DOLAR 32,2681 -0.24%
EURO 34,8276 -0.1%
ALTIN 2.388,65-0,19
BITCOIN 20742080.27829%
İstanbul
15°

AÇIK

04:07

SABAHA KALAN SÜRE

Veli Ağbaba, Depremde Bir Kadını Elindeki Testere ile Kurtaran Vatandaşla Buluştu

Veli Ağbaba, Depremde Bir Kadını Elindeki Testere ile Kurtaran Vatandaşla Buluştu

ABONE OL
Nisan 15, 2023 20:22
Veli Ağbaba, Depremde Bir Kadını Elindeki Testere ile Kurtaran Vatandaşla Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 6 Şubat depremlerinde Malatya’da Feyzullah Taşkınsoy İlköğretim Okulu’nun önündeki enkazda kalan kadını kurtaran Yılmaz isimli yurttaşla bir araya geldiği videoyu, “Depremin gizli kahramanlarından Yılmaz’ı buldum. Depremin birinci gününde bir enkazın başında gördüm elinde bir sapsız demir testere ile elleri kanayarak bir kadını kurtarmaya çalışıyordu. Yılmaz, depremde enkazdan insanları kurtaran sayısız kahramanlardan biri. Ona ve depremde diğer insanların yardımına koşan herkese teşekkür ediyorum” notuyla paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’daki depremde enkazda kalan kadını kurtaran Yılmaz isimli yurttaşla bir araya geldiği anların videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımına “Depremin gizli kahramanlarından Yılmaz’ı buldum. Depremin birinci gününde bir enkazın başında gördüm elinde bir sapsız demir testere ile elleri kanayarak bir kadını kurtarmaya çalışıyordu. Yılmaz, depremde enkazdan insanları kurtaran sayısız kahramanlardan biri. Ona ve depremde diğer insanların yardımına koşan herkese teşekkür ediyorum” notunu düşen Ağbaba, videoda şunları söyledi:

“ALLAH RAZI OLSUN BU ARKADAŞTAN KADINI KURTARDILAR”

“Allah rahmet eylesin bir tane amca orada yatıyor bir tane de kadın bas bas bağırıyor, ‘beni kurtarın’ diye… Bu arkadaş elinde bir tane testere ile demiri kesmeye çalışıyor. Teşekkür etmek için buldum. Testere ile kesmeye çalışıyor. Ellerinde alet yok edevat yok. Oradan geçen araçları durdurmaya çalışıyoruz, durduramadık. Kadın da bas bas bağırıyor, ‘beni kurtarın’ diye, Allah razı olsun bu arkadaştan kadını kurtardılar. O yağmurda, karda ve bunların işi de bu değil. Bunlar oradan geçerken Allah rızası için… Yılmaz ben seni TBMM’de anlattım.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı o konuşmada şunları söylemişti:

“Feyzullah Taşkınsoy İlköğretim Okulunun önünde bir enkaz var. Birkaç tane genç gördüm. Bir tane insan enkazın üzerinde yatıyor. ‘Ne yapıyorsun?’ dedim. ‘Öldü’ dediler. Elinde bir demir testere ama sapı yok. Eli kanamış o gencin, kadın bağırıyor, ‘elinizi, ayağınızı öpeyim kurtarın’ diyor. O kadını sıkışan demirle o testereyle kesmeye çalışıyor. Yanımızdan geçen itfaiyeyi durdurmaya çalışıyoruz, ambulansı durdurmaya çalışıyoruz. 4 kişi kurtarmaya çalıştılar”

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli