DOLAR 32,4592 -0.12%
EURO 34,7605 -0.67%
ALTIN 2.439,010,13
BITCOIN 2076489-1.06782%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

21:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve Bitkiler

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve Bitkiler

Bağışıklık sistemi, insan vücudunda ki en önemli sistemlerden bir tanesidir. Vücudun enfeksiyon, virüs, bakteri gibi hastalıklara neden olan organizmalar ile savaşmasını sağlayan bağışıklık sistemini güçlü tutmak son derece önemlidir. Özellikle son zamanlarda baş etmek zorunda kaldığımız korona virüs bağlamında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi çok daha önemli bir hal almıştır. Peki, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

ABONE OL
Mart 11, 2022 13:28
Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve Bitkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Sarımsak

Gurmeler ve baharatlı yemeklerin iyileştirici özellikleri neredeyse tüm dünyada tarafından bilinir. Sarımsak Orta Çağ’da vebayı, yenen yiyecek olarak bilinmektedir. Bugün Covid-19 salgını ile başa çıkmaya çalıştığımız bu dönemde sarımsak favori önleyici tedbir olmaya devam ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu ürünü taze yemekte fayda vardır.

Deve Dikeni

Papatya ile aynı aileden gelen deve dikeni bitkisi çiçekli bir bitki türü olarak bilinmektedir. Yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılan deve dikeni bağışıklığı güçlendirme de son derece etkilidir. Yaprakları soluk yeşil renkte ve beyaz damarlı bir bitki olan deve dikeni Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yoğun bir şekilde talep görmektedir. Deve dikeni tohumları antioksidan ve anti enflamatuar etkilerine de sahiptir. Bu nedenle bağışıklığı önemli ölçüde güçlendirici bir etkisi vardır.

Kekik

Bir Akdeniz bitkisi olan kekik soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıkları için en önemli şifalı bitkilerden biridir. Ancak kekik, güçlü bir bağışıklık sistemi için de etkili bir yardımcıdır. Uçucu yağlar ve çinko ile doludur ve baharat olarak, yağ veya tentür olarak kuru olarak kullanılabilir.

Kişniş

KişnişAsya mutfağında sık sık tüketilmektedir. Ancak bağışıklık sistemini güçlendirmek için şifalı bir bitki olarak da kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Kişniş uçucu yağlar, kumarinler, fenolik asitler ve sterollerle doludur. Bitki antibakteriyel etkiye sahiptir ve doğal bir antibiyotiktir. Çay, yağ veya tentür kadar taze olan kişniş, şifalı bir bitki olarak sağlığınız için faydalı olabilir.

Kimyon Tohumu

Kimyon sadece baharat olarak değil aynı zamanda şifalı bir bitki olarak da kullanılmaktadır. Tohumlar sindirim, antibakteriyel, mikrop önleyici ve mantarlar için doğal bir çaredir. Kimyon ayrıca bağışıklık güçlendirici bitkilerden biridir.

Maydanoz

C vitamini, kalsiyum ve çinko ile dolu olan maydanoz bağışıklığı güçlendirme de son derece etkilidir. Sadece bağışıklık sistemimizi desteklemekle kalmaz, mesane ve böbrekler üzerinde de olumlu etkisi vardır.

Adaçayı

Akdeniz bitkisi olan adaçayı özellikle boğaz ağrılarına karşı etkilidir. Ancak bağışıklık sistemimiz üzerindeki olumlu etkisi de küçümsenmemelidir. Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri sayesinde adaçayı, vücudun savunmasını güçlendirmenin güçlü bir yoludur.

Papatya

Vücudumuzda beyaz kan hücreleri vücuttaki bakteri, virüs ve mantarları yok etmekten sorumludur. Papatyavücudun beyaz kan hücreleri üretmesine yardımcı olur. Papatya çayı, bağışıklık sistemimizi harekete geçirmenin harika bir yoludur. Papatya çayından yapılan buhar banyosu da solunum yollarını temizler ve soğuk algınlığına yardımcı olur.

Biberiye

Biberiye yağı, kafur ve acı maddeler, zenginliği ile biberiye kuşkusuz bağışıklık sistemini güçlendirmek bitkilerden biridir. Çay, uçucu yağ veya tentür olarak biberiye, antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca sindirim, kan dolaşımı ve dolaşım üzerinde olumlu etkisi vardır.

Limon Balsamı

Zayıf bir bağışıklık sisteminin en önemli nedenlerinden biri strestir. Neyse ki, bitki bahçesinde bunun için etkili bir çare var. Oğulotu  olarak da bilinen limon balsamının bir sakinleştirici etkisi vardır. Anksiyete bozukluğu olan yardımcı olur. Hangi çayın bağışıklık sistemini güçlendirdiği sorulduğunda, hiç tereddüt etmeden “limon melisa çayı” yanıtını verebiliriz.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli