DOLAR 32,5921 0.32%
EURO 35,0443 0.19%
ALTIN 2.458,390,93
BITCOIN 20999350.75566%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Ümit Özdağ: “Ekonomik Krizin Nedeni Kötü Yönetim”

Ümit Özdağ: “Ekonomik Krizin Nedeni Kötü Yönetim”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ Ankara Adliyesi önünde yapmış olduğu basın açıklamasında, son dönemlerde yaşanan döviz ve kur işlemleri hakkında konuştu.

ABONE OL
Ocak 4, 2022 17:36
Ümit Özdağ: “Ekonomik Krizin Nedeni Kötü Yönetim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Özdağ; “Malumunuz uzunca bir süredir ülkemiz derin bir ekonomik krizin içerisindedir. Bu ekonomik krizin baş nedenlerinden birisi de Suriyeli sığınmacılara harcanan paralardır.Ekonomik krizin nedenlerinden birisi de kötü yönetilen para ve döviz politikası’dır. 23 Kasım 2021 tarihinde Merkez Bankası “…döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir.” şeklinde bir açıklama yapmış, ardından vatandaşlarımızı ve şirketlerimizi aşırı oynak piyasada işlem yapmayın diye uyarmıştır. Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Denetleme Kurulu iddiaları soruşturmak üzere görevlendirilmiş, ancak kamuoyuna yansıyan bir sonuç alınmamıştır.” dedi.

Manipülasyon ve Yanıltıcı İşlemler Tanımlandı

Hızla yükseliş gösteren döviz kurunun ani bir düşüş yaşamasını değerlendiren Özdağ; “Döviz kurunun 1,5 aylık süreçteki hızlı yükselişi ve birden 12,6TL’lere gerilemesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu safhada yani dolar döviz kurunun yükselişi ve aniden inişi safhasında kamuoyunda; ülkeye 40 milyar dolar gibi büyük paraların sokulduğu, kamu bankaları vasıtasıyla piyasaya dolar sürüldüğü, düzenlemeyi önceden öğrenen kişiler tarafından, gece 18 TL üzerinden 1 milyar dolar satıldığı ve sabah kur düşünce tekrar döviz alındığı gibi hafife alınamayacak ölçüde birçok MANİPÜLASYON iddiası ileri sürülmüştür.” dedi.

Konuya ilişkin haber ve değerlendirme yapan basın mensubu ve ekonomistlere yapılan uygulamaları ise şu şekilde değerlendirdi; “Toplumu uyarma ve aydınlatma görevi bulunan bir kısım basın mensubu ile ekonomist, BDDK tarafından, uyarmaya çalıştıkları kur manipülasyonunun adeta kaynağıymış gibi suçlamalara maruz bırakılmış, sorun hakkında suç duyurusu ile kimlik bilgileri ifşa edilerek kişilik hakları zedelenmiş, masumiyet karinesi ihlal edilmiş, haber, yayın ve analiz yapmalarının önüne geçilmeye çalışılmıştır.” dedi.

Kamu Davası Açılması Talep Edildi

Savcılık makamına parti olarak manipülasyon ve yanıltıcı işlem nedeniyle kamu davası açuılmasını talep ettiklerini belirten Özdağ sözlerine şöyle devam etti; “Ayrıca devletin bekası ve kamu güvenliği açısından hayati önemi haiz zararlara seyirci kalarak 5411s. Bankacılık Kanunu ile 6362s. Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki görev ve sorumluluklarını yerine getirmediklerine yönelik açık ve yeterli emare bulunan BDDK ve SPK yönetim kurulu üyeleri hakkında da gerekli soruşturmanın yapılarak eylemlerine uyan suçlardan dolayı haklarında kamu davası açılmasını talep ettik.  Halihazırda kamu görevlisi olan şüphelilerin konumları, delillere etki etme ihtimalleri ve soruşturmanın selameti açısından soruşturma ve kovuşturma safhasında görevden el çektirilmelerini yürütme organından bekliyoruz.” dedi.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli