DOLAR 32,5726 0.09%
EURO 35,0240 0.51%
ALTIN 2.429,300,27
BITCOIN 2091976-3.81558%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Biden’ın Zaferi Bitcoin’i Nasıl Etkiledi ?

Biden’ın Zaferi Bitcoin’i Nasıl Etkiledi ?

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:20
Biden’ın Zaferi Bitcoin’i Nasıl Etkiledi ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Biden’ın Zaferi Bitcoin’i Nasıl Etkiler ?
ABD Başkanlık Seçimi Joe Biden’ın zaferi ile sonuçlanırken Bitcoin nasıl etkilenir sorusu pek çok yatırımcı için gündeme gelmeye başladı. ABD Başkanı’nın yeni politikaları ve Trump’tan farklı olarak neleri gerçekleştireceği merak edilirken BTC ile alakalı uzmanların 3 farklı senaryo geliştirmesi yatırımcılar için yol gösterici oluyor. İşte Biden sonrası kripto paralarda durumun nasıl gelişeceğini gösteren 3 farklı senaryo!

Gary Gensler Hamlesi ve Bitcoin
Kripto paraların Biden sonrası dönemde olumlu etkileneceğine dair en önemli gösterge, Biden’ın Wall Street denetimi için Gary Gensler ile çalışma arzusu oldu. Barack Obama döneminde de Gary Gensler’in CTFC başına atanması ve Gensler’in kripto paralara olumlu bakması Biden ile birlikte Bitcoin fiyatları artacak algısı ortaya çıktı. BTC’nin devrim yaratacak bir katalizör olduğunu ifade etmek olan Gensler kripto paralara çok iyi gelecek!

Trump’ın Olumsuz Tutumu
Trump döneminde oldukça ciddi artış sergileyen kripto para birimlerinin özellikle pandemi dönemi ile birlikte artışını stabil bir hale getirmesi yatırımcılar açısından oldukça olumlu karşılandı. Trump borsanın daha da güçlendirilmesini isteyen hamleler yapsa da BTC artışa devam ederken Trump’ın kripto paraları yasa dışı işlemlerle ilişkilendirmesi ABD yönetiminin bu konudaki olumsuz tavrını ortaya çıkarmıştı.

Başkanlık seçimleri sonrasında Biden’ın başa geçmesi ile nasıl bir süreç yaşanacağına dair soru işaretleri sürse de Biden’a yakın kaynaklardan gelen bilgiler Trump’ın aksine Bitcoin ve diğer paralara bakışın olumlu olacağı şeklinde. Bu da BTC başta olmak üzere bütün kripto paraların yatırımcısı için olumlu oluyor.

San Bankman Fried’ın Biden Desteği
Sam Bankman Fried kim diye soran pek çok yatırımcı olabilir. Bu anlamda hemen ifade etmek gerekir ki Fried, FTX kripto para biriminin CEO’su. Fried’in Biden’ın kampanyasına tam 5 milyon dolar bağışlamış olması Biden’ın kripto paralara olan bakışının olumlu yönde olacağını gösteriyor.
Biden’a en fazla bağış yapan ikinci isim olarak bilinen Fried’ın bu bağışı sadece Biden’ı desteklediği için değil aynı zamanda Biden’ın kripto paralara bakışını bildiği için de yaptığı söyleniyor. Bu anlamda kripto paralarda olumlu hareketlenmeler yakın.
Bitcoin

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli