DOLAR 32,2223 -0.08%
EURO 34,6566 -0.09%
ALTIN 2.392,41-0,02
BITCOIN 1961237-2.14828%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Zararlı Dini Cemaatlerin İsimleri, Zararlı Cemaatler Nasıl Anlaşılır?

Zararlı Dini Cemaatlerin İsimleri, Zararlı Cemaatler Nasıl Anlaşılır?

ABONE OL
Mart 18, 2023 17:54
Zararlı Dini Cemaatlerin İsimleri, Zararlı Cemaatler Nasıl Anlaşılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Ülkesine Zararlı Dini Cemaatlerin İsimleri

Tüm tarih boyunca insanların yaşamların da en önemli husus din olmuştur. Cemaat kavramı da dinler içerisinde bulunan bir oluşumdur. Her ülke içerisinde bunlardan bulunmaktadır. Cemaat din maksadıyla bir araya gelmiş kişilere verilen isim olsa da, maksadını aştığında çok zarar verirler. Cemaatler genellikle bir kişi tarafından dinin kendi yollarıyla yaşanması maksadıyla kurulurlar.

Genellikle sonradan maksatlarını aşarak zararlı oluşumlar içerisine girerler. Bu tam tersi olarak direk zarar vermek maksadıyla da kurulabilir. Ama çağ itibariyle zararlı cemaatler çok yaygınlaşmışlardır. Bunun sebebi terör örgütlerinin kimlik gizleyerek faaliyet göstermek istemeleridir.

Zararlı Cemaatler Ne Yaparlar?

Bir ülke içerisinde zararlı olarak sayılabilecek cemaatler genel olarak terör faaliyetlerinde bulunurlar. Cemaatler kalabalık oluşumlardır. Terör örgütlerinin de ihtiyaç duyduğu en önemli husus kalabalıklardır. Çünkü terör örgütleri kalabalık içerisinde yaptığı eylemlerle daha rahat gündeme gelmektedirler. Ya da kalabalıkları örgütleyerek ülke adına zararlı işler yaptırırlar. Bu şekilde cemaatlerin ülkelerine zarar vermelerine sebep olurlar. Veya cemaatin kuruluş amacı direkt olarak ülkeye zarar vermek olabilmektedir.

Örnek verecek olursak Türkiye’de bulunan FETÖ terör örgütü zararlı dini cemaatlerden bir tanesidir. İçeriğini açıklayacak olunursa, başlarda insanları kendilerinin hayır kurumu olduğuna inandırıyorlar, sadece hayır kurumu olduklarını iddia ediyorlar ve insanları kendi içlerine çekiyorlar. Kirli ideolojilerini insanlara dikte ederek insanların zehirlenmesine sebep oluyorlar ve beyinlerini yıkıyorlar. Sonrasında insanlar kendilerinin istedikleri kıvama geldiğinde insanları kötü emellerine alet ediyorlar. Bu şekilde cemaatler insanları kullanmaktadırlar.

Zararlı Cemaatler Nasıl Anlaşılır?

Dönem itibariyle cemaatlerin zararlı olup olmadıklarını anlamak çok kolay hale gelmiştir. Teknolojinin oldukça ön plana çıktığı şu günlerde en ufak bir bilgi saniyeler içerisinde tüm dünyaya yayılmaktadır. Bir oluşumun zararlı olup olmadığı merak edildiğinde direk olarak internet aracılığı ile bilgi edinilebilir. Zararlı cemaatler insanların beynini para veya başka maddi değeri olan şeylerle beyinlerini yıkarlar.

Beyinlerini yıkadıkları insanlara istediklerini yaptırmak için başka araçlarda kullanabilirler. Bundan sonra kötü niyetleri neyse bireylere açıktan veya dolaylı yollardan söylerler. Bu duruma gelmemek için insanların kendilerini en baştan korumaları gerekmekte veya bu tarz oluşumlara hiç yaklaşmamaları gerekmektedir.

Kuran’da tarikat kavramı yoktur!

Tam tersine, Kuran, Müslümanların parçalanıp bölünmemesini öğütler.

Al-İmran Suresi, 105 Ayet:

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in döneminde tarikat yoktur!

Dört Halife Dönemi’nde de tarikat, tekke, dergâh, zaviye gibi kuruluşlar yoktur!”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli