuşma veya karıncalanma hissedebilirsiniz. Başparmak kası zayıflayabilir ve bir şeyleri kavramayı zorlaştırabilir. Ağrı dirseğe kadar uzanabilir.

Karpal tünel sendromu, median sinirin iltihaplanma nedeniyle bilekte sıkışması durumunda ortaya çıkar. Bu, bilekte elin bölümlerine duyu ve hareket sağlayan sinirdir. Aşağıdaki durumlarda şişme meydana gelebilir.

Bilgisayar klavyesinde yazı yazmak, bilgisayar faresi kullanmak, raketbol veya hentbol oynamak, dikiş dikmek, resim yapmak, yazı yazmak veya titreşimli bir alet kullanmak gibi tekrarlayan bilek hareketlerini gerçekleştirir.

Hamile, menopoz veya aşırı kilo bileklerde ağrı ve güçsüzlüğün bir diğer nedenidir.

Diyabet, PMS, tiroid yetmezliği veya romatoidartrit hastası olan kişilerde de ağrı ve güçsüzlük meydana gelebilmektedir.

Yaralanma

Bilekte morarma ve şişmenin eşlik ettiği ağrı genellikle bir yaralanma belirtisidir. Olası bir kemik kırığının belirtileri arasında şekilsiz eklemler ve bileği, eli veya parmağı hareket ettirememe yer alır. Bilekte kıkırdak yaralanmaları da olabilir. Diğer yaygın yaralanmalar arasında burkulma , kas gerilmesi , tendinit ve bursit bulunur.

Artrit

Artrit bilek şişme ve sertlik, bir başka ağrı sık nedenidir. Birçok artrit türü vardır:

  • Osteoartrit yaş ve aşırı oluşur.
  • Romatoidartrit genellikle her iki bileğini etkiler.
  • Psoriatikartrit sedef eşlik eder.
  • Enfeksiyözartrit tıbbi bir acil durumdur. Enfeksiyon belirtileri, bilekte kızarıklık ve sıcaklık, 37,7ºC’nin üzerinde ateş ve yakın zamanda geçirilen hastalığı içerir.

Gut

Bu, vücut bir atık ürün olan çok fazla ürik asit ürettiğinde ortaya çıkar. Bu, idrarla atılmak yerine eklemlerde kristaller oluşturur.

Pseudogout

Bu, eklemlerde kalsiyum biriktiğinde ağrı, kızarıklık ve şişmeye neden olduğunda ortaya çıkar. Bilekler ve dizler daha sık etkilenmektedir.

Bilekteki Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Günlük yaşa sırasında en çok kullanılan organlardan bir tanesi ellerdir. Ellerin yoğun bir şekilde kullanılması sonucunda bileklerde ağrı ve sızlama meydana gelebilmektedir. Bu durumda söz konusu ağrıların etkilerinin ortadan kaldırılması için doktora başvurulması gerekmektedir. Bileklerde ki ağrılar için bireylerin ortopedi doktoruna görünmeleri gerekmektedir. Yapılan çeşitli tetkikler sonucunda ağrıların ortadan kaldırılması mümkündür.

Bileklerdeki Ağrının Tedavisi

Bilek ve el ağrılarının tedavisinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için öncelikle ağrının altında yatan nedenin anlaşılması gerekmektedir. Bu ağrıların nedeninin teşhis edilmesi için öncelikle bireylerin ortopedi doktoruna görünmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda tedaviler başlayacaktır.

Hafif el ve bilek ağrıları için doktora gitmeden önce şunları yapabilirsiniz.

Soğuk Kompres

Ağrı veya şişlik için nemli bir beze sarılmış soğuk kompres veya buz kullanın. Ağrılı bölgeye 20 dakika boyunca uygulayın. Soğuk uygulamayı ilk gün 4 kez ve ardından gerektiği kadar tekrarlayın.

Sıcak Kompres

Ağrı 2 günden fazla sürerse ağrıyan bölgeye ısı uygulamalısınız. Sıcak kompres, ısıtma yastığı veya sıcak suyla nemlendirilmiş bir bez uygulayın. Bunu 10 dakika ve sonra gerektiği gibi yapın.

Sertlik için sıcak suyla banyo veya duş almak daha iyidir. Ağrıyan bölgeyi sıcak suya koyun. Dikkat: Yanıklardan kaçının. Sıcak değil, sıcak olduğundan emin olun. Asla bir ısıtma yastığının üzerinde veya üzerinde uyumayın.

Bu uygulamalar ile geçmeyen bilek ağrıları için mutlaka bir ortopedi doktoruna görünmelisiniz.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli