DOLAR 32,4025 -0.11%
EURO 34,8137 0.18%
ALTIN 2.435,24-0,12
BITCOIN 2035838-1.48701%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

20:05

AKŞAMA KALAN SÜRE

Zevk Suyundan Hamile Kalınır mı?

Zevk Suyundan Hamile Kalınır mı?

ABONE OL
Haziran 5, 2023 18:56
Zevk Suyundan Hamile Kalınır mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Erkeklerin cinsel birliktelik sırasında tam tatmin olmadan hemen önce penisten meni isimli bir sıvı gelir. Bu sıvı halk arasında zevk suyu olarak biliniyor. Zevk suyundan hamile kalınır mı sorusu işte bu yüzden çok merak ediliyor. Öncelikle zevk suyu canlı sperm barındıran semenden hemen evvel vücuttan çıkıyor. İnsanların önemli bir bölümü zevk suyunda da sperm olmadığını düşünüyor. Bu düşünce zevk suyundan hamilelik olmayacağını düşünüyor.

Kadınlarda zevk suyundan hamile kalma mümkün olabilir. Çünkü zevk suyu içinde de hareketli spermler bulunuyor. Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %37’sinde zevk suyu içinde hareketli meniye rastlanmıştır. Özetle bir kadının zevk suyu ile gebe kalması olabilecek bir durumdur. Ancak bu oran semene göre çok daha düşüktür. Bu nedenle her duruma karşı önlem alabilmek adına zevk suyundan hamile kalınma olasılığına karşı önlem almak gerekli olabilir. Bu durumda hemen gerekli destek alınmalı ve  korunma yöntemleri ile gebelik olasılığı tüm cinsel ilişki deneyimleriyle ortadan kalkabilir.

Zevk suyu nedir, zevk suyu nereden geliyor?

Erkekler ve kadınlar zevk suyunun hemen öncesinde zevk suyu yani diğer ismiyle meni salgılıyor. Erkekte ve kadında şehvet ortaya çıktığı anda hemen zevk suyu salgılaması ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.  Erkeklerde ortaya çıkan zevk suyu cinsel ilişki olmasa dahi bir şehvet ortaya çıktığı zaman görülebilir.

Erkeklerde zevk suyu Cowper bezleri tarafından üretilen yapılardır.  Boşalma sürecinden hemen evvel penis serbest bırakıldığında bir bez tarafından üretilir. Bu salgı kayganlaştırıcı bir etkiye sahiptir.  Bu sıvı üretildiğinde aslında içinde sperm olmaz. Ancak arkadan gelen spermde yer alan spermler zevk suyuna karıştığında  hamilelik riski ortaya çıkabilir ve hamilelik süreci yaşanabilir.

Zevk suyundan hamile kalma olasılığı nedir?

Kadınlarda yumurtlama olmasa dahi zevk suyundan hamile kalma olasılığı vardır. Gebelikte yumurta olmasa da spermler zevk suyu içinde dahi vücutta 4-5 gün kadar yaşayabiliyor. Bu yüzden yumurtlama dönemi öncesinde vajinaya içinde sperm olan bir zevk suyu değdiyse spermler orada canlı kalabilir. Kadınlar adet döngüsünün tam ortasında yumurtlama sürecine giriyor. Bu süre genellikle adet kanamasından 14 gün önce olur. Sperm vücutta 4-5 gün kadar kalabildiği için yumurtlamadan evvel 5 güne kadar kurulan cinsel ilişkilerde gebelik oluşabilir.

Bu süreç içinde zevk suyuna karşı da korunmadığınızda gebelik ortaya çıkabilir. Tabii burada gebelik olasılığı çok düşüktür. Bir kadının gebelik sürecine girebilmesi için düzenli olarak cinsel ilişki deneyimi yaşaması gerekiyor. Genellikle zevk suyundan hamile kalma olasılığı her zaman vardır. Bu yüzden özellikle yumurtlama dönemleri içinde cinsel ilişki yanında zevk suyunun vajinaya değmesine karşı da önlem almak gerekir.

Bu bilgi değerli: Yumurtlama Dönemi Kaç Gün Sürer?

Sevgilimin zevk suyu vajinaya bulaşırsa hamile kalınır mı?

Cinsel ilişki sırasında erkek tarafından üretilen zevk suyu kadına ulaşabilir. Yani cinsel ilişki sırasında ya da öncesinde haz alma durumu olduğunda vücut hemen bu sıvıyı üretmeye başlar. Daha sonra bu sıvı kadınların vajinasına da gidebilir. Bu durumda zevk suyundan  hamile kalınır mı sorusu devreye giriyor. Baktığımızda bu süreçte zevk suyu içinde sperm yer alırsa hamile kalma olasılığı vardır.

Erkeklerin zevk suyundan sperm geçebilir. Bu durumda hamilelik başarılı bir şekilde gelişebilir. Yani  zevk suyu vajina girişine temas ettiği anda gebelik olasılığı vardır. Bu süreçte gebelik olasılığı çok yüksek olmamakla birlikte her zaman düşünülebilecek bir ihtimaldir. Bu durumda zevk suyuna karşı da dikkat edilmelidir.

Zevk suyundan hamile kalınırsa ne zaman anlaşılır?

Gebelik cinsel birleşme sonrasında ortaya çıkar. Öncelikle sağlıklı bir gebelik oluşması için kadınların yumurtlama dönemi içinde olması ve erkeklerin de sağlıklı sperm üretebilmesi gerekiyor. Cinsel ilişki sırasında vajina girişi ile zevk suyu temas ederse gebelik olasılığı her zaman vardır. Bu süreçte gebelik hemen anlaşılmaz. Zevk suyu ile vajinanın temas etmesinden sonra belirli bir zaman diliminde beklemek gerekiyor.

Bu süreçte 10-15 gün kadar beklemelisiniz. İlk olarak evde gebelik testi yapılırsa hamilelik anlaşılabilir. İdrardaki HCG hormonu arttığı zaman gebelik olduğu test sonucunda çıkabilir. Bunun dışında net bir bilgi almak için kanda gebelik testi için hastaneye gidilmesi gerekiyor. Bu süreçte beklediğinizde hemen testi yapın ve hamilelik olup olmadığına bakın.  Cinsel ilişkiye girmeseniz dahi zevk suyundan hamile kalınır mı sorusunun cevabı evet olur. Yalnız zevk suyu içinde sadece sperm olması gerekiyor. Zevk suyuna karışan bir sperm yoksa gebelik başarılı olmaz.

Anlattık: Doğum Kontrol Yöntemleri Nelerdir?

Zevk suyundan hamile kalmamak için neler yapılabilir?

Zevk suyundan hamile kalmamak için öncelikle korunmalı cinsel ilişkiye girmek gerekiyor. Burada yapılan en önemli yanlış zevk suyu içinde sperm olmayacağına dair inançtır. Bu durum tamamen yanlış bir düşüncedir. Zevk suyu içinde kaçak da olsa sperm bulunabilir. Zevk suyu içinde sperm olabileceği için zevk suyundan hamile kalınır mı sorusuna evet cevabını veriyoruz.

Bu süreçte ertesi gün hapı,  geri çekilme yöntemi, acil spiral taktırma gibi birçok doğum kontrol yöntemi uygulanabilir. Korunmasız cinsel ilişkiler yaşandığında zevk suyundan da gebelik başlangıcı olabilir. Bu yüzden hiçbir şekilde zevk suyunu hafife almamalı ve korunmasız olarak vajina ile temas etmesi engellenmelidir.  Gebelik için her zaman planlı ve dikkatli olmak gerekir.

Op. Dr. Ayşe Duman

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli