DOLAR 32,5977 0.11%
EURO 34,9041 0.07%
ALTIN 2.437,700,33
BITCOIN 21736810.15859%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

0-3 yaş kitap önerileri

0-3 yaş kitap önerileri

0-3 yaş çocuk kitapları çocukların en iyi arkadaşlarıdır. Bir çocuğun okuma becerilerinin okuldaki, işteki ve genel olarak yaşamdaki başarıları için önemli olduğu inkâr edilemez.

ABONE OL
Mart 5, 2022 13:08
0-3 yaş kitap önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Çok erken yaşlardan başlayarak onlara kitap okuyarak çocuğunuzun başarı elde etmesini sağlayabilirsiniz. Çocuklara kitap okumanın en önemli faydaları ve gelecekte onları nasıl destekleyebileceğini sizler için derledik.

0-3 Yaş Çocuk Kitapları Okumanın Faydaları

Yatmadan önce klasik bir roman veya masal hiç fark etmez çocuklara yüksek sesle kitap okumak çocuğunuzun hayatına önemli ölçüde fayda sağlayabilir. Çocuklara kitap okumanın bazı faydaları şunları içerir:

  • Desteklenen bilişsel gelişim
  • Geliştirilmiş dil becerileri
  • Akademik başarıya hazırlık
  • Çocuğunuzla özel bir bağ geliştirmek
  • Artan konsantrasyon ve disiplin
  • Gelişmiş hayal gücü ve yaratıcılık
  • Ömür boyu okuma sevgisi
  • Desteklenen bilişsel gelişim

Küçük çocuklara kitap okumanın bilişsel becerileri geliştirdiği ve bilişsel gelişim sürecinde yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bilişsel gelişim, düşünme ve anlama yeteneğinin ortaya çıkmasıdır. Çocukluktan ergenliğe ve yetişkinliğe kadar hatırlama, problem çözme ve karar verme dahil olmak üzere düşünce süreçlerinin inşasıdır. Bir kişinin bilgi işleme, zekâ, akıl yürütme, dil gelişimi, dikkat süresi ve hafıza gibi alanlar aracılığıyla dünyasını nasıl algıladığını ve düşündüğünü ifade eder.

Çocuğunuza yüksek sesle okumaya başladığınızda, temelde onlara genç dünyaları hakkında arka plan bilgisi sağlarsınız. Bu da gördüklerini, duyduklarını ve okuduklarını anlamalarına yardımcı olur. Bu nedenleyetişkinler çocuklarına ne kadar yüksek sesle okursa, kelime dağarcığı o kadar büyümektedir.

0-3 Yaş Çocuk Kitapları ile Dil Becerileri

Bebeklikten başlayarak küçük çocuklara günlük kitap okumak dil edinimine, iletişim becerilerine, sosyal becerilere ve okuryazarlık becerilerine yardımcı olmaktadır. Bunun nedeni, çocuklarınıza ilk aylarda kitap okumak, beynin dilin anlamını anlamalarına ve temel dil, okuryazarlık ve sosyal beceriler geliştirmelerine yardımcı olmasıdır.

Son zamanlarda yapılan bir beyin taraması çalışması, “erken yaşlardan itibaren çocuklarla evde kitap okumanın, görsel imgelemle bağlantılı alanlarda beyin aktivasyonu ve dilin anlamını anlama ile güçlü bir şekilde ilişkili olduğu’’ sonucuna varmıştır. Bu araştırma bilişsel beceriler ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirdiğini kanıtlar niteliktedir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli