DOLAR 32,5183 -0.1%
EURO 34,7972 -0.21%
ALTIN 2.419,97-0,40
BITCOIN 21571890.15967%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur – Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır.

Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur – Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır.

ABONE OL
Ekim 31, 2022 14:03
Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur – Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur – Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Yeni doğan bebeklerde yaşadığımız en büyük rahatsızlıklardan biri gaz sancısıdır. Bebek dünyaya yeni geldiğinden çevreye ve beslenme düzenine alışmaya çalışır. Sindirim sistemi de bu alışma sürecine dahil olur. Sadece anne sütü ya da mama ile beslense dahi bu sindirim sorunları yaşanabilmektedir. Meme veya biberon emen bebekler mama veya süt ile birlikte hava da yutmaktadır.

Yutulan hava ile beraber mide ve bağırsak gerilir. Böylece bebeklerde gaz sancısı oluşur. Gaz sancısının bir başka nedeni ise laktoz yüklenmesi olabilir. Tam gelişmemiş bir bağırsak da sindirim sorunları yaşar ve gaz sancısı oluşturur. Bunlar çok doğal durumlardır. Bebeklerde huzursuzluğa, yoğun ağlamalara ve uykusuzluğa sebep olur. Bu yüzden ebeveyn ve bebek sağlığı için gaz sancısını çıkarma yöntemlerini bilmek ve dikkatlice uygulamak gerekir.

Bebeğin bulunduğu ortam çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. Bebeğin ve bezinin uzun süre ıslak kalması gaz sancısı yapabileceğinden olabildiğince çabuk kurulamak gerekir ve bezini değiştirmek gerekir. Bebeğin hareketini engelleyecek kadar sıkı sarılmamalıdır. Gaz sancısının oluşmasını engellemek için bir diğer yöntem de ek gıdaya geçmek için uygun zamanı beklemek ve doktorunuzla birlikte karar vermektir.

Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeklerde oluşan gaz sancısı onların huzursuz olmasına, ağlamasına ve beslenme sorunlarına sebep olur. Hem bebek hem ebeveyn sağlığı açısından gaz çıkarma yöntemlerini bilmek ve kaliteli bir şekilde uygulamak oldukça önemlidir. Aynı zamanda düzenli bir şekilde uygulanmalıdır.

-Bebeği gözetim altında yüzüstü yatırarak hem kolayca uykuya geçmesini sağlayabilir hem de karnına baskı oluşturarak gazının çıkmasına yardımcı olabiliriz.
-Bebeğin sırtını ovmak da gaz çıkarma yöntemlerinden biridir. Bunu yaparken bebeğin çenesi omzunuza gelecek şekilde kucağınızda olmalı ya da yüzüstü yatar pozisyonda olmalıdır. Böylece bebeğinizin gazını çıkarmasına ve rahatlamasına yardımcı olabiliriz. Bunları yaparken bebeğin dizlerini karnına da çekebilirsiniz. Gazı çıkarmak daha da kolaylaşacaktır.

-Bunlarla birlikte bebeğinizi sırt üstü yatırıp karın masajı uygulayabilirsiniz. Bebeğiniz karnına saat yönünün tersinde dairesel hareketlerle masaj yapmak da gaz çıkarma yöntemlerinden biridir. Bunu yaparken bebek masaj yağları kullanabilirsiniz.

Gaz sancısını en başta engelleyebilirsek biz ve bebek için iyi olacaktır. Bunun için bebeği mümkün oldukça anne sütü ile beslemek gerekmektedir. Biberon kullanılacaksa ağızda boşluk olmamasına dikkat edilmeli uygun biberon seçilmelidir. Bebeğin bulunduğu ortam aşırı sıcak ve soğuk olmamalıdır. Dar kıyafetler yerine onu rahat ettirecek kıyafetler tercih edilmelidir. Aynı zamanda her beslenmeden sonra gaz çıkarmasına yardımcı olunmalı , sürekli hareket etmesi sağlanmalıdır.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli