DOLAR 32,5666 0.21%
EURO 34,9392 -0.14%
ALTIN 2.444,150,34
BITCOIN 2090514-0.13385%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bacak germe ameliyatı nasıl yapılır ?

Bacak germe ameliyatı nasıl yapılır ?

ABONE OL
Mart 11, 2022 11:51
Bacak germe ameliyatı nasıl yapılır ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bacak germe operasyonu, çeşitli nedenler ile bacaklarında sarkma meydana gelen kişilerin tercih ettiği estetik cerrahi operasyonlarından bir tanesidir. Kilo kaybı ve yaşlanma gibi problemler ciltte deformasyonlara ve sarkmalara neden olmaktadır. Bu durumda cildin eski formuna kavuşabilmesi için bacak germe operasyonu yapılması gerekir.

Aynada kendisini çekici bulmayan ve cildinin sarkmasından memnun olmayan kişiler için en uygun şekilde gerçekleştirilen bacak germe operasyonu ile kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bacak germe operasyonu genellikle 2-3 saat aralığında sürmektedir. Bu doğrultuda genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyondan sonra 1-2 gün hastanede kalınması gerekebilir.

Bacak Germe Operasyonu Nasıl Yapılır?

Bacaklarında ki sarkıklıklardan şikayetçi olan kişilerin en çok merak ettiği konu bacak germe operasyonunun nasıl yapıldığıdır. Bu operasyonda cerrah fazla derinin ve varsa yağın ciltten uzaklaştırılmasını sağlar. Bacak dokusunun yeniden konumlandırılarak şekillendirilmesi için profesyonel bir destek alınması gerekmektedir.

Bacak germe operasyonu bazı durumlarda liposuction ile entegre bir şekilde yapılabilmektedir. Bacaklarında hem fazla yağ dokusu olan hem de sarkma olan kişiler bu operasyonun sağladığı avantajlardan en iyi şekilde yararlanabilirler. Bunun yanı sıra liposuction yapılacak her operasyonda germe işleminin de yapılması tavsiye edilmektedir.

Bacak Germe Operasyonu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bacak germe operasyonu öncesinde dikkat etmeniz gerekenler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • Operasyon öncesinde bacaklarınızda nasıl bir görünüm oluşmasını istediğinize karar vermelisiniz. Özellikle nacaklarınızda fala yağ varsa söz konusu yağ dokusundan ne kadar alınmasını istediğinize ve bacaklarınızın ne kadar incelmesini istediğinize karar vermelisiniz.
  • Operasyondan bir hafta önce kan sulandırıcı ilaç ve sigara, alkol tüketimini sonlandırmalısınız.
  • Operasyondan 12 saat öncesinde yeme ve içme faaliyetlerine son vermelisiniz.

 

Bacak Germe Operasyondan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu operasyondan sonra bireylerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlara dikkat etmeniz iyileşme sürecinizi en iyi şekilde sürdürmenizi sağlamaktadır. Operasyon sonrasında dikkat etmeniz gerekenler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • Operasyondan sonraki ilk 3 hafta istirahat etmeniz gerekmektedir. Bacaklarınızı çok zorlayacak hareketlerden kaçınmalısınız.
  • Operasyondan sonra ki ilk 2 gün dikiş üzerinde bandaj bulunur. Bandajı hafifçe kaldırarak her gün pansuman uygulaması yapılmalıdır.
  • Cildin alt kısmında kalan dikişlerin alınmasına gerek kalmaz. Dikişler kendiliğinden erir. Yaklaşık 1 ay sonra dikiş izlerinde silinme meydana gelir.
  • Operasyondan sonra dikişlerin güneş ışınlarından korunması gerekir.
  • İyileşme sürecine kadar darbelerden korunan bacaklarda hijyene de çok dikkat edilmesi gerekir.
  • Operasyondan sonraki 2 gün boyunca duş alınmaması gerekir.
  • Operasyondan sonra doktorunuzun önerdiği süre boyunca korse giyilmesi gerekir.

Bacak Germe Operasyonu Sonrasında Görünüm

Bacak germe operasyonundan sonra bacaklarınızda son derece estetik bir görünüm meydana gelecektir. Kasıklarda meydana gelen yatay kesi izleri genel olarak iç çamaşırının içerisinde kalır ve kötü görünüme neden olmaz. Dikey kesi izleri ise vücudun arka kısmından ve önünden gözükmez. Ancak bu izlerin zaman içerisinde ten rengine dönüşeceğini söyleyebiliriz. Bu operasyonda en önemli etkenin doktorun başarısı olduğunu ifade etmek gerekir.

Bacak Germe Operasyonu ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bu operasyondan sonra vücudum da iz kalır mı?

Bu operasyondan sonra meydana gelen izler zaman içerisine ten renginizi alır. Bu nedenle çok az gözükür. Bu izler sizi rahatsız edecek seviyede değildir.

Operasyondan sonra ödem oluşur mu?

Evet. Operasyondan sonra bacaklarınızda ödem meydana gelir. Bu ödemi doktorunuzun önereceği krem ve ilaçlar ile ortadan kaldırabilirsiniz.

Operasyon sırasında ağrı hissedecek miyim?

Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir. Bu nedenle operasyon sonrasında ağrı meydana gelmez.

Operasyon sonrasında ağrı oluşur mu?

Operasyondan sonra bacaklarınızda ağrı meydana gelebilir. Bu ağrıları doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciler ile en aza indirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli