DOLAR 32,4448 -0.15%
EURO 34,8070 -0.5%
ALTIN 2.446,620,44
BITCOIN 20688860.59727%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

16:39

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Vertigo Nedir? Vertigo Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vertigo Nedir? Vertigo Tedavisi Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 14:17
Vertigo Nedir? Vertigo Tedavisi Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Vertigo Hastalığı Nedir?

Vertigoya, yani baş dönmesine pek çok hastalık neden olabiliyor. Doktorunuz vertigodan bahsediyorsa, bunu hastalığınızın adı değil bir belirtisi olarak düşünmelisiniz. Vücudun denge sisteminin merkezi olan iç kulaktaki hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalık vertigoya neden olabiliyor. Bu nedenle aslında vertigonun bir hastalık değil bir hastalık belirtisi olduğunu ifade edebiliriz.

Vertigo, sanki odanın ya da çevrenin, insanın etrafındaki dairelerde döndüğü gibi, dönmenin dönmesi hissidir. Birçok kişi, yükseklik korkusu tanımlamak için bu terimi kullanır, ancak bu doğru değildir. Vertigo, bir kişi büyük bir yükseklikten aşağıya baktığında gerçekleşebilir, ancak bu genellikle iç kulaktaki veya beynindeki problemler nedeniyle oluşan geçici veya devam eden baş dönmesi büyülerini ifade eder. Bu bir hastalık değil, bir semptomdur. Birçok farklı durum baş dönmesine neden olabilir. Baş dönmesi olan bir kişi başı veya etrafındaki boşluk hareket ediyor veya dönüyormuş gibi hissedecektir.

Vertigo Hastalığı Belirtileri
Vertigo hastalığının çeşitli belirtileri vardır. Söz konusu belirtileri aşağıdaki gibi ifade edebilmemiz mümkündür.

 

Baş dönmesi
Hareket hastalığı hissi
Mide bulantısı ve kusma
Kulak çınlaması
Kulak çınlaması
Kulakta dolgunluk hissi
Baş ağrıları
Gözlerin kontrolsüz bir şekilde hareket ettiği nystagmus
İç kulakta bir dengesizlik veya merkezi sinir sistemi (CNS) ile ilgili bir problem
Vertigo Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Bazı vertigo tipleri tedavi olmadan çözülür, ancak bir kişinin altta yatan bir problem için tedaviye ihtiyacı olabilir. Örneğin, bir doktor bakteriyel bir enfeksiyon için antibiyotik veya zona hastalığı için antiviral ilaçlar verebilir. Bazı semptomları giderebilecek ilaçlar mevcuttur. Bu ilaçlar arasında hareket rahatsızlığı ve mide bulantısını azaltmak için antihistaminikler ve anti emetikler bulunur. Diğer tedaviler etkili değilse cerrahi gerekebilir. BPPV ve akustik nöroma bunun uygun olabileceği iki durumdur.

 

Antihistaminikler eczanelerden satın alınabilir. Vertigo atağında ne yapılmalı sorusu bu hastalığa sahip olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vertigo atakları sırasında kişilerin doktorun kendisine verdiği ilaçları düzenli olarak alması ve dinlenmesi gerekmektedir. Bu durumlarda mümkün olduğu kadar ayağa kalkmamak gerekir. Vertigo tedavisinde uygulanan egzersizler de bulunmaktadır bunlar doktor tavsiyesiyle yapılabilir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli