DOLAR 32,5738 0.13%
EURO 34,9725 -0.11%
ALTIN 2.439,370,15
BITCOIN 21040190.95189%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Bacaklarda ağrı ve sızlama romatizma tedavisi

Bacaklarda ağrı ve sızlama romatizma tedavisi

Bacaklarda ağrı ve sızlama bireylerin sık sık karşılaştığı sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda kişiler bacaklarda ağrı ve sızlama tedavisi ile ilgili araştırma yapabilmektedir.

ABONE OL
Mart 22, 2022 12:54
Bacaklarda ağrı ve sızlama romatizma tedavisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Siz de bacaklarınızda ağrı ve sızlama hissediyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için hazırladığımız bu rehberi inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Karıncalanma, gerginlik veya yanma hissi, bacaklarda ağırlık hissi, baldırlarda veya uyluklarda kaşıntı veya kas ağrısı gibi tüm bu semptomlar bacak ağrısı kategorisine dahil edilebilir. Bacak ağrısı, örneğin bir sarsıntı veya fiziksel efordan sonra yavaş yavaş veya aniden görünebilmektedir.

Bacaklarda Ağrı ve Sızlamanın Nedenleri

Bacak ağrısının belirtileri değişebileceği gibi, nedenleri de farklı olabilir. Bacak ağrısı, diğerleri arasında kaslardan, kemiklerden, sinirlerden veya kan damarlarından kaynaklanabilir.

Kas kökenli : Bu genellikle ani veya tekrarlayan hareketlerden sonra ortaya çıkan ve sonrasında da devam eden ağrı durumudur. Çoğu zaman ağrı, kramplar, ağrı ve sertlik veya kas çekmeleri, gerilmeler veya yırtılmalardan kaynaklanır.

Kemik kökenli : Bu genellikle belirli bir fiziksel aktivite ile ilişkili ağrı veya bir yaralanmadan sonra ortaya çıkan ağrı durumudur. Dolayısıyla bu ağrı, kırık kemikler ve ince kırıklar gibi yaralanmaların veya hatta kemik tümörleri gibi durumların belirtisidir.

Sinir kökenli : Bu, sıklıkla uyluğa veya tüm bacağa yayılan kalıcı ağrı durumudur. Alt sırttaki sıkışmış bir sinirle bağlantılı olan bu ağrı türü, siyatik veya kruraljiyi gösterir.

Vasküler orijin : Çoğu zaman, bu tür ağrı sadece bir bacağı etkiler ve flebit (iltihaplı bir damar), arteriyeltromboz (bir atardamarda kan pıhtısı) veya venöz yetmezlik (ağır bacak) gibi ciddi dolaşım problemlerinin bir işaretidir.

Son olarak, bacak ağrısı, diyabet veya aşırı alkol tüketimi gibi diğer faktörlerle de ilişkili olabilir, bu da bacaklardaki sinirlerin dejenerasyonuna yol açabilir ve ağrıya veya his kaybına yol açabilir.

Ağır Bacak Sendromu

Birçok insan “ağır bacaklar” olarak bilinen bir durum yaşar. Bu adı alan hastaların bacaklarında şişme ve bacaklarını sürüklüyormuş hissi yaşadığını ifade etmek gerekir. Bu fenomen genellikle venöz yetmezlikle ilişkilidir. Varisli damarların erken uyarı işareti olabilmektedir.

Bacaklarda Sızlama ve Ağrısı Tedavisi

Bacak ağrısının çok çeşitli olası nedenleri göz önüne alındığında, tedaviniz doktorunuzun teşhisine bağlı olacaktır. Örneğin, zamanla iyileşen akut kas ağrısı durumunda, doktorlar genellikle bacağın dinlenmesini ve kaldırılmasını önerir. Venöz problemlerde, doktor çoğu zaman anti-inflamatuar ilaçlara dayalı bir tedavi ile birlikte bacağın kaldırılmasını önerecektir. Flebit veya venöz yetmezlik gibi daha ciddi vakalarda kan sulandırıcı ilaçlar almanız ve kompresyon çorabı giymeniz gerekmektedir. Hatta ameliyat olmanız gerekebilmektedir.

İlaç kullanmadan bacak ağrısını azaltmaya yardımcı olan başka çözümler de vardır. Bu, kas ve eklem ağrısını hafifletmeye yardımcı olmak için deri altı elektriksel nörostimülasyonu kullanan OMRON serisi elektrostimülatörlerin devreye girdiği yerdir. Ayrıca, bacak ağrısını hafifletmek için atabileceğiniz bazı basit adımlar vardır. Ağrıyan bacağınızı kaldırın, dinlendirin, buz uygulayın ve ardından ağrıyı gidermek için basınçlı bir bandaj uygulayın.

Bacak Ağrılarını Önleme

Bacak ağrısının önlenmesi söz konusu olduğunda, düzenli yürüyüş özellikle yararlıdır. Çünkü bu, iyi kan dolaşımını sağlayacaktır. Soğuk bir şey uygulamak, damarları daraltarak kanın daha kolay dolaşmasını sağladığı için bacaklarda ağırlık oluşmasını da engeller. Benzer şekilde, özellikle uçuşlar sırasında çok uzun oturmaktan kaçınmalısınız. Bu durumda kompresyon çorabı giymenizi öneririz. Ayrıca karın kaslarınızı güçlendirmenizi öneririz, bu da belinizdeki sinir sıkışması riskini azaltacaktır. Son olarak, yeterince su içmek çok önemlidir.

Siz de bacaklarınızda meydana gelen ağrıların kısa sürede ortadan kalkmasını istiyorsanız öncelikle bir hekime başvurmalısınız. Hekim, bacak ağrınızın nedenini tespit ederek bir çözüm önerisi sunacaktır. Bunun yanı sıra bacaklarınızın ağrımasına neden olacak hareket ve davranışlardan da kaçınmanız gerekmektedir.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli